ΑΕΚ: Θα δώσουμε αίμα και χρήματα για τα θύματα των πυρκαγιών

ΑΕΚ: Θα δώσουμε αίμα και χρήματα για τα θύματα των πυρκαγιών

Οι Αντρέ Σιμόες και Αστρίτ Αϊντάρεβιτς μίλησαν σε Μέσα της Πορτογαλίας και της Σουηδίας αντίστοιχα, έδωσαν στις χώρες τους μια.. ιδέα για όσα έγιναν στην Ελλάδα με τις φονικές πυρκαγιές, ενώ αναφέρθηκαν και στις πρωτοβουλίες που πήραν οι παίκτες της ΑΕΚ, προκειμένου να βοηθήσουν.

Ο Αντρέ Σιμόες μίλησε στο πορτογαλικό “tsf.pt” και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία των παικτών της ΑΕΚ να συγκεντρώσουν χρήματα και να δώσουν αίμα.

“Είχαμε ένα φιλικό προετοιμασίας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ακυρώθηκε. Οι παίκτες αποφάσισαν ότι δεν υπήρχαν οι συνθήκες για να γίνει, με όσα συμβαίνουν στη χώρα. Αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε χρήματα και να δώσουμε αίμα για να βοηθήσουμε τον κόσμο. Τη Δευτέρα όταν ξυπνήσαμε ο ουρανός ήταν ήδη πορτοκαλί. Ήδη εκείνη τη στιγμή υπήρχε πολύ γκρι στον αέρα. Μένω 30 ή 40 χιλιόμετρα μακριά από τη φωτιά και ακόμη δεν μπορώ να ανοίξω τα παράθυρα. Υπάρχει ακόμη πολύ στάχτη στην ατμόσφαιρα.

Όταν καταλάβαμε τι γίνεται, πήγαμε στο προπονητικό κέντρο, που είναι περίπου 10-15 χιλιόμετρα μακριά από τη φωτιά. Μπορούσαμε να δούμε τη φωτιά από εκεί. Εκείνη τη μέρα δεν προπονηθήκαμε έξω επειδή υπήρχε πολύς καπνός στην ατμόσφαιρα και πολύς αέρας. Αυτό που ξεκίνησε ως μια φωτιά σε δάσος, έβλεπες ότι πολύ γρήγορα έγινε μια λωρίδα φωτιάς που φτάνει τη θάλασσα. Ο αέρας ήταν πολύ δυνατός, εξάπλωσε τη φωτιά πολύ γρήγορα και σταμάτησε μόνο στη θάλασσα, επειδή ασφαλώς ήταν το μόνο μέρος που μπορούσε να σταματήσει”.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς στην ιστοσελίδα “na.se”: “Είδα από τον αυτοκινητόδρομο τη φωτιά και φαινόταν πολύ ισχυρή. Το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ είναι μόλις 10 χιλιόμετρα από εκεί που ξεκίνησε η πρώτη πυρκαγιά. Εκεί έβλεπα φωτιές, καπνούς και ελικόπτερα.

Είναι μια καταστροφή. Λένε ότι έχουν πεθάνει 80 άνθρωποι, αλλά νομίζουν ότι είναι πολλοί περισσότεροι. Ορισμένοι ακόμη δεν έχουν βρεθεί! Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι έχουν υποφέρει. Όταν μπλέκονται παιδιά σε τέτοιες ιστορίες είναι εξαιρετικά ευαίσθητες οι στιγμές. Ο άνθρωπος είναι πιο σημαντικός από τον αθλητισμό», ανέφερε αρχικά. Και κατέληξε:

«Στην ομάδα μας θα δώσουμε αίμα και θα συγκεντρώσουμε χρήματα για τα θύματα. Βοηθάμε όλους. Η βοήθεια είναι διαθέσιμη και εμείς θα βεβαιωθούμε ότι θα την αποδεχθούν”.

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα