Μουντιάλ 2018: Τα βλέμματα στις σημερινές αναμετρήσεις

Μουντιάλ 2018: Τα βλέμματα στις σημερινές αναμετρήσεις

Με την αναμέτρησης της Αγγλίας κόντρα στον Παναμά ανοίγει το σημερινό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια η Αγγλία κατάφερε να μπει νικηφόρα σε τελική φάση και θα επιχειρήσει να κάνει το «δύο στα δύο» κόντρα στον Παναμά, στην αναμέτρηση που ανοίγει το σημερινό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας (15:00, ΕΡΤ 1 και sport-fm.gr).

Με το γκολ του Χάρι Κέιν στο τέλος του αγώνα με την Τυνησία οι Άγγλοι πήραν τους τρεις βαθμούς και θέλουν να επικρατήσουν των Παναμέζων, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή τους στους «16» της διοργάνωσης.

Από την πλευρά τους, οι «Canaleros» θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν τα «λιοντάρια» να πετύχουν τον στόχο τους, κάτι που έκαναν σε έναν βαθμό (ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο) απέναντι στους Βέλγους που τελικά επικράτησαν με σκορ 3-0.

Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, ενώ ο Παναμάς είναι η 38η χώρα που αντιμετωπίζουν οι Άγγλοι σε τελική φάση του Μουντιάλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «λιοντάρια» είναι αήττητα σε έντεκα σερί ματς (8 νίκες, 3 ισοπαλίες), ενώ ο Κέιν έγινε ο πρώτος Άγγλος που πετυχαίνει δύο γκολ σε ένα παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τον Γκάρι Λίνεκερ κόντρα στο Καμερούν το 1990.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Αγγλία: Πίκφορντ, Γοόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Λόφτους-Τσικ, Χέντερσον, Λίνγκαρντ, Γιάνγκ, Ράσφορντ και Κέιν.

Παναμάς: Πενέδο, Τόρες, Εσκομπάρ, Μουρίγο, Ντάβις, Γκόμες, Γοδόι, Κούπερ, Μπαρκένας, Ροντρίγκες και Πέρες.


Ιαπωνία-Σενεγάλη: Από «θύματα»… αφεντικά!
Ποια θα γίνει ακόμα πιο ευχάριστη έκπληξη του Μουντιάλ συναγωνίζονται Ιαπωνία και Σενεγάλη. Μετά τις «κηδείες» στα φαβορί του ομίλου (Κολομβία και Πολωνία) παίζουν σχεδόν την πρόκριση μεταξύ τους.

Πριν την έναρξη του Μουντιάλ φάνταζαν ως οι «φτωχοί συγγενείς» του 8ου ομίλου. Και να που η μεταξύ τους συνάντηση έγινε τελικά… ντέρμπι πρωτοπόρων!

Έχοντας κάνει την έκπληξη στην πρώτη αγωνιστική, Ιαπωνία και Σενεγάλη έχουν χρυσή ευκαιρία να εξασφαλίσουν κατά μεγάλο βαθμό την πρόκριση στην επόμενη φάση (18:00, ΕΡΤ 1 και sport-fm.gr).

Έπειτα από τον θρίαμβο επί της Κολομβίας, οι «σαμουράι» καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούν ν’ αποδειχθούν αποτελεσματικοί και σε παιχνίδι που τα δεδομένα δεν θα είναι εξαρχής υπέρ τους (όπως έγινε με το πέναλτι και το αριθμητικό πλεονέκτημα στο ξεκίνημα του αγώνα με τους «καφετέρος»).

Από την άλλη, οι Αφρικανοί προέρχονται από μια ακόμα πιο «καθαρή» νίκη επί της Πολωνίας, εκμεταλλευόμενοι μεν τα τραγικά αμυντικά λάθη των αντιπάλων τους, αλλά παίζοντας κατά διαστήματα και ωραίο ποδόσφαιρο.

Αμφότεροι οι αντίπαλοι αναμένεται να παραταχθούν χωρίς μεγάλες αλλαγές σε σχέση με την πρεμιέρα, γνωρίζοντας ότι ενδεχόμενο τρίποντο σήμερα θα τους εξασφαλίσει κατά μεγάλο ποσοστό την παρουσία στην επόμενη φάση (ή και κατά 100% σε περίπτωση ισοπαλίας στο άλλο ματς του ομίλου).

Πιθανές ενδεκάδες

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Σακάι, Γιοσίντα, Σότζι, Ναγκατόμο, Χασέμπε, Σιμπασάκι, Χαραγκούτσι, Καγκάβα, Ινούι, Οσάκο

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Κ. Εντιαγέ, Βαγκέ, Σανέ, Κουλιμπαλί, Γκασαμά, Σαρ, Α. Εντιαγέ, Γκουεγέ, Μανέ, Ντιούφ, Νιανγκ

Πολωνία – Κολομβία: Με την πλάτη στον τοίχο

Η τελευταία είναι και η πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της ημέρας, αφού Πολωνία και Κολομβία «καίγονται» για τη νίκη, προκειμένου να διατηρήσουν ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Παιχνίδι ζωής και θανάτου είναι αυτό που κλείνει το σημερινό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας (21:00, ΕΡΤ 1 και sport-fm.gr), για τον 8ο όμιλο. Πολωνία και Κολομβία έχασαν την πρώτη αγωνιστική, ούσες φαβορί, με 2-1 από Σενεγάλη και Ιαπωνία, αντίστοιχα και απόψε ψάχνουν μόνο τη νίκη για να επιστρέψουν οι ελπίδες πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης.

Οι Κολομβιανοί θέλουν να δείξουν ότι η πρεμιέρα με ήττα από την Ιαπωνία ήταν μια κακή παρένθεση και αποτέλεσμα της δεύτερης γρηγορότερης αποβολής στην ιστορία των Μουντιάλ, αυτή του Σάντσες μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης, γεγονός που τους ανάγκασε να παίξουν σε όλο το παιχνίδι με αριθμητικό μειονέκτημα. Ο Χάμες Ροντρίγκες επιστρέφει στην βασική ενδεκάδα και ο τεχνικός των «καφετέρος», Πέκερμαν, είναι αισιόδοξος για την ομάδα του, μιλώντας για ατυχία και κούραση στο πρώτο παιχνίδι.

Από την άλλη τα περιθώρια έχουν στενέψει και για τους Πολωνούς, που θέλουν να αποφύγουν τα πολλά ατομικά λάθη που έκαναν στην πρεμιέρα με τη Σενεγάλη που τους βρήκε ηττημένους. Ο Ναβάλκα αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα για το αποψινό ματς, ξέροντας πως ψάχνει και εκείνος μόνο τη νίκη. Οι Πολωνοί δεν έχουν καταφέρει ποτέ να προκριθούν από τη φάση των ομίλων, έχοντας χάσει στην πρεμιέρα και ελπίζουν ότι αυτή η «κατάρα» θα σπάσει σε αυτό το Μουντιάλ. Το πλάνο είναι να βοηθήσουν περισσότερο τον Λεβαντόφσκι να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να σκοράρει.

Πιθανές ενδεκάδες:

Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Σέζνι, Πάζνταν, Μπεντναρέκ, Γεντρέιτσεκ, Ρίμπους, Γκοράλσκι, Κρικόβιακ, Μπερεσζίνσκι, Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι, Κοβνάτσκι

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Ζαπάτα, Μίνα, Μοχίκα, Αγκιλάρ, Μπάριος, Κουαδράδο, Ροντρίγκες, Κιντέρο, Φαλκάο

Γήπεδο: «Καζάν Αρένα»
Διαιτητής: Σέζαρ Ράμος (Μεξικό)
Βοηθοί: Μάρβιν Τορμεντέρα, Μιγκέλ Ερνάντεζ (Μεξικό)
Τέταρτος: Χούλιο Μπασκούναν (Χιλή)

sport-fm

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα