Μουντιάλ 2018: Τόνι Κρόος, το πρόσωπο της ημέρας, έσωσε τη Γερμανία

Μουντιάλ 2018: Τόνι Κρόος, το πρόσωπο της ημέρας, έσωσε τη Γερμανία

Στο πρώτο ματς η ομάδα σου δέχεται ένα στραπάτσο μέσω τραγικής εμφάνισης από το Μεξικό...

Στο δεύτερο ματς που έχει χαρακτήρα τελικού, η ομάδα σου μένει πίσω στο σκορ, μέσω ενός δικού σου σφάλματος και η θηλιά σφίγγει έντονα τον λαιμό.

Στο 95’ και ενώ αγωνίζεσαι με ένα συμπαίκτη λιγότερο, έχεις την αυτοπεποίθηση και το θράσος να εκτελέσεις ένα φάουλ που μόνο ένα διεστραμμένο μυαλό θα μπορούσε να σκεφτεί και ένα... αρρωστημένο να το σουτάρει και μάλιστα να το στείλει εκεί που η μπάλα δεν πιάνεται.

Αρρωστημένο μυαλό είπαμε; Γράψτε λάθος... Ο Τόνι Κρόος – περί ου ο λόγος – είναι απλά ένας παικταράς ολκής, από τους πληρέστερους Γερμανούς μέσους της τελευταίας εικοσαετίας και αποδεικνύει γιατί σε συνδυασμό με τον Λούκα Μόντριτς, αποτελούν την εγγύηση της Ρεάλ Μαδρίτης για τις επιτυχίες των τελευταίων ετών.

Η απόφασή του να σουτάρει στο 95’ από αυτό το σημείο που ήταν στημένη η μπάλα, με αυτό τον τρόπο την τελευταία ελπίδα της Γερμανίας για πρόκριση στους «16» (αφού ούτε η ισοπαλία ήταν αρκετή) δείχνει αν μη τι άλλο ότι διαθέτει προσωπικότητα και τέτοια εμπιστοσύνη στον εαυτό του, που στη φετινή «νασιονάλμανσαφτ» που δεν εντυπωσιάζει, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η χθεσινη εμφάνιση του Τόνι Κρόος ήταν η 85η για τον ίδιο με τη φανέλα της Γερμανίας, ενώ το γκολ που πέτυχε ήταν το 13ο.

Μάλλον, αυτή η εκτέλεση και η επιτυχία του γκολ, είναι και η καλύτερη απάντηση προς κάθε είδους πρόληψη που ισχυρίζεται ότι το «13» είναι γρουσούζικο. Για τον Τόνι Κρόος δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αντιθέτως με το 13ο γκολ του, έσωσε τις ελπίδες της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας για την πρόκρισή της στους «16».

sport-fm

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα