Μουντιάλ 2018: Οργή των φιλάθλων της Αργεντινής για τον διασυρμό από την Κροατία

Μουντιάλ 2018: Οργή των φιλάθλων της Αργεντινής για τον διασυρμό από την Κροατία

Καζάνι που βράζει είναι η εθνική ομάδα της Αργεντινής μετά το ταπεινωτικό 0-3 από την Κροατία που την φέρνει με το ενάμιση πόδι εκτός συνέχειας στο Μουντιάλ.

Έξαλλοι οι οπαδοί της Αργεντινής στο Νόβγκοραντ βλέποντας την εθνική τους ομάδα να δέχεται τρία γκολ από τους Κροάτες, ξέσπασαν στον Χόρχε Σαμπαόλι μετά τη λήξη της αναμέτρησης

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας, ορισμένοι οπαδοί έφτυσαν τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αργεντινής, ενώ του φώναξαν και υβριστικά συνθήματα.

Σαμπάολι: «Συγνώμη από τον κόσμο. Εγώ είμαι υπεύθυνος για την ήττα»

Από την πλευρά του ο Χόρχε Σαμπάολι επισήμανε: «Έπρεπε να καταστρώσω ένα σχέδιο για το συγκεκριμένο αγώνα. Εάν είχα κάνει κάτι άλλο, τα πράγματα μπορεί να είχαν εξελιχθεί καλύτερα για εμάς. Δεν είναι σωστό να ρίξουμε όλο το βάρος στον Καμπαγέρο.Νομίζω ότι η πραγματικότητα στην Αργεντινή σχετίζεται με την εξυπνάδα του Μέσι. Ο Λέο είναι σε χαμηλό επίπεδο, διότι η ομάδα δεν ταιριάζει μαζί του όπως θα έπρεπε. Ως προπονητές θα πρέπει να αντιληφθούμε αυτά τα πράγματα και να προσπαθήσουμε να συμβιβαστούμε μαζί τους. Εγώ είμαι αυτός που πρέπει να το αποδεχτεί.» 

Και συνέχισε ο Αργεντινός τεχνικός: «Δεν γνωρίζω εάν είναι κρίμα ή, ντροπή, αλλά εγώ νιώθω πραγματικό πόνο. Πέρασε καιρός ως προπονητής για να περάσω μία τέτοια εμπειρία και γίνεται ακόμη πιο οδυνηρή από τη στιγμή που φοράω την φόρμα με το εθνόσημο της χώρας μου. Πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη, να τα δώσουμε όλα και πραγματικά δεν έχουμε άλλη εναλλακτική λύση. Υπάρχει πόνος διότι δεν βρεθήκαμε στο επίπεδο που περίμεναν από εμάς οι φίλαθλοι της Αργεντινής.

Ζητώ συγνώμη από τους οπαδούς μας. Ειδικά από αυτούς που έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να ταξιδέψουν στην Ρωσία και να δουν την Αργεντινή. Είμαι υπεύθυνος για αυτό το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη δουλειά που θα μπορούσα και πολύ απλά δεν βρήκα τον τρόπο για να τους δώσω αυτό που θα ήθελαν.»

Ντελίριο στην Κροατία

Για τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του έκανε λόγο ο Ζλάτκο Ντάλιτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τον θρίαμβο επί της Αργεντινής. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας «πετούσε στα σύννεφα» με την εμφάνιση της «χρβάτσκα» και φυσικά με το μεγάλο αποτέλεσμα εναντίον της «αλμπισελέστε».

«Από την πρώτη μέρα είχα εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Ναι, αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη που έχω ως προπονητής της Κροατίας. Δεν πίστευα ότι θα προκρινόμαστε από το δεύτερο ματς, αλλά πίστευα ότι θα βρισκόμασταν στην φάση των «16». Η Αργεντινή δεν ήταν μπερδεμένη, εμείς ήμασταν εξαιρετικοί», τόνισε ο Ντάλιτς και συνέχισε:

«Νικήσαμε την Αργεντινή με τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου, τον Μέσι και παίξαμε ένα φανταστικό ματς, όλα ήταν τέλεια. Παρ΄ όλα αυτά πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι, προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι στο στόχο που έχουμε θέσει ως ομάδας. Θέλω ο 22ος παίκτης της ομάδας να είναι τόσο καλός όσο και ο πρώτος. Πείνα και επιθυμία για τη νίκη: αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε κάτι. Κανείς δεν είναι πιο χαρούμενος από μένα, αλλά πρέπει να μείνω ήρεμος και προσγειωμένος στην πραγματικότητα.»

Μόντριτς: Ο Μέσι δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Λούκα Μόντριτς μετά από το τέλος της αναμέτρησης της Κροατίας με την Αργεντινή, όπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο αρχηγός και MVP των Κροατών, ο οποίος σημείωσε κι ένα καταπληκτικό γκολ εκτός περιοχής, μίλησε στη μικτή ζώνη τόσο για τον θρίαμβο (3-0), όσο και για τον Λιονέλ Μέσι.

"Είναι μία μεγάλη βραδιά για την Κροατία, όμως είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορούμε να μείνουμε στην ευφορία. Προκριθήκαμε στην επόμενη φάση και πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας", δήλωσε ο μέσος της Ρεάλ.

Όσο για τον μεγάλο αντίπαλο τόσο στον αγώνα όσο και στην Ισπανία, τον Αργεντινό σταρ, εξέφρασε την στήριξή του: "Ο Μέσι είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, όμως δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. Στο ποδόσφαιρο, χρειάζεσαι βοήθεια".

Πώς μπορεί να προκριθεί η Αργεντινή; Όλα τα σενάρια στον όμιλό της...

Αυτή τη στιγμή, η Αργεντινή βρίσκεται στην 3η θέση του 4ου ομίλου, έχοντας ένα βαθμό, από την ισοπαλία με τους Ισλανδούς, οι οποίοι όμως έχουν ματς λιγότερο, αφού αγωνίζονται την Παρασκευή (18:00) με τη Νιγηρία.

Αν η Ισλανδία νικήσει, θα φτάσει στο +3 από τους Αργεντίνους και με σαφώς καλύτερο συντελεστή τερμάτων. Επομένως, για να προκριθεί η παρέα του Λιονέλ Μέσι, θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να νικήσει με πολλά γκολ τους Αφρικανούς και παράλληλα να ηττηθεί η Ισλανδία από την Κροατία.

Σε περίπτωση ισοπαλίας στο Νιγηρία - Ισλανδία, η Κροατία θα είναι σίγουρα πρώτη στον όμιλο, γεγονός που μάλλον δεν βολεύει τους Αργεντίνους, αφού οι "βατρένι" θα είναι εντελώς αδιάφοροι απέναντι στους Ισλανδούς την τελευταία αγωνιστική.

Αν πάλι φτάσουν στη νίκη οι Νιγηριανοί, τότε η Αργεντινή θα κυνηγήσει πάλι πολλά γκολ απέναντί τους την τελευταία αγωνιστική, ελπίζοντας παράλληλα να μην νικήσουν οι Ισλανδοί τους Κροάτες.

Το σίγουρο είναι πως τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για το συγκρότημα του Χόρχε Σαμπαόλι, που δεν έχει την κατάσταση στα χέρια του και πρέπει να δείξει εντελώς άλλο πρόσωπο στο ματς με τους Νιγηριανούς, για να ελπίζει πως δεν θα αποχωρήσει πρόωρα από τη Ρωσία.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Κροατία 6 (5-0)

2. Ισλανδία 1 (1-1)

3. Αργεντινή 1 (1-4)

4. Νιγηρία 0 (0-2)

* Εκκρεμεί το Νιγηρία - Ισλανδία

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τρίτη 26 Ιουνίου

Νιγηρία - Αργεντινή (21.00)

Ισλανδία - Κροατία (21.00)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Η απογοήτευση της διοργάνωσης η Αργεντινή

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα