Επεισόδια οπαδών της ΑΕΚ με την Αστυνομία έξω από το ΟΑΚΑ. Βίντεο

Επεισόδια οπαδών της ΑΕΚ με την Αστυνομία έξω από το ΟΑΚΑ. Βίντεο

Κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα μηνύματα πριν από τη σέντρα του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, αφού τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου είναι μια πραγματικότητα.

Απίστευτες εικόνες, με οπαδό του ΠΑΟΚ να κρατάει μια... πένσα, με την οποία έβγαλε από τη θέση τους διαχωριστικά που είχαν μπει για λόγους ασφαλείας.

Την ίδια ώρα νέα εστία έντασης σημειώθηκε έξω από τη θύρα 35 ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και δυνάμεις των ΜΑΤ, χωρίς να έχει εξακριβωθεί ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Η Αστυνομία προκειμένου να απομακρύνει τη μερίδα των οπαδών της «Ένωσης» έκανε χρήση δακρυγόνων και φωτοβολίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα τελικά να διαλύσει την ένταση με τους «θερμόαιμους» οπαδούς των «κιτρινόμαυρων».

Στην συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο, όμως κατά τις πληροφορίες, γύρω από το ΟΑΚΑ, κυκλοφορούν διάσπαρτες μικρές ομάδες οπαδών.

Εν τω μεταξύ, εντός του γηπέδου ορισμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ στις κερκίδες προσπάθησαν να σπάσουν τα διαχωριστικά πλεξιγκλάς, ενώ πέταξαν και ένα καπνογόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Έκαψαν αυτοκίνητο οπαδών του ΠΑΟΚ

Ένταση επικράτησε και νωρίτερα στην περιοχή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι έκαψαν αυτοκίνητο οπαδών του ΠΑΟΚ που ήταν σταθμευμένο κοντά στο ΟΑΚΑ, στην οδό Νερατζιωτίσσης 70.

Οι δράστες, όπως έγινε γνωστό, επιτέθηκαν και με ρόπαλα στους φίλους του ΠΑΟΚ.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι την επίθεση στους οπαδούς του "Δικέφαλου του Βορρά" πραγματοποίησαν οπαδοί της ΑΕΚ.  Οπαδοί του ΠΑΟΚ, από την άλλη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πετώντας βόμβες μολότοφ έβαλαν φωτιά σε οικόπεδο κοντά στο ΟΑΚΑ.

Στην περιοχή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπό τον φόβο επεισοδίων, με την ανησυχία των Αρχών να είναι μεγάλη μετά τα χθεσινά έκτροπα στο κέντρο της Αθήνας.

Επί ποδός βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένων 30 διμοιριών των ΜΑΤ.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 4.00 έκαναν την εμφάνιση τους στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού σταδίου τα πρώτα λεωφορεία που μετέφεραν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, ενώ κάποιοι είχαν πάρει θέση και μέσα στο Στάδιο.

Οι πρώτοι οπαδοί της ΑΕΚ άρχισαν να μπαίνουν στο γήπεδο λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, με τις κερκίδες να παίρνουν σιγά – σιγά χρώμα και τα πρώτα συνθήματα να ακούγονται  και από τις δυο μεριές.

Ενταση κατά τη μεταφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ από την Μενάνδρου

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα ξεκίνησε και η μεταφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ από τον σύνδεσμο της οδού Μενάνδρου στο κέντρο της Αθήνας.

Με την συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων οι περίπου 200 οπαδοί κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Καραϊσκάκη όπου επιβιβάστηκαν σε 10 λεωφορεία του ΟΑΣΑ για να μεταφερθούν στο ΟΑΚΑ, συνοδεία αυστηρής αστυνομικής δύναμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οπαδοί του ΠΑΟΚ στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ φορούσαν κουκούλες, ενώ κάποιοι σήκωσαν και σημαία της Βουλγαρίας, ενώ υπήρχαν και κάποιοι θερμοκέφαλοι που σύμφωνα με μαρτυρίες πέταξαν από τα παράθυρα μπουκάλια σε διερχόμενα αυτοκίνητα και μηχανές.
Μαζική κάθοδος των οπαδών του ΠΑΟΚ

Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 και στα διόδια των Αφιδνών με οπαδούς του ΠΑΟΚ οι οποίοι έκλεισαν την άνοδο της Εθνικής Οδό Αθηνών-Λαμίας. Οι φίλοι του Δικέφαλου του Βορρά ξεκίνησαν το ταξίδι προς την Αθήνα με πούλμαν τα ξημερώματα και αναμένεται να φτάσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο σταδιακά  με την συνοδεία αυστηρής αστυνομικής δύναμης.

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα