Ο Παναθηναϊκός πάλεψε αλλά ηττήθηκε με 81-74 από τη Ρεάλ

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε αλλά  ηττήθηκε  με 81-74 από τη Ρεάλ

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε στη Μαδρίτη, αλλά γνώρισε τελικά την ήττα με 81-74 στο τρίτο ματς της σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Πλέον, η «βασίλισσα» πέτυχε το 2-1 στη σειρά και την Παρασκευή οι «πράσινοι» καλούνται να πάρουν τη νίκη για να μεταφέρουν εκ νέου τη σειρά στο ΟΑΚΑ και να μην μείνουν εκτός του Final-4.

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και στην ουσία να αλληλοεξουδετερώνονται. Το 5-0 της Ρεάλ, ισοφαρίστηκε με καλάθι του Γκιστ και τρίποντο του Καλάθη, ενώ οι «πράσινοι» αφού ισοφάρισαν εκ νέου από το 11-7, προηγήθηκαν για πρώτη φορά με τον Τζέιμς (13-15). Ο Καλάθης σημείωσε στο 13-17, ενώ η «βασίλισσα» ισοφάρισε με μία βολή του Τέιλορ και ένα τρίποντο του Ρούντι Φερνάντεθ.

Σχεδόν στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε η αναμέτρηση και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Μετά τους πόντους του Μάικ Τζέιμς η Ρεάλ έτρεξε σερί 9-0 με τους Ρούντι, Κάρολ και Ταβάρες (26-20). Οι «πράσινοι» εξισορρόπησαν και ισοφάρισαν με τους Γκιστ και Γκάμπριελ (26-26), ενώ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου Ρεάλ και Παναθηναϊκός επί της ουσίας συμβάδιζαν στο σκορ με τους Μαδριλένους να έχουν προβάδισμα ενός καλαθιού στο μεγαλύτερο μέρος. Μετά το 37-34 του Ράντολφ ο Τσάβι Πασκουάλ δέχθηκε τεχνική ποινή ζητώντας μη καταλογισμό φάουλ στον Πέιν και έτσι ο Κάρολ με μία βολή και ο Ντόνσιτς με κάρφωμα διαμόρφωσαν το 40-34 στο 20’.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε άσχημα για τους «πράσινους», καθώς οι Ντόνσιτς και Αγιόν έτρεξαν σερί 6-0 για τη Ρεάλ, με αποτέλεσμα οι Μαδριλένοι να προηγηθούν με 12 πόντους διαφορά (46-34). Ο Ντένμον με τρίποντο μείωσε στους 10 (50-40), ενώ με προσωπικό σόου του Καλάθη η διαφορά έπεσε σε απόσταση αναπνοής με αποτέλεσμα η περίοδος να ολοκληρωθεί με τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ μέσα στο παιχνίδι και στο -4 (57-53).

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 40-34, 57-53.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα