Champions League: Οι δύο μεγάλες κύριες θα διεκδικήσουν την κούπα

Στο Κάρντιφ της Ουαλίας θα είναι στραμμένα απόψε των φίλων της στρογγυλής θεας, καθώς εκεί στις 21.45 (ΕΡΤ, Cosmote TV) δύο από τις πιο ιστορικές και δημοφιλείς ομάδες στον κόσμο, η Γιουβέντους και η Ρεάλ Μαδρίτης, θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Champions League.

Η Γιουβέντους και η Ρεάλ Μαδρίτης «κουβαλάνε» μαζί τους την κληρονομιά των 22 τελικών στους οποίους έχουν συμμετάσχει, με τη «βασίλισσα» να είναι πιο αξιόπιστη με 11 κατακτήσεις (ρεκόρ) σε 14 εμφανίσεις. Η «Γιούβε» έχει φτάσει στην πηγή οκτώ φορές, αλλά ήπιε... νερό μόλις δύο (1985, 1996)...
Οι δύο φιναλίστ του φετινού τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης «κουβαλάνε» μαζί τους την κληρονομιά των 22 τελικών στους οποίους έχουν συμμετάσχει, με τη «βασίλισσα» να είναι πιο αξιόπιστη με 11 κατακτήσεις (ρεκόρ) σε 14 απόπειρες για την κούπα, την ώρα που η «Γιούβε» έχει φτάσει στην πηγή οκτώ φορές, αλλά ήπιε... νερό μόλις δύο (1985, 1996).

Πράγματι, ο τελικός που θα γίνει στο «Μιλένιουμ» έχει φαβορί, που δεν είναι άλλο από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εντούτοις, η κυριαρχία, η εμπειρία και το «know how» των Ισπανών, αντισταθμίζεται από τη δίψα της καλύτερης Γιουβέντους του 21ου αιώνα.

Η ομάδα του Μαξ Αλέγκρι έχει κατακτήσει τρία διαδοχικά νταμπλ, ενώ πριν από δύο χρόνια έφτασε κοντά στο Champions League, αλλά ηττήθηκε από τη Μπαρτσελόνα στον τελικό του Μονάχου.  Η Ρεάλ αναζητούσε επί 12 χρόνια το "decima", τον δέκατο τίτλο της, που πήρε το 2014, ενώ έφτασε τους 11 στην περσινή διοργάνωση.

Κοινό χαρακτηριστικό, όμως, είναι ότι σε αμφότερους τους τελικούς αντιμετώπισε την Ατλέτικο, τη συμπολίτισσά της που γνωρίζει καλά και τής έχει πάρει τον «αέρα».

Αρα μπορούμε να πούμε ότι έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που η «Βασίλισσα» κατέκτησε τον τίτλο εναντίον ομάδας από άλλη χώρα. Ηταν το 2002 με αντίπαλο τη Λεβερκούζεν και ο τελικός έμεινε στην ιστορία για το απίθανο βολ-πλανέ του Ζινεντίν Ζιντάν.

Θα γράψει ιστορία ο Ζιντάν;

Ο «Ζιζού» επιδιώκει να γίνει ο πρώτος προπονητής μετά τον Αρίγκο Σάκι και μετά από 27 χρόνια, που διατηρεί στην κατοχή του το πολυτιμότερο τρόπαιο σε συλλογικό επίπεδο. Θα είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά στα χρονικά του Champions League που υφίσταται από το 1992, ενώ ο Σάκι με τη Μίλαν το είχε πετύχει τη διετία 1989-1990.

Oι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στον τελικό του 1998 με τη Ρεάλ να κατακτά το τρόπαιο χάρη σε γκολ του Μιγιάτοβιτς...
Πριν το «Μιλένιουμ» -είτε το εκλάβουμε ως το όνομα του σταδίου, είτε ως χρονικό προσδιορισμό για την απαρχή του 21ου αιώνα- οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στον τελικό του 1998.

O Πέτζα Μιγιάτοβιτς έδωσε τη νίκη 1-0 στη Ρεάλ, η οποία επέστρεψε στον ευρωπαϊκό θρόνο μετά από 32 χρόνια! Κάτι αντίστοιχο επιδιώκει τώρα η Γιουβέντους που πανηγύρισε το τελευταίο της τρόπαιο το 1996, δηλαδή μία εικοσαετία πριν. Δεν έχει την... πολυτέλεια να φτάσει τα 32 χρόνια αναμονής.

Δεν θα είναι δίκαιο για τον αρχηγό της, Τζίτζι Μπουφόν. Ο 39χρονος γκολκίπερ αποτελεί τον βασικό λόγο για τον οποίο η πλειοψηφία των ουδέτερων φιλάθλων παγκοσμίως, υποστηρίζει τη Γιουβέντους. Είναι το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή του και όλα δείχνουν πως αν είναι γραφτό να το κατακτήσει, θα γίνει απόψε στο Κάρντιφ...

Πώς έφτασαν στον τελικό οι δύο φιναλίστ

Η Ρεάλ αντιμετώπισε στην φάση των ομίλων τις Μπορούσια Ντόρτμουντ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Λέγκια Βαρσοβίας.

Ξεκίνησε με αγχωτική νίκη 2-1 κατά της Σπόρτινγκ στο “Σάντιάγο Μπερναμπέου”, για να έρθει ισόπαλη 2-2 στο Ντόρτμουντ με την τοπική ομάδα. Ακολούθησαν η εμφατική επικράτηση με 5-1 και η ισοπαλία 3-3 με τη Λέγκια Βαρσοβίας. Στη συνέχεα επιβλήθηκε με 2-1 της Σπόρτινγκ ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στο γήπεδό της με τους Γερμανούς.

Στη φάση των 16, αντιμετώπισε την Νάπολι, κερδίζοντας την μέσα – έξω με το ίδιο σκορ, 3-1, κάνοντας μάλιστα και δύο ανατροπές.

Στα προημιτελικά φάνηκε να έρχεται το πρώτο αληθινά μεγάλο τεστ. Αντιμετωπίζοντας την Μπάγερν, κατάφερε να φύγει με ένα υπερπολύτιμο διπλό από το Μόναχο με 2-1 σκορ. Με το ίδιο νόμισμα απάντησαν οι Βαυαροί και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, με τους γηπεδούχους να είναι καταιγιστικοί στον έξτρα χρόνο, συντρίβοντας μέσα σε λίγα μόλις λεπτά με 4-2 τους Γερμανούς.

Στη φάση των ημιτελικών, η κόντρα της Μαδρίτης αναβίωσε για… τέταρτη σερί φορά, με τους “μερένχες” να απογοητεύουν τους συμπολίτες τους για ακόμα μία χρονιά.

Η Ρεάλ, στο πρώτο ματς του Μπερναμπέου έκανε σκόνη την Ατλέτικο, κερδίζοντας 3-0 με χατ-τρικ του Ρονάλντο (είχε κάνει και με Μπάγερν), κάνοντας τον επαναληπτικό απλή διαδικασία, με την Ατλέτικο να νικάει τιμητικά με 2-1. Όπως φαίνεται, η Ρεάλ του τέλους τους 2016 με την αρχή του 2017 δεν έχουν καμία σχέση.

Στην αντίπερα όχθη η Γιουβεντους βρέθηκε στο ίδιο γκρουπ με Λιόν, Σεβίλλη και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Μετά τον αγχωτικό τρόπο που ξεκίνησε, με την λευκή ισοπαλία με την Σεβίλλη στο “Γιουβέντους Στέιντιουμ”, ξεκίνησε να ανεβαίνει.

Ακολούθησαν οι νίκες με 4-0 μέσα στο Ζάγκρεμπ, 1-0 στην έδρα της Λιόν, με τους οποίους αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην Ιταλία, ήρθε εν συνεχεία το μεγάλο διπλό με 3-1 μέσα στην Σεβίλλη και η επαγγελματική νίκη με 2-0 κόντρα στην Ντιναμό.

Στους 16, αντιμετώπισε την Πόρτο και έκανε δύο νίκες, με 2-0 και 1-0. Στους 8 η «βέκια σινιόρα» έκανε το “μπαμ” και απέκλεισε την Μπαρτσελόνα χωρίς να δεχτεί καν γκολ (3-0 νίκη στην Ιταλία και χαλαρό 0-0 στην Βαρκελώνη)

Στα ημιτελικά βρέθηκε αντιμέτωπη με την μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, την Μονακό, της οποίας επικράτησε με 2-0 στο “Πριγκιπάτο” και 2-1 στο Τορίνο.

Ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ επιλέχθηκε από την UEFA να διευθύνει τον τελικό του Champions League μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Γιουβέντους, που θα γίνει στις 3 Ιουνίου στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ.

Ο 41χρονος διαιτητής, που είναι διεθνής από το 2007, θα «σφυρίξει» για πρώτη φορά στην καριέρα του τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, πριν τρία χρόνια όμως είχε διευθύνει τον τελικό του Europa League, ανάμεσα στη Σεβίλη και την Μπενφίκα.

Φέτος έχει οριστεί σε πέντε ματς του Champions League, μεταξύ των οποίων και εκείνο της Γιουβέντους με την Πόρτο στο «Ντραγκάο», για τη φάση των «16» (2-0 υπέρ των πρωταθλητών Ιταλίας). Τη Ρεάλ την είχε σφυρίξει στον δεύτερο προημιτελικό του 2015, όπου οι «μερένγκες» νίκησαν την Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 και προκρίθηκαν στην τετράδα.

Από την άλλη, ο Μπριχ έχει ως... μελανή κηλίδα στο βιογραφικό του την κατακύρωση ενός γκολ «φάντασμα» του Στέφαν Κίσλινγκ, σε αγώνα της μπουντεσλίγκα της περιόδου 2013-14, μεταξύ Χοφενχάιμ και Λεβερκούζεν.

Ο επιθετικός της Μπάγερ έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, όμως προς γενική κατάπληξη ο Μπριχ έδειξε σέντρα, κατακυρώνοντας ένα τέρμα που δεν σημειώθηκε ποτέ!

Θέλει το 12ο η... πολυνίκης Ρεάλ, πάει για το τρίτο η Γιούβε

Η Ρέαλ Μαδρίτης έχει το ρεκόρ κατακτήσεων αλλά και τελικών,  έχοντας στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης 11 από τις 14 φορές που έχει φτάσει στην πηγή.

Ξεκίνησε την δυναστεία της με τις πέντες συνεχόμενες κούπες από το 1956 έως το 1960 και κατά τη διάρκεια των χρόνων πρόσθεσε άλλα έξι ευρωπαϊκά τρόπαια, με τελευταίο το περυσινό απέναντι στην Ατλέτικο.

Από την πλευρά της η Γιουβέντους, έχει στεφθεί πρωταθλήτρια δύο φορές (1985,1996) έχοντας ωστόσο οκτώ παρουσίες σε τελικούς.

Οι τελικοί των δύο αποψινών μονομάχων:

13 Ιουνίου 1956

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Ρεμς 4-3

Παρίσι, «Παρκ Ντε Πρενς»

Σκόρερ : 14΄ Ντι Στέφανο, 30΄, 79΄ Ριάλ, 67΄ Μαρκίτος / 6΄ Λεμπλόν, 10΄ Ταμπλέν, 62΄ Ινταλγκό

Διαιτητής: Ελις (Αγγλία)

Θεατές : 38.239

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (προπονητής Βιγιαλόνγκα): Αλόνσο, Ατιένθα, Μαρκίτος, Λέσμες, Μουνιόθ, Θαράγα, Χοσέιτο, Μάρσα, Ντι Στέφανο, Ριάλ, Χέντο

ΡΕΜΣ (προπονητής Μπατέ): Ζακέ, Ζιμνί, Ζονκέ, Ζοριντό, Λεμπλόν, Σιατκά, Ινταλγκό, Γκλοβακί, Κοπά, Μπλιάρ, Ταμπλέν

30 Μαΐου 1957

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Φιορεντίνα 2-0

Μαδρίτη, «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»

Σκόρερ : 70΄ Ντι Στέφανο, 76΄ Χέντο

Διαιτητής: Χορν (Ολλανδία)

Θεατές : 124.000

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Βιγιαλόνγκα): Αλόνσο, Τόρες, Μαρκίτος, Λέσμες, Μουνιόθ, Θαράγα, Κοπά, Ματέος, Ντι Στέφανο, Ριάλ, Χέντο

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Μπερναρντίνι): Σάρτιο, Μανίνι, Ορεζάν, Σερβάτο, Σκαραμούτσι, Σεγκάτο, Ζουλίνιο, Γκρατόν, Βιρτζίλι, Μοντουόρι, Μπιτσάρι

28 Μαΐου 1958

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Μίλαν 3-2 παράταση (2-2)

Βρυξέλλες, «Χέιζελ»

Σκόρερ : 74΄ Ντι Στέφανο, 79΄ Ριάλ, 107΄ Χέντο / 69΄ Σκιαφίνο, 78΄ Γκρίγιο

Διαιτητής: Αλστριν (Βέλγιο)

Θεατές : 67.000

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Καρνίλια): Αλόνσο, Ατιένθα, Σανταμαρία, Λέσμες, Θαράγα, Σαντιστεμπάν, Κοπά, Χοσέιτο, Ντι Στέφανο, Ριάλ, Χέντο

ΜΙΛΑΝ (Βιάνι): Σολντάν, Φοντάνα, Μαλντίνι, Μπεράλντο, Μπεργκαμάσκι, Ραντίτσε, Ντανόβα, Λίντχολμ, Σκιαφίνο, Γκρίγιο, Κουκιαρόνι

3 Ιουνίου 1959

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Ρεμς 2-0

Στουτγκάρδη, «Νέκαρ Στάντιον»

Σκόρερ : 2΄ Ματέος, 47΄ Ντι Στέφανο

Διαιτητής: Ντουτς (Δυτική Γερμανία)

Θεατές : 72.000

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Καρνίλια): Ντομίνγκεθ, Μαρκίτος, Σανταμαρία, Θαράγα, Σαντιστεμπάν, Ρουϊθ, Κοπά, Ματέος, Ντι Στέφανο, Ριάλ, Χέντο

ΡΕΜΣ (Μπατέ): Κολονά, Ροντζίκ, Ζονκέ, Ζιροντό, Πανβέρν, Λεμπλόν, Λαμαρτέν, Μπλιάρ, Φοντέν, Πιαντονί, Βενσάν

18 Μαΐου 1960

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Αϊντραχτ 7-3

Γλασκώβη, «Χάμπντεν Παρκ»

Σκόρερ : 26΄, 29΄, 75΄ Ντι Στέφανο, 45΄, 56΄ πεν., 59΄, 70΄ Πούσκας / 10΄ Κρες, 64΄, 72΄ Στάιν

Διαιτητής: Μόουατ (Σκωτία)

Θεατές : 134.000

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Μουνιόθ): Ντομίνγκεθ, Μαρκίτος, Σανταμαρία, Πατσίν, Βιδάλ, Θαράγα, Κανάριο, Ντελ Σολ, Ντι Στέφανο, Πούσκας, Χέντο

ΑΪΝΤΡΑΧΤ (Οσβαλντ): Λόι, Λουτζ, Εϊγκενμπροντ, Χέφερ, Βιλμπάχερ, Στίνκα, Κρες, Λίτνερ, Στάιν, Πφαφ, Μάγιερ

2 Μαΐου 1962

ΜΠΕΝΦΙΚΑ-Ρεάλ 5-3

Αμστερνταμ, Ολυμπιακό Στάδιο

Σκόρερ : 25΄ Αγκουας, 34΄ Καβέμ, 51΄ Κολούνα, 63΄, 68΄ Εουσέμπιο / 17΄, 25΄, 38΄ Πούσκας

Διαιτητής: Χορν (Ολλανδία)

Θεατές : 61.257

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Γκούτμαν): Κόστα Περέιρα, Ζοάο, Ζερμάνο, Αντζελο, Καβέμ, Κρουζ, Αουγκούστο, Εουσέμπιο, Αγκουας, Κολούνα, Σιμόες

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Μουνιόθ): Αρακιστάιν, Κασάδο, Σανταμαρία, Μιέρα, Φέλο, Πατσίν, Τεχάδα, Ντελ Σολ, Ντι Στέφανο, Πούσκας, Χέντο

27 Μαΐου 1964

ΙΝΤΕΡ-Ρεάλ Μαδρίτης 3-1

Βιένη, «Πράτερ»

Σκόρερ : 43΄, 76΄ Ματσόλα, 61΄ Μίλανι / 70΄ Φέλο

Διαιτητής: Στολ (Αυστρία)

Θεατές : 71.333

ΙΝΤΕΡ (Χερέρα): Σάρτι, Μπούρνιτς, Γκουαρνέρι, Φακέτι, Τανίν, Πίκι, Ζαϊρ, Ματσόλα, Μιλάνι, Σουάρεθ, Κόρσο

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Μουνιόθ): Βιθέντε, Ισίδρο, Σανταμαρία, Πατσίν, Θόκο, Μίλερ, Αμάνθιο, Φέλο, Ντι Στέφανο, Πούσκας, Χέντο

11 Μαΐου 1966

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Παρτιζάν 2-1

Βρυξέλλες, «Χέιζελ»

Σκόρερ : 70΄ Αμάνθιο, 75΄ Σερένα / 55΄ Βάσοβιτς

Διαιτητής: Κράιτλαϊν (Δυτική Γερμανία)

Θεατές : 46.475

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Μουνιόθ): Αρακιστάιν, Πατσίν, Ντε Φελίπε, Θόκο, Σαντσίς, Πίρι, Βελέσκεθ, Σερένα, Αμάνθιο, Γκρόσο, Χέντο

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Γκέτσιτς): Σόσκιτς, Γιουσούφι, Ράσοβιτς, Βάσοβιτς, Μιχαϊλοβιτς, Κοβάτσεβιτς, Μπέσεγιατς, Μπάγιτς, Χασάνατζιτς, Γκάλιτς, Πίρμαγιερ

30 Μαΐου 1973

ΑΓΙΑΞ-Γιουβέντους 1-0

Βελιγράδι, Στάδιο Ερυθρού Αστέρα («Μαρακανά»)

Σκόρερ : 5΄ Ρεπ

Διαιτητής: Γκουγκούλοβιτς (Γιουγκοσλαβία)

Θεατές : 89.484

ΑΓΙΑΞ (Κόβατς): Στούι, Σουρμπίερ, Χούλσοφ, Μπλάνκενμπουργκ, Κρολ, Νέεσκενς, Μιούρεν, Χάαν, Ρεπ, Κρόιφ, Κάιζερ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Βίτσπαλεκ): Τζοφ, Σαλβαντόρε, Μαρκέτι, Μορίνι, Λονγκομπούκο, Καούζιο (57΄ Κουκουρέντου), Φουρίνο, Καπέλο, Αλταφίνι, Αναστάζι, Μπέτεγκα (49΄ Χάλερ)

27 Μαΐου 1981

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-0

Παρίσι, «Παρκ ντε Πρενς»

Σκόρερ : 82΄ Αλαν Κένεντι

Διαιτητής: Πάλοταϊ (Ουγγαρία)

Θεατές : 48.360

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Πέισλι): Κλέμενς, Νιλ, Τόμπσον, Χάνσεν, Αλαν Κένεντι, Λι, ΜακΝτέρμοτ, Σούνες, Ρέι Κένεντι, Νταλγκλίς (85΄ Κέιζ), Τζόνστον

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Μπόσκοφ): Αγκουστίν, Κορτές (85΄ Πινέδα), Ναβάχας, Σαμπίδο, Ντελ Μπόσκε, Ανχελ, Καμάτσο, Στίλικε, Χουανίτο, Σαντιλιάνα, Κάνιγχαμ

25 Μαΐου 1983

ΑΜΒΟΥΡΓΟ-Γιουβέντους 1-0

Αθήνα, Ολυμπιακό Στάδιο

Σκόρερ : 9΄ Μάγκατ

Διαιτητής: Ραϊνέα (Ρουμανία)

Θεατές : 73.500

ΑΜΒΟΥΡΓΟ (Χάπελ): Στάιν, Καλτς, Ιερόνιμους, Γιάκομπς, Βερμάγερ, Γκρο, Ρολφ, Μάγκατ, Μιλέφσκι, Μπάστρουπ (56΄ Φον Χέεσεν), Χρούμπες

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Ταπατόνι): Τζοφ, Τζεντίλε, Μπρίο, Σιρέα, Καμπρίνι, Μπονίνι, Ταρντέλι, Μπέτεγκα, Πλατινί, Ρόσι (56΄ Μαροκίνο), Μπόνιεκ

29 Μαΐου 1985

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-Λίβερπουλ 1-0

Βρυξέλλες, «Χέιζελ»

Σκόρερ : 58΄ πεν. Πλατινί

Διαιτητής: Ντάινα (Ελβετία)

Θεατές : 58.000

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Τραπατόνι): Τακόνι, Φαβέρο, Καμπρίνι, Μπρίο, Σιρέα, Μπονίνι, Πλατινί, Ταρντέλι, Μπριάσκι (84΄ Πραντέλι), Ρόσι (89΄ Βινιόλα), Μπόνιεκ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Φάγκαν): Γκρόμπελααρ, Νιλ, Μπέγκλιν, Λόρενσον (3΄ Γκιλέσπι), Χάνσεν, Νίκολ, Νταλγκλίς, Γουϊλαν, Γουόρκ, Ρας, Γουόλς (46΄ Τζόνστον)

22 Μαΐου 1996

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-Αγιαξ 1-1 (4-2 στα πέναλτι)

Ρώμη, «Ολίμπικο»

Σκόρερ : 13΄ Ραβανέλι / 41΄ Λιτμάνεν

Διαιτητής: Ντίαθ Βέγκα (Ισπανία)

Θεατές : 70.000

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Λίπι): Περούτσι, Φεράρα, Βιέρκογουντ, Τοριτσέλι, Πεσότο, Κόντε (43΄ Γιούγκοβιτς), Πάουλο Σόουζα (57΄ Ντι Λίβιο), Ντεσάμπ, Ντελ Πιέρο, Βιάλι, Ραβανέλι (77΄ Παντοβάνο)

ΑΓΙΑΞ (Φαν Γκάαλ): Φαν ντερ Σαρ, Σιλόι, Μπλιντ, Φρανκ ντε Μπουρ (69΄ Σόλντεν), Μπογκάρντε, Φίνιντι, Ρόναλντ ντε Μπουρ (91΄ Βούτερ), Ντάβιντς, Λιτμάνεν, Κανού, Μουσάμπα (46΄ Κλάιφερτ)

28 Μαΐου 1997

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-Γιουβέντους 3-1

Μόναχο, «Ολιμπιαστάντιον»

Σκόρερ : 29΄, 34΄ Ρίντλε, 71΄ Ρίκεν / 65΄ Ντελ Πιέρο

Διαιτητής: Πουλ (Ουγγαρία)

Θεατές : 59.000

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Χίτσφελντ): Κλος, Ζάμερ, Κρέε, Κόλερ, Ρόιτερ, Πάουλο Σόουζα, Λαμπέρτ, Χάινριχ, Μέλερ (89΄ Τσόρκ), Σαπουϊζά (70΄ Ρίκεν), Ρίντλε (67΄ Χέρλιχ).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Λίπι): Περούτσι, Φεράρα, Μοντέρο, Πορίνι (46΄ Ντελ Πιέρο), Ιουλιάνο, Ντι Λίβιο, Ντεσάμπ, Ζιντάν, Γιούγκοβιτς, Μπόκσιτς (86΄ Τακινάρντι), Βιέρι (73΄ Αμορούζο).

20 Μαΐου 1998

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Γιουβέντους 1-0

Αμστερνταμ, «Αρίνα»

Σκόρερ : 66΄ Μιγιάτοβιτς

Διαιτητής: Κρουγκ (Γερμανία)

Θεατές : 48.500

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Χάινκες): Ιλγκνερ, Ιέρο, Σαντσίς, Πανούτσι, Ρομπέρτο Κάρλος, Ραούλ (90΄ Αμαβίσκα), Καρεμπέ, Ζέεντορφ, Ρεδόντο, Μιγιάτοβιτς (89΄ Σούκερ), Μοριέντες (82΄ Χάιμε).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Λίπι): Περούτσι, Τοριτσέλι, Μοντέρο, Ιουλιάνο, Ντι Λίβιο (46΄ Τακινάρντι), Ντεσάμπ (78΄ Κόντε), Ντάβιντς, Πεσότο (71΄ Φονσέκα), Ζιντάν, Ντελ Πιέρο, Ιντζάγκι.

24 Μαΐου 2000

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Βαλένθια 3-0

Παρίσι, «Σταντ ντε Φρανς»

Σκόρερ : 39΄ Μοριέντες, 67΄ ΜακΜάναμαν, 75΄ Ραούλ

Διαιτητής: Μπράσκι (Ιταλία)

Θεατές : 80.000

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ελγκέρα, Ρομπέρτο Κάρλος, Καράνκα, Ιβάν Κάμπο, Μίτσελ Σαλγκάδο (85΄ Ιέρο), Ρεδόντο, ΜακΜάναμαν, Ραούλ, Μοριέντες (73΄ Σάβιο), Ανελκά (81΄ Σαντσίς).

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Κούπερ): Κανιθάρες, Γκεράρδο Γκαρσία (68΄ Ιλιε), Πελεγκρίνο, Τζούκιτς, Ανγκλομά, Κίλι Γκονζάλες, Φαρίνος, Μεντιέτα, Γκέραρδ, Κλαούντιο Λόπεθ, Ανγκούλο.

15 Μαΐου 2002

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Λεβερκούζεν 2-1

Γλασκώβη, «Χάμπντεν Παρκ»

Σκόρερ : 9΄ Ραούλ, 45΄ Ζιντάν / 14΄ Λούσιο

Διαιτητής: Ουρς Μέιερ (Ελβετία)

Θεατές : 50.000

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Σέζαρ (68΄ Κασίγιας), Σαλγκάδο, Ιέρο, Ελγκέρα, Ρομπέρτο Κάρλος, Σολάρι, Μακελελέ (71΄ Φλάβιο Κονσεϊσάο), Ζιντάν, Φίγκο (61΄ ΜακΜάναμαν), Ραούλ, Μοριέντες

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Μπουτ, Πλασέντε, Ζέμπεσκεν (65΄ Κίρστεν), Λούσιο (90΄ Μπάμπιτς), Ζίφκοβιτς, Σνάιντερ, Ραμέλοφ, Μπάλακ, Μπαστούρκ, Νόιβιλ, Μπρντάριτς (39΄ Μπερμπάτοφ)

28 Μαΐου 2003

ΜΙΛΑΝ-Γιουβέντους 0-0 (3-2 στα πέναλτι)

Μάντσεστερ, «Ολντ Τράφορντ»

Διαιτητής: Μάρκους Μερκ (Γερμανία)

Θεατές : 68.000

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Λίπι): Μπουφόν, Τιράμ, Φεράρα, Τούντορ (42΄ Μπιριντέλι), Μοντέρο, Καμορανέζι (46΄ Κόντε), Ντάβιντς (65΄ Ζαλαγέτα), Τακινάρντι, Τζαμπρότα, Ντελ Πιέρο, Τρεζεγκέ

ΜΙΛΑΝ (Αντσελότι): Ντίντα, Κοστακούρτα (66΄ Ρόκε Ζούνιορ), Νέστα, Μαλντίνι, Καλάτζε, Γκατούζο, Πίρλο (71΄ Σερζίνιο), Ζέεντορφ, Ρούι Κόστα (87΄ Αμπροζίνι), Σεβτσένκο, Ιντζάγκι

24 Μαΐου 2014

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Ατλέτικο Μαδρ. 4-1 στην παράταση (1-1)

Λισαβόνα, «Ντα Λουζ»

Σκόρερ : +90΄ Σέρχιο Ράμος, 110΄ Μπέιλ, 118΄ Μαρσέλο, 120΄ πεν. Ρονάλντο - 36΄ Γκοντίν

Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Θεατές : 60.976

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο (59΄ Μαρσέλο), Καρβαχάλ, Κεντίρα (59΄ Ισκο), Μόντριτς, Ντι Μαρία, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (79΄ Μοράτα)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Γκοντίν, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς (83΄ Αλντερβάιρελντ), Χουανφράν, Τιάγκο, Γκάμπι, Κόκε, Ραούλ Γκαρσία (66΄ Σόσα), Βίγια, Ντιέγκο Κόστα (9΄ Αντριάν)

6 Ιουνίου 2015

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-Γιουβέντους 3-1

Βερολίνο, «Ολιμπιστάντιον»

Σκόρερ : 4΄ Ράκιτιτς, 68΄ Σουάρες, 90+7΄ Νεϊμάρ - 55΄ Μοράτα

Διαιτητής: Τσουνεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)

Θεατές : 70.442

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουϊς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Αλβες, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι 'Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (90+1΄ Ματιέ), Ινιέστα (78΄ Τσάβι), Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες (90+6΄ Πέδρο)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Εβρά (89΄ Κομάν), Μαρκίζιο, Βιδάλ (79΄ Περέιρα), Πογκμπά, Πίρλο, Τέβες, Μοράτα (85΄ Γιορέντε)

28 Μαϊου 2016

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Ατλέτικο Μαδρ. 1-1 (5-3 στα πέναλτι)

Μιλάνο, «Τζουζέπε Μεάτσα»

Σκόρερ: 15' Σέρχιο Ράμος - 79' Καράσκο

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ (51' Ντανίλο), Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος (72' Ισκο), Μόντριτς, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Λούκας Βάθκεθ).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς (107' Λούκας Ερνάντες), Χουανφράν, Σάβιτς, Γκάμπι, Φερνάντες (46' Καράσκο), Σαούλ, Κόκε (115' Παρτέι), Γκριζμάν, Τόρες.

Δείτε και αυτό:

Τελικός Champions league: Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και προγνωστικά

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα