Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της σούπερ λίγκα

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της σούπερ λίγκα.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού μετά από τέσσερα ματς που δεν τα είχε καταφέρει.Οι Θεσσαλονικείς μείωσαν στους οκτώ βαθμούς την διαφορά τους από τον Ολυμπιακό που παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Ανσαριφάρντ μπήκε στην μεγάλη περιοχή απ’ τα δεξιά, έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, με τον Σισοκό να επιχειρεί το σουτ και την μπάλα να καταλήγει κόρνερ, ύστερα από παρέμβαση του Βαρέλα. Στο 7ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν έγινε επικίνδυνο 1-2 του Γλύκου με τον Σάχοφ μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Φορτούνης τσίμπησε την μπάλα που πήγε στον Ανσαριφάρντ και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ διόρθωσε το λάθος του αποκρούοντας το τετ α τετ με τον Ιρανό.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο ματς ήρθε στο 34΄, όταν ο Κάμπος έκλεψε την μπάλα από τον Ρέτσο και έφυγε ταχύτατα προς την περιοχή του Ολυμπιακού, όμως του σουτ του έφυγε άουτ, λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λεάλι.

Στο 40΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα ο Πρίγιοβιτς βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή του Ολυμπιακού όμως δεν έπιασε καλή την κεφαλιά όπως θα ήθελε. Ο Ολυμπιακός είχε καλή στιγμή μετά από αρκετή ώρα στο 42΄, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από πλάγια θέση στα αριστερά που πέρασε επικίνδυνα άουτ στην απέναντι γωνία του Γλύκου.

Στο 53ο λεπτό ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με γκολ του Σάχοβ. Ο Ουάρντα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μαλεζάς πήρε την κεφαλιά, ο Λεάλι απέκρουσε, αλλά ο Σάχοβ πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ είχε μπει πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί με μία στημένη φάση. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ισορροπήσει μετά το γκολ που δέχτηκε, όμως ο ΠΑΟΚ μόλις βρήκε κενό χώρο στην «ερυθρόλευκη» άμυνα «χτύπησε» για δεύτερη φορά. Ο Τσίμιροτ έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Ενρίκε στα αριστερά, ο Βραζιλιάνος «έσπασε» έξυπνα την μπάλα παράλληλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο επερχόμενος Πρίγιοβιτς πλάσαρε στα δίχτυα διαμορφώνοντας δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στον ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ουάρντα έπιασε ένα φοβερό σουτ, ο Λεάλι βρήκε την μπάλα ελάχιστα και αυτή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, στερώντας από τον Αιγύπτιο το 3-0.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κρέσπο, Μάτος, Μαλεζάς (78′ Λέοβατς), Βαρέλα, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Ουάρντα, Ενρίκε (65′ Μυστακίδης), Κάμπος (72′ Κάτσε), Πρίγιοβιτς.

Ολυμπιακός: Λεάλι, Σισοκό, Ρέτσος, Μποτία, Φιγκέιρας, Ανδρούτσος (62′ Μάρτινς), Ρομαό, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι (66′ Μανθάτης), Ανσαριφάρντ (79′ Καρντόσο).

etypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα