Κύπελλο Ελλάδας: Με 6 - 0 επικράτησε η ΑΕΚ του Λεβαδειακού

Με δεδομένη τη νίκη με 1-0 στο πρώτο ματς στη Λιβαδειά και παρά τις φωνές εγρήγορσης του Χιμένεθ, το ενδιαφέρον στη ρεβάνς της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό, έπεφτε περισσότερο στο ντεμπούτο του Σέρχιο Αραούχο και λιγότερο στην υπόθεση πρόκριση. Και ο Αργεντινός φορ φρόντισε να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, στην νίκη της Ένωσης με το εντυπωσιακό 6-0.

Ο Αραούχο παρόλο που ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα με μόλις δυο προπονήσεις στα πόδια του, πέτυχε δυο γκολ. Και μάλιστα και τα δυο με κεφαλιά. Ενώ το κέφι του Αργεντινού φορ, ήταν καταλυτικό συστατικό σε γενικότερη εξαιρετική επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ. Όσο για τον Λεβαδειακό, δεν είχε να αντιπαρατάξει απολύτως τίποτα σε διάθεση των γηπεδούχων για νίκη με πολλά γκολ.

Με κέφια στην επίθεση

Για την ΑΕΚ το παιχνίδι είχε προφανώς πολύ πιο βαρύνουσα σημασία απ’ ότι για τον Λεβαδειακό. Και για όσα αφορούσαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού αλλά και για την ανάγκη (περαιτέρω) τόνωσης της ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησης. Γι αυτό και η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο με πολύ μεγαλύτερα κέφια από τον Λεβαδειακό. Χρειάστηκε περίπου έναν τέταρτο για να βρει πατήματα μια ενδεκάδα με τον Αραούχο για πρώτη φορα στη σύνθεση της και τον Μπακασέτα μετά από πολύ καιρό σε ρόλο δεύτερου επιθετικού.

Όταν όμως άρχισε να βρίσκει ρυθμό, έβαλε δύσκολα στην άμυνα του Λεβαδειακού. Από το 15’ μέχρι και το 20’, η ΑΕΚ απείλησε δυο φορές με σουτ του Μπακάκη και του Μπακασέτα έξω από την περιοχή, μια ευκαιρία εξ επαφής του Γιόχανσον και την πρώτη τελική του Αραούχο. Μέχρι που ο Μπακασέτας βρήκε δίχτυα στο 21’ με δυνατό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή. Προφανώς και το γκολ αυτό τελείωνε κάθε κουβέντα περί της πρόκρισης.

Όμως η ΑΕΚ είχε κέφια. Εξακολούθησε να πιέζει, να βγάζει γρήγορες επιθέσεις με συνεργασίες Αραούχο, Μπακασέτα, Πατίτο και Βάργκας αλλά και ανεβάσματα των δυο ακραίων μπακ. Και στο 28’ ο Αραούχο έκανε το 2-0. Ενώ τρια λεπτά αργότερα απείλησε και με δεύτερο γκολ. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε μέχρι το τέλοσς του πρώτου ημιχρόνου να αντιδράσει. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που δοκίμαζε να βγει μπροστά και να φτιάξει επίθεση, κινδύνευε πολύ στα μετόπισθεν από τους επιθετικούς της ΑΕΚ που έβρισκαν χώρους.

Η (σφοδρή) επιθυμία της ΑΕΚ να συνδυάσει την πρόκριση με θέαμα και πολλά γκολ, ήταν ξεκάθαρη και στο δεύτερο ημίχρονο. Τα πολλά κέφια που είχε η επιθετική τετράδα, έβαλαν τον Λεβαδειακό στην περιοχή του από την αρχή του δευτέρου μέρους. Και σ’ αυτά τα κέφια, η αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων, απαντήσεις δεν είχε. Τόσο ο Μπακασέτας, όσο και ο Αραούχο, έβρισκαν χώρους για να δράσουν.

Και στο 61’ ο Αργεντινός φορ πέτυχε το δεύτερο γκολ του. Ο Βάργκας έβγαλε την σέντρα και ο Αραούχο πάλι με καρφωτή κεφαλιά, αυτή την φορα στο δεύτερο δοκάρι, έκανε 3-0. Όμως η ΑΕΚ δεν έβγαλε το πόδι από το γκάζι. Και χρειάστηκε να περάσουν μόλις επτά λεπτά, για να φτάσει και στο τέταρτο γκολ. Αυτή την φορά ήταν ο Γιόχανσον που έβγαλε κάθετη πάσα και ο Βάργκας από δημιουργός έγινε εκτελεστής. Ο Βενεζουελάνος με σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 4-0.

Ο Λεβαδειακός ήδη είχε πετάξει λευκή πετσέτα, ενώ η ΑΕΚ παρόλο που έκανε αλλαγές, συνέχισε να κυνηγά επιθέσεις και γκολ. Και στο 79ο λεπτό, ήρθε και το πέμπτο τέρμα. Ο Γαλανόπουλος μπήκε στην περιοχή του Λεβαδειακού, γύρισε την μπάλα, ο Αραούχο δεν μπόρεσε να κοντραλάρει και να εκτελέσει, όμως ο Κολοβέτσιος μπήκε στην φάση και αφού απέφυγε τον Μοσχονά, σκόραρε.

Ενώ το επιθετικό κρεσέντο της ΑΕΚ, έκλεισε στο 84’ με τον Γαλανόπουλο που αρχικά πήγε να σκοράρει με τακουνάκι, ο Μουλόπουλος έσωσε πάνω στην γραμμή, αλλά ο νεαρός μέσος πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το εντυπωσιακό πάντως είναι, πως ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που… έκλεισε τις ευκαιρίες στο ματς. Έστω και αν ήταν η πρώτη του. Στο 88’ ο Μιλιάζες εκτέλεσε απευθείας φάουλ και η μπάλα «τράνταξε» το δοκάρι.

 

"Είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη ποιότητα, αλλά περιμένω περισσότερα απ' αυτόν", δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ για την απόδοση του Σέρχιο Αραούχο.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Σέρχιο Αραούχο (2 γκολ, 1 ασίστ) και Ρόναλντ Βάργκας (1 γκολ, 2 ασίστ).

93' Τέλος του αγώνα. Η ΑΕΚ επικρατεί με το εμφατικό 6-0 του Λεβαδειακού και προκρίνεται στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Πλατανιά.

91' Ωραίο σουτ του Μαχαίρα, ο Ανέστης απομάκρυνε την μπάλα.

Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

89' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αϊντάρεβιτς, μπλόκαρε εύκολα ο Μοσχονάς.

88' ίτρινη κάρτα στον Νιάς.

87' ΔΟΚΑΡΙ για τον Λεβαδειακό (Μιλιάζες)!

86' Κίτρινη κάρτα στον Ντίντακ.

O Kώστας Γαλανόπουλος είχε πετύχει το πρώτο γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ κόντρα στο Λεβαδειακό, στο 4-0 του πρωταθλήματος.

Τελικές: 18(12) - 2(0)

84' ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ (Γαλανόπουλος)! Ο Βάργκας έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Γαλανόπουλος προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τακουνάκι, ο Μουλόπουλος απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, αλλά ο νεαρός μέσος πήρε το... ριμπάουντ και έκανε το 6-0!

Ο Αργεντινός επιθετικός γνώρισε την αποθέωση απ' τους φιλάθλους της ΑΕΚ.

80' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Γιαννούτσος εντός, ο Αραούχο εκτός.

79'ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ (Κολοβέτσιος)!  Ο Αϊντάρεβιτς έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, ο Αραούχο έκανε κακό κοντρόλ, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Κολοβέτσιο, ο οποίος απέφυγε τον Μοσχονά και διαμόρφωσε το 5-0!

Κόρνερ: 8-1

78'Σουτ του Σιμόες, η μπάλα κόντραρε στον Νιάς και κατέληξε κόρνερ.

76'Κίτρινη κάρτα στον Τριποτσέρη.

Ο πανηγυρισμός του Αραούχο στο δεύτερο γκολ του.

Τελικές: 15 - 2

74' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αϊντάρεβιτς από πλάγια θέση, μπλόκαρε εύκολα ο Μοσχονάς.

Η ΑΕΚ δεν χαμηλώνει τις... μηχανές και ψάχνει και γι' άλλα τέρματα.

69' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Γαλανόπουλος στη θέση του Γιόχανσον.

68' ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ (Βάργκας)!  Ο Γιόχανσον εκμεταλλεύεται το λάθος του Μαχαίρα, βγάζει τον Βάργκας απέναντι στον Μοσχονά και ο Βενεζουελάνος με όμορφο πλασέ ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 4-0!

Δεύτερη σερί πολύ καλή εμφάνιση κι απ' τον Μιχάλη Μπακάκη.

66'Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Ο Μαχαίρας στη θέση του τραυματία Μάγκα.

Δύο ασίστ για τον Ρόναλντ Βάργκας που φαίνεται να έχει "ταιριάξει" εξαιρετικά με τον Αργεντινό φορ.

Ιδανικό ντεμπούτο για τον Σέρχιο Αραούχο.

Δεν μπορεί να συνεχίσει ο παίκτης του Λεβαδειακού.

63' Μικρή διακοπή λόγω τραυματισμού του Μάγκα.

Δεύτερο γκολ για τον Αργεντινό επιθετικό και αποθέωση απ' τον κόσμο της ΑΕΚ.

61'ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ (Αραούχο)!

60' Αλλαγή και για τον Λεβαδειακό. Ο Τόνι Σίλβα στη θέση του Λάτσι.

60' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Ροντρίγκες εκτός, ο Αϊντάρεβιτς εντός.

59' Σουτ του Μπακασέτα, η μπάλα κόντραρε στον Τριποτσέρη και κατέληξε κόρνερ.

Ντεμπούτο για τον Μπαΐγ Νιας με τη φανέλα του Λεβαδειακού.

55' Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Ο Νιάς στη θέση του Κουλιμπαλί.

Έχει πέσει ο ρυθμός του αγώνα στο δεύτερο μέρος, με την ΑΕΚ να διαχειρίζεται το υπέρ της προβάδισμα.

51'Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βάργκας, ο Μοσχονάς έπεσε στη δεξιά γωνία και μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

49'Κίτρινη κάρτα στον Κουλιμπαλί.

Φάουλ σε πολύ καλή θέση για την ΑΕΚ. Στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

48'Σουτ του Μπακάκη, έδιωξε με το κεφάλι ο Μάγκας.

Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.

46'Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Οι δύο ομάδες επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο.

Τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου:

Η Ένωση θα πρέπει να "αυτοκτονήσει" στο δεύτερο μέρος για να χάσει την πρόκριση.

45+1'Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Η ΑΕΚ πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 2-0 του Λεβαδειακού.

45+1' Ο Σουμπίνιο προσπάθησε να σουτάρει, ο Ντίντακ έβαλε την κόντρα, με την μπάλα να καταλήγει στον Γιουσούφ. Αλλά το σουτ του δεύτερου κατέληξε ψηλά άουτ.

Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις.

45'Σουτ στην κίνηση του Αραούχο, η μπάλα πάνω απ' την εστία του Μοσχονά.

"Πολιορκία" της ΑΕΚ στα καρέ του Μοσχονά.

41' Μακρινό σουτ του Μπακασέτα, ο Μοσχονάς με δυσκολία έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.

40'Κίτρινη κάρτα στον Γιουσούφ.

40'Σουτ του Ροντρίγκες, η μπάλα κόντραρε στον Κουλιμπαλί κι απομακρύνθηκε.

Οι "κιτρινόμαυροι" ελέγχουν απόλυτα το ρυθμό του αγώνα και πιέζουν γι' ακόμα ένα γκολ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

34' Μικρή διακοπή για ελαφρύ τραυματισμό του Ντίντακ

33' Μακρινό σουτ του Κουλιμπαλί, η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ. Νωρίτερα, ο Λεβαδειακός ζητάει πέναλτι για χέρι του Κολοβέτσιου σε προσπάθεια του Σουμπίνιο, αλλά ο παίκτης της ΑΕΚ είχε κολλημένο το χέρι στο σώμα του

31' Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Κόρνερ με πάσα, σέντρα από αριστερά, ο Γιόχανσον πιάνει μία γυριστή κεφαλιά, ο Μοσχονάς πέφτει στην αριστερή γωνία του και διώχνει σε νέο κόρνερ

30' Αντεπίθεση για την ΑΕΚ, ο Βάργκας προωθεί στον Αραούχο, αυτός προσπαθεί να βγάλει πιο δεξιά σε δύο αμαρκάριστους συμπαίκτες του, ο Τριποτσέρης με τάκλιν διώχνει σε κόρνερ

28' ΓΚΟΛ Η ΑΕΚ! Σέντρα με γέμισμα στην περιοχή από τον Βάργκας, ο Αραούχο μόνος του στη μικρή περιοχή πιάνει την κεφαλιά και κάνει το 2-0 για την ΑΕΚ

5-0 οι τελικές, 64%-36% η κατοχή της μπάλας

21' ΓΚΟΛ Η ΑΕΚ! Ο Μπακασέτας ψάχνει χώρο έξω από την περιοχή του Λεβαδειακού, κινείται παράλληλα με τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, από αριστερά πιάνει ένα διαγώνιο σουτ και η μπάλα πάει στην απέναντι πλευρά του Μοσχονά και μάλιστα αναπηδά μπροστά του, για να γίνει το 1-0

17' Εκτέλεση από αριστερά με πάσα στον Ντίντακ, ο Ισπανός στην περιοχή, "κόβει" για τον Γιόχανσον, αυτός σουτάρει, αλλά πάνω σε αντίπαλο

17' Η μπάλα στρώνεται στον Μπακάκη έξω από την περιοχή και κεντρικά, αυτός πιάνει ένα δυνατό σουτ με το δεξί, νέα κόντρα και κόρνερ

16' Ο Μπακασέτας με την μπάλα στα πόδια, προχωράει προς την περιοχή και από δεξιά σουτάρει, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει κόρνερ

14' Ο Βάργκας εκτελεί απευθείας φάουλ από αριστερά με γέμισμα, η μπάλα κατευθείαν στην αγκαλιά του Μοσχονά

Ο Χιμένεθ έδωσε εντολές στους παίκτες του να παίζουν όσο πιο ψηλά γίνεται και να πιέζουν τους αντιπάλους αμυντικούς, ενώ από τον Πατίτο θέλει να συγκλίνει κεντρικά. Ομοίως, ο Χριστόπουλος ζητάει από τον Σουμπίνιο και από τον Βασιλείου να ανέβουν κι άλλο και να πιέζουν την άμυνα της ΑΕΚ

Χαμηλό τέμπο, με τους παίκτες της Ένωσης να έχουν την μπάλα στα πόδια, αλλά να μην μπορούν να πλησιάσουν την αντίπαλη περιοχή

Στο έδαφος ο Πατίτο με τον Κουλιμπαλί να τον μαρκάρει στην αριστερή γωνία και εντός περιοχής, ο Αργεντινός πέφτει λόγω επαφής με το χέρι του παίκτη του Λεβαδειακού, αλλά ο διαιτητής σωστά δεν καταλογίζει πέναλτι

Σέντρα στο ΟΑΚΑ

Η διάταξη του Λεβαδειακού

Η διάταξη της ΑΕΚ

Ο Λεβαδειακός παρατάσσεται με πολλές απουσίες (Μάντζιος, Ναμάσκο, Καραμπουέ μεταξύ άλλων), αφού ο Γιάννης Χριστόπουλος δίνει βάση στο πρωτάθλημα και στην παραμονή

9 βαθμοί Κελσίου και 74% υγρασία, με ανέμους της τάξης των 2 μποφόρ στο ΟΑΚΑ αυτήν τη στιγμή

Στον αγώνα του 1ου γύρου της Super League, στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ επικράτησε με 4-0 χάρη σε γκολ των Σιμόες, Πέκχαρτ, Γαλανόπουλου και Πατίτο

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πέρυσι στη φάση των 16 του κυπέλλου, με την Ένωση να επικρατεί ξανά 1-0 στη Λιβαδειά και να διπλασιάζει τις νίκες της (2-0) στην Καλογρέζα, φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν χάνει χρόνο και δίνει ντεμπούτο στο μεταγραφικό απόκτημα των "κιτρινόμαυρων", Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός επιθετικός τοποθετείται στην κορυφή του 4-2-3-1, συνεπικουρούμενος από τους Βάργκας, Μπακασέτα και Πατίτο

Διαιτητής είναι ο Γιώργος Γιαννουλάκης του συνδέσμου Χανίων, με βοηθούς τους Δουδούμη και Μπούξμπαουμ

Οι δύο ομάδες προέρχονται από όμοια αποτελέσματα, μεγάλης σημασίας. Η ΑΕΚ απέσπασε "λευκή" ισοπαλία 0-0 στην Ξάνθη απέναντι στην ακριτική ομάδα, η οποία βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας της Super League. Με την Ένωση να αγωνίζεται με δέκα παίκτες από το 1ο ημίχρονο, το αποτέλεσμα κρίνεται θετικό. Ομοίως, ο Λεβαδειακός έφυγε με 0-0 από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό και πήρε έναν πόντο στην προσπάθεια "σωτηρίας" του

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντιντάκ, Γιόχανσον, Σιμόες, Βάργκας, Μπακασέτας, Πατίτο, Αραούχο

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Μάγκας, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Λόπεζ, Λάτσι, Γιουσούφ, Σουμπίνιο, Βασιλείου

Το πρώτο παιχνίδι στη Βοιωτία είχε λήξει με νικητές τους "κιτρινόμαυρους" με 1-0

Σε λίγα λεπτά η αναμέτρηση της ΑΕΚ με το Λεβαδειακό.

 

sport24

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα