Κύπελλο Ελλαδας: Η ΑΕΚ επικράτησε με 4-0 της Κέρκυρας

Τυπικά η ΑΕΚ την δουλειά της απέναντι στην Κέρκυρα, την έκανε. Κέρδισε με 4-0 και μπήκε νικηφόρα στις φετινές υποχρεώσεις της για το κύπελλο. Ενώ στο τελευταίο τέταρτο πάτησε και γκάζι και πέτυχε τρια γκολ, δίνοντας διαστάσεις στο σκορ. Όμως η αλήθεια είναι πως η δεύτερη συνεχόμενη κακή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ, έριξε νερό στον μύλο του προβληματισμού στην ΑΕΚ. Και μάλιστα έφερε και πάλι έντονες αποδοκιμασίες από την εξέδρα. Ακούστηκαν ξανά και ακόμα πιο έντονα συνθήματα του τύπου «ΑΕΚ, ΑΕΚ, παίξε μπάλα ΑΕΚ» και «ΑΕΚ, ΑΕΚ, αυτό δεν είναι ΑΕΚ». Ακόμα και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τα "άκουσε" από το «πέταλο».

Βεβαίως η ΑΕΚ παρουσιάστηκε με πολλές απουσίες. Και με τον Μοράις να δοκιμάζει ένα 4-4-2, σύστημα το οποίο για πρώτη φορά έπαιξαν φέτος οι παίκτες της Ένωσης. Όμως και πάλι η εικόνα της ΑΕΚ, ήταν  ιδιαίτερα προβληματική, στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς. Παρόλο που ο Γκάλο μόλις στο 7 λεπτό, πήρε από τον Πλατέλλα και  μ’ ένα σουτ έξω από την περιοχή, άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ. Και παρόλο που, δυο λεπτά μετά, ο Πέκχαρτ έχασε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ, μετά από κάθετη του Πλατέλλα. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η ΑΕΚ ήταν ασύνδετη, χωρίς ρυθμό, χωρίς λύσεις, χωρίς τρόπο να επιτεθεί ορθόδοξα. Και η Κέρκυρα κρατούσε την Ένωση ακίνδυνη, με χαρακτηριστική ευκολία. Άλλωστε σ’ ολόκληρο το πρώτο 45άλεπτο, εκτός από το γκολ του Γκάλο, η ΑΕΚ είχε μόνο μια ευκαιρία με κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στο δοκάρι. Κατά τα άλλα… μηδέν και μόνο με τον Πλατέλλα να προσπαθεί να κάνει την Ένωση επικίνδυνη. Ενώ προς το τέλος του ημιχρόνου, η Κέρκυρα βρήκε ακόμα και χώρους για να απειλήσει για την ισοφάριση και είχε και ένα καλό σουτ του Γεωργίου στο 42’, το οποίο απέκρουσε ο Μπάρκας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κακή εικόνα της ΑΕΚ συνεχίστηκε και έγινε ακόμα πιο έντονο το πρόβλημα που υπήρχε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Μάλιστα μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Μοράις αναγκάστηκε να ρίξει άρον – άρον στο γήπεδο τον Μάνταλο και τον Γιόχανσον, αλλά και να αλλάξει το σχήμα σ’ ένα πιο ορθόδοξο 4-2-3-1. Ωστόσο ακόμα και με την αλλαγή συστήματος, η ΑΕΚ δυσκολευόταν να βρει χώρους στην καλά οργανωμένη άμυνα της Κέρκυρας. Η γκρίνια από την εξέδρα συνεχιζόταν. Μέχρι που ήρθε το 78 λεπτό και μετά από σέντρα του Γκάλο, ο Χριστοδουλόπουλος με δυνατή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Ενώ δυο λεπτά αργότερα, ο Μάνταλος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έδωσε έτοιμο γκολ στον Πέκχαρτ, ο οποίος έκανε το 3-0. Ενώ στο 90’, ο Ντιόγκο στην προσπάθεια να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 4-0.

Πάντως εκτός από την κάτω του μετρίου δική της εμφάνιση, είχε και την κάτω του μετρίου παρουσία του διαιτητή Κιοτζένη. Ο διαιτητής από την Ξάνθη «χάρισε» κίτρινες στους παίκτες της Κέρκυρας, ενώ δεν είδε την ανατροπή του Λαμπρόπουλου μέσα στην περιοχή στο 26’ από τον Γεωργίου.

 

Ο τεχνικός της ΑΕΚ Ζοζέ Μοράις υποστήριξε μετά το τέλος του ματς:

"Το πιο σημαντικό στο σημερινό παιχνίδι ήταν πως πετύχαμε τέσσερα γκολ, είχαμε ένα δοκάρι αλλά και τον έλεγχο του αγώνα. Η ομάδα μπόρεσε και σκόραρε νωρίς, είχαμε και κάποιες ακόμα ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα και μετά το δεύτερο γκολ νομίζω ότι η ομάδα έπαιξε το ποδόσφαιρο που μπορεί να παίξει, μετά το δεύτερο γκολ η ομάδα έδειξε αυτοπεποίθηση".

Επίσης ο Γκάλο είπε:

"Είμαι χαρούμενος για το γκολ που πέτυχα αλλά περισσότερο για τη νίκη της ομάδας. Αρχίζουμε και περνάμε κάποια πράγματα που θέλει ο προπονητής και αυτό είναι καλό. Το ματς με τον ΠΑΟΚ θα είναι δύσκολο αλλά εμείς θα πάμε για να κερδίσουμε, αν παίξουμε ομαδικά νομίζω ότι θα κερδίσουμε".

 

Η ΑΕΚ επικράτησε με 4-0 της Κέρκυρας και μπήκε με το δεξί στο Κύπελλο Ελλάδος. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο όταν και ιδίως μετά το 75 όπου πέτυχαν τρία γκολ σε 11 λεπτά.

 

Ολοκληρώθηκε το ματς στο ΟΑΚΑ

90+ Κίτρινη κάρτα για τον Αρναρέλη ο οποίος κράτησε τον Ζόριτς.

89' ΓΚΟΛ

ΑΕΚ-Κέρκυρα 4-0 (Ντιόγκο αυτογκόλ)

Ο Αραβίδης έκανε ωραία την ενέργεια από τα αριστερά έκανε την σέντρα προς τον Πέκχαρτ με τον Ντιόγκο να βρίσκει την μπάλα με το τακουνάκι και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

89' Σέντρα σουτ του Ντίας από τα αριστερά ο Αραμπατζής θα μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

85' Τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Χριστοδουλόπουλος θα δώσει την θέση του στον Ντάρκο Ζόριτς

83' Ο Μάνταλος βγήκε τετ α τετ αλλά την τελευταία στιγμή ο Ντιόγκο τσίμπησε την μπάλα και ο μέσος της ΑΕΚ χτύπησε το πόδι του αμυντικού της Κέρκυρας και έπεσε στο έδαφος.

80' ΓΚΟΛ

ΑΕΚ-Κέρκυρα 3-0 (Πέκχαρτ)

Τρομερή ενέργεια από τον Μάνταλο ο οποίος θα μπει από τα αριστερά θα περάσει όποιον βρήκε μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Πέκχαρτ ο οποίος πλάσαρε ουσιαστικά σε κενή εστία για το τρίτο γκολ της ομάδας του.

78' ΓΚΟΛ

ΑΕΚ-Κέρκυρα 2-0 (Χριστοδουλόπουλος)

Η ΑΕΚ θα βρει το δεύτερο γκολ που έψαχνε και θα "κλειδώσει" τη νίκη. Ο Γκάλο βγήκε από τα δεξιά έκανε μια υπέροχη σέντρα και ο Χριστοδουλόπουλος ανενόχλητος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 76' Βαθιά μπαλιά προς τον Γκόμες της Κέρκυρας, ο Ντίας στο τρέξιμο θα τον βρει στον αστράγαλο με τον δεξιό οπισθοφύλακα των "Φαιάκων" να βρίσκεται εκατοστά έξω από την περιοχή αλλά τον Κιοτζένη και πάλι να μην δίνει το φάουλ.

72' Κίτρινη κάρτα στον Αντιλέχου.

70' Και τρίτη αλλαγή για την Κέρκυρα με τον Γεωργακόπουλο να παίρνει τη θέση του Παμλίδη.

67' Τώρα η αλλαγή για την Κέρκυρα με τον Σπίνουλα να παίρνει τη θέση του Ντουαλά.

67' Ωραίο σουτ από τον Γαλανόπουλο με τον Αραμπατζή να μπλοκάρει και αυτή τη φορά.

Ο Ντουαλά είναι ο παίκτης που θα περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο Σπίνουλας ετοιμάζεται για να περάσει στον αγωνιστικό χώρο.

64' Κόρνερ για την ΑΕΚ από τα δεξιά με τον Μάνταλο, θα περάσει ανεκμετάλλευτο.

63' Δεύτερη κίτρινη στο ματς. Πάλι σε παίκτη της Κέρκυρας και συγκεκριμένα στον Ντιόγκο για φάουλ στον Αραβίδη.

58' Ο Γιόχανσον θα γίνει αποδέκτης έξω από την περιοχή, θα πιάσει το σουτ αλλά ο Αραμπατζής και πάλι θα μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

55' Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Οι Γιόχανσον, Μάνταλος μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και οι Σιμόες, Πλατέλλας πηγαίνουν στον πάγκο.

54' Σουτ του Πλατέλλα από μακριά αλλά θα μπλοκάρει εύκολα ο Αραμπατζής.

48' Κόρνερ για την ΑΕΚ από τα δεξιά με τον Χριστοδουλόπουλο, θα περάσει όμως ανεκμετάλλευτο.

46' Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο και πρώτη επίθεση για την Κέρκυρα.

46' Με αλλαγή θα ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο για την Κέρκυρα με τον Νίκιτς να παίρνει την θέση του Ναζίμ.

Με το σφύριγμα για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου υπήρξαν κάποιες αποδοκιμασίες από τον λιγοστό κόσμο της ΑΕΚ.

Ημίχρονο στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ να προηγείται της Κέρκυρας με 1-0 από το 7' χάρη σε γκολ του Γκάλο.

44' Ωραία κάθετη πάσα του Χριστοδουλόπουλου προς τον Πέκχαρτ, με τον Ντιόγκο να κάνει όμορφο τάκλιν και να διώχνει σε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

43' Πολύ καλή φάση για την Κέρκυρα να ανοίξει το σκορ. Οι "Φαίακες" έκλεψαν τη μπάλα στο χώρο του κέντρου με τον Γεωργίου να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να επιχειρεί ένα δυνατό σουτ με τον Μπάρκα να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει.

41' Τρίτο κόρνερ για την Κέρκυρα μετά από διώξιμο του Γκάλο που πρόλαβε τον ταχύτατο Γεωργίου.

38' Δυο συνεχόμενα κόρνερ κερδίζει η Κέρκυρα που προσπαθεί να απειλήσει την εστία της ΑΕΚ.

Ο Ζοζέ Μοράις έδωσε εντολή στους ποδοσφαιριστές που είχε στον πάγκο να σηκωθούν για ζέσταμα και δεν αποκλείεται να κάνει μια αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου.

26' Δοκάρι για την ΑΕΚ

Ο Πλατέλλας έκανε το φάουλ ο Λαμπρόπουλος πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στο δεξί δοκάρι του Αραμπατζή. Η μπάλα εν συνεχεία έφτασε στον ίδιο που προσπάθησε να σουτάρει αλλά ο Γεωργίου του έκανε πέναλτι το οποίο δεν έδωσε ο Κιοτζένης

25' Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς για έναν πρώην "κιτρινόμαυρο", τον Κυριάκο Ανδρεόπουλο, που πήρε την μπάλα με το χέρι δίνοντας ένα φάουλ σε καλό σημείο για την ΑΕΚ.

24' Δεύτερο κόρνερ για την ΑΕΚ μετά την προσπάθεια του Γκάλο από τα δεξιά και την κόντρα που κέρδισε ο Πορτογάλος. Θα διώξει ο Ντιόγκο σε πλάγιο άουτ

20' Φάουλ σε καλή θέση για την ΑΕΚ. Το εκτέλεσε απευθείας ο Χριστοδουλόπουλος στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Αραμπατζή.

Συμπληρώσαμε 15 λεπτά αγώνα στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ να προηγείται 1-0 από το 7' και το γκολ του Γκάλο και την Κέρκυρα να μην έχει απειλήσει ακόμα την εστία του Μπάρκα.

9' Νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ να φτάσει στο 2-0. Ο Πέκχαρτ μετά από ωραία πάσα του Πλατέλλα βγήκε τετ α τετ και σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Αραμπατζή.

7' ΓΚΟΛ ΑΕΚ-Κέρκυρα 1-0 (Γκάλο)

Η ΑΕΚ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά η άμυνα της Κέρκυρας δεν απομάκρυνε και έφτασε στον Πλατέλλα ο οποίος είδε τον Γκάλο, του έδωσε την πάσα και ο Πορτογάλος μπακ με ένα πολύ δυνατό σουτ νίκησε τον Αραμπατζή και έγραψε το 1-0 για την ομάδα του.

1' Σέντρα στο ματς και πρώτη επίθεση για την ΑΕΚ.

 

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η αναμέτρηση. Οι παίκτες της Κέρκυρας πήγαν όλοι μπροστά από τον πάγκο για να φωνάξουν υπέρ της ομάδας τους.

Ο τελικός της φετινής διοργάνωσης είναι προγραμματισμένος για τις 6 Μαίου χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί.

Ελάχιστος κόσμος στο ΟΑΚΑ για την αποψινή αναμέτρηση. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ούτε 2.000 φίλοι των "κιτρινόμαυρων" στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η ΑΕΚ μπαίνει στον φετινό θεσμό ως Κυπελλούχος Ελλάδος και φυσικό είναι να θέλει να διατηρήσει τον τίτλο της και να φτάσει και πάλι μέχρι τον τελικό.

Να θυμίσουμε ότι στον 6ο όμιλο βρίσκονται επίσης και η Λαμία με την Αναγέννηση Καρδίτσας που θα αγωνιστούν μεταξύ τους την Πέμπτη και φυσικά η ΑΕΚ μαζί με την Κέρκυρα είναι τα δυο φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στον πάγκο ο Ζοζέ Μοράις έχει μαζί του τους: Βούρα, Μανωλά, Ζόριτς, Γιόχανσον, Μάνταλο, Τσέλιο, Τζανετόπουλο.

Ας δούμε τις ενδεκάδες των δυο ομάδων:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίας, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Πλατέλλλας, Χριστοδουλόπουλος, Αραβίδης, Πέκχαρτ.

Κέρκυρα: Αραμπατζής, Ματιέ, Μόισε, Γρομητσάρης, Ντιόγκο, Ανδρεόπουλος, Νταβίντ, Γεωργίου, Ντουαλά, Αρναρέλλης, Παμλίδης

 

 

sport24

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα