Διαμαντίδης: Φεύγω γεμάτος, ευλογημένος, τυχερός

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με εμφανέστατη τη συγκίνηση στο πρόσωπο και τα λόγια του , μίλησε για τελευταία φορά ως αθλητής στη συνέντευξη τύπου ενώπιον των δημοσιογράφων που βρέθηκαν εκεί για μια από τις πιο ιστορικές στιγμές του ελληνικού μπάσκετ, του ελληνικού αθλητισμού. Το «αντίο» ενός εκ των κορυφαίων μας.

Ο Διαμαντίδης άρχισε να μιλάει με δυσκολία:«Από τη μία χάσαμε έναν τίτλο. Όχι , ας αρχίσω αλλιώς. Θέλω να αρχίσω δίνοντας συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Για την ομάδα είναι μια δύσκολη στιγμή. Τα δικά μου συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Ο τρόπος που χάθηκε το παιχνίδι με στενοχωρεί. Από την άλλη όταν σκέφτομαι τα χρόνια που έπαιξα σε αυτή την ομάδα και στο μπάσκετ δεν περίμενα ποτέ ότι θα ζήσω όσα έζησα».

Συνέχισε μιλώντας για το πόσο ευλογημένος είναι που ασχολήθηκε με το μπάσκετ:

«Είμαστε ευλογημένοι που είμαστε μέρος του μπάσκετ.Ευχαριστώ τον Ηρακλή που έζησα τα πρώτα μου χρόνια. Ευχαριστώ τον καθένα ξεχωρίστα. Αυτά τα 12 χρόνια στον Παναθηναϊκό έζησα στιγμές απίστευτες που εύχομαι κάθε αθλητής να ζήσει. Ευχαριστώ τον κόσμο για όσα έχουμε ζήσει αυτά τα χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει. Είναι δύσκολη στιγμή , αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Μας κακοφαίνεται, αλλά έτσι είναι.

Είναι η τελευταία φορά που σας βλέπω. Ξέρω ότι δεν ήμουν ο καλύτερος συνομιλητής σας. Έχω μια φιλοσοφία όμως για τη σχέση δημοσιογράφου και αθλητή».

Η τοποθέτησή του μεγάλου Διαμαντίδη ολοκληρώθηκε με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από όλους στον τεράστιο αθλητή και άνθρωπο.

Ο μεγάλος αρχηγός συνέχισε λίγο ακόμα απαντώντας σε ερωτήσεις. Εξηγησε ότι ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι σταματάει:«Θα μου κακοφανεί τον Αύγουστο που θα αρχίσει η προετοιμασία και δεν θα είμαι. Αυτή τη στιγμή δεν το έχω συνειδητοποιήσει».

Όταν ρωτήθηκε για τις μεγαλύτερες στιγμές του, δεν δυσκολεύθηκε να απαντήσει:«Όταν φοράς τη φανέλα της εθνικής είναι η ύψιστη στιγμή. Αυτή για μένα ήταν η μεγαλύτερη στιγμή. Οι διακρίσεις είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί.

Διακρίσεις με τον Παναθηναϊκό. Γνώρισα κόσμο που δεν θα έβλεπα ποτέ. Συναναστράφηκα με ανθρώπους παγκόσμιας φήμης. Έκανα φιλίες ισχυρές. Φεύγω γεμάτος, χαρούμενος, παρ’ ότι είναι μια δύσκολη στιγμή. Είμαι υγιής, πρόσφερα όσα μπορούσα και ο Παναθηναϊκός συνεχίζει».

«Δεν θέλω να δίνω συμβουλές. Να κάνεις προπόνηση, να είσαι αφοσιωμένος και να βελτιώνεσαι».Ο Δημήτρης Διαμαντίδη προσπάθησε να περιγράψει τον εαυτό του με μερικές λέξεις:«Δε μπορώ να σου πω μια λέξη για μένα. Αφοσιωμένος, ευλογημένος, τυχερός, χαρούμενος». Αργότερα στο μικρόφωνο της NOVA, ο Διαμαντίδης έκλεισε και το τελευταίο παράθυρο να αλλάξει απόφαση:

«Τώρα πια είμαι πρώην. Θα μου λείψουν τα πάντα. Το μπάσκετ, τα αποδυτήρια, οι συμπαίκτες, οι προπονητές, οι πίκρες, οι χαρές, ο χαβαλές, όλα. Για μένα τελείωσε. Δεν αφήνω καμία δεύτερη σκέψη. Από αύριο είμαι πρώην.  Δεν έχω σκεφτεί αν θα μείνω στο μπάσκετ. Το μόνο που θέλω είναι να πάω στο σπίτι να δω τα παιδιά μου. Να περάσω χρόνο μαζί τους. Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό στόχος μου ήταν να δείξω ότι αξίζω να είμαι μέλος της. Όλο αυτό τελειώνει σήμερα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα