Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον Πλατανιά

Με δύο γκολ του Μανιά, ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον Πλατανιά με 2-0  και βλέπει την έκτη θέση και πλέι οφ αν τελικά ο Πανιώνιος δεν πάρει άδεια.

Με φόντο τα πλέι οφ έγινε το ντέρμπι στα Γιάννενα και ο ΠΑΣ είναι αυτός που βρίσκεται πλέον πιο κοντά απ' όλους στην έκτη θέση, που αν τελικά ο Πανιώνιος δεν πάρει άδεια, μπορεί να ισοδυναμεί με χρυσάφι. Οι Γιαννιώτες έκαναν πολύ μεστό παιχνίδι, επιβεβαίωσαν τη καλή τους φόρμα, σκόραραν δις, ενώ κράτησαν στην πίεση του Πλατανιά και πανηγύρισαν μια τεράστια νίκη. Πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρουν το εισιτήριο που οδηγεί στα πλέι οφ (εκκρεμεί η έφεση του Πανιώνιου)

A' Ημίχρονο: Πρώτος καρδιοχτύπησε ο ΠΑΣ με τον Πλατανιά να μπάινει δυναμικά στην αναμέτρηση και να έχει δύο καλές στιγμές. Το πλασέ του Μιλούνοβιτς στην κίνηση, μπλόκαρε ο Περιστεριδης (5'), ενώ στο 7' ο Μουνάφο πλάσαρε άουτ με την εστία να είναι κενή από μετά την έξοδο του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Προοδευτικά ο ΠΑΣ ήταν πιο πειστικός. Χωρίς να έχει την πολύ μεγάλη φάση κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα μετά την κόντρα που έβγαλε ο Ίλιτς και την πάσα-βάλε στον Μανιά, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (24'). Στο 33΄οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο τέρμα, καθώς ο Ίλιτς καθυστέρησε και δεν πλάσαρε έγκαιρα με τον Σελιν να προλαβαίνει. Προς το τέλος του πρώτου μέρους ο Πλατανιάς πίεσε με αλλεπάλληλα κόρνερ, αλλά το 1-0 παρέμεινε.

Β' Ημίχρονο: Με μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ άνοιξε το δεύτερο μέρος, το σουτ του Τσουκαλά από καλή θέση πέρασε άουτ. Ο Πλατανιάς ανέβασε κι άλλο την απόδοσή του και πίεσε αρκετά. Ο Περιστερίδης έδιωξε το ανάποδο ψαλίδι του Μιλούνοβιτς, ενώ η κεφαλιά του Μπανανά πέρασε άουτ. Στο 60' ο Πλατανιάς είχε ακόμα μία καλή φάση με τον Ντίνα να προσπαθεί να κρεμάσει τον Περιστερίδη στο τετ α τετ, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ μπλόκαρε. Στο 72΄την προβολή του Ντίνα, έσωσε την τελευταία στιγμή ο Τζημόπουλος. Σε reactive παιχνίδι πήγε ο ΠΑΣ, κάτι μου έμοιαζε περισσότερο με διαχείριση και κάτι που το έχει κάνει σε αρκετά ματς, δίνοντας την μπάλα στον αντίπαλο και ψάχνωντας την αντεπίθεση. Στο 80' είχαμε διακοπή, καθώς υπήρξε πτώση της τάσης ρεύματος. Ενεργοποιήθηκε η γεννήτρια του γηπέδου και μετά από περίπου μισή ώρα η αναμέτρηση ξανάρχισε. Με την επανέναρξη σχεδόν, ο ΠΑΣ καθάρισε. Ο Ηλιάδης έβγαλε ασίστ στην κόντρα προς τον Μανιά, ο οποίος με σουτ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, καθαριζοντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο για τους Γιαννιώτες.

Που κρίθηκε: Ο ΠΑΣ έχει καταφέρει ξέχωρα απ' τη γενικά καλή δουλειά, να δέσει και την άμυνά του. Δεν είναι τυχαία τα αποτελέσματα του. Μετά το γκολ του Ίλιτς στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι προοδευτικά επέλεγαν ολοένα και περισσότερο διαχείριση του υπέρ τους σκορ, μένοντας για μεγάλα διαστήματα πίσω από την μπάλα. Κατάφεραν να κρατήσουν και να πανηγυρίσουν μια σπουδαία νίκη.

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Μανιάς για τα γκολ που έβαλε και ο Περιστερίδης για τις καίριες επεμβάσεις του.

Η σφυρίχτρα: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα