Οριστική διακοπή στο ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός μετά τα σοβαρά επεισόδια

Ένα ακόμα ματς σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια που οδήγησαν στην οριστική διακοπή του και σε μία ακόμα μαύρη σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πριν τα έκτροπα ο Ολυμπιακός είχε ανατρέψει το 1-0 του ΠΑΟΚ, το οποίο διαμόρφωσε ο Μακ, με τα γκολ των Καμπιάσο και Φουστέρ.

Φοβερός ρυθμός στο πρώτο 45λεπτο του ντέρμπι στην «καυτή» Τούμπα. Οι παίκτες του Τούντορ μπήκαν πιο ορεξάτοι στο ματς και πριν καλά συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο κατάφεραν να πιάσουν στον... ύπνο τους «ερυθρόλευκους». Το πλάνο του Κροάτη τεχνικού με τους Μακ και Πέλκα να φεύγουν στην πλάτη των Μποτία και Ντα Κόστα απέδωσε άμεσα καθώς μόλις στο 9ο λεπτό ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός έφυγε από κανονική θέση μετά από εξαιρετική ασίστ από τον άξονα και με ιδανικό πλασέ έστειλε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Καπίνο για το 1-0.Η Τούμπα πήρε... φωτιά!

Παρά τη ψυχρολουσία από το γκολ, η ομάδα του Σίλβα ισορρόπησε άμεσα. Μετέφερε το παιχνίδι στην περιοχή του Βελλίδη και αφού απείλησε στο 12’ με το σουτ του Φουστέρ, στο 27’ έφερε το ματς στα ίσια. Ο Φορτούνης κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής από τον Χατζηισαΐα, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα ότι ήταν εντός περιοχής, ο ίδιος το εκτέλεσε και ο Εστέμπαν Καμπιάσο με άπιαστη κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-1, παγώνοντας την Τούμπα.

Μετά από το γκολ, ο «Δικέφαλος» πήρε τα ηνία του ματς, είχε την κατοχή της μπάλας ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζαν πιο επικίνδυνοι κάθε φορά που βρισκόντουσαν στην περιοχή του Βελλίδη. Στο 33' Στο 39’ ο Μακ έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά, άδειασε δύο αμυντικούς αλλά ο Καμπιάσο έδιωξε πριν η μπάλα φτάσει στον Πέλκα. Το ημίχρονο του ημιτελικού «έκλεισε» με το σουτ του Σεμπά να καταλήγει πάνω από την εστία.

Η εικόνα του δευτέρου μέρους δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα, με τους «ερυθρόλευκους» πάντως να είναι πιο ουσιαστικοί και κυρίως πιο σίγουροι στο παιχνίδι τους. Στο 47’ ο Σεμπά γύρισε από τα αριστερά, ο Φουστέρ έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Η ομάδα του Τούντορ δεν είχε καμία συνοχή στο παιχνίδι της, η εκδήλωση των όποιων επιθέσεων γινόταν πάντα με ανορθόδοξο τρόπο και στο 57’ ήρθαν τα... πάνω – κάτω. Ο Μιλιβόγεβιτς συνεργάστηκε ιδανικά με τον Σεμπά, ο τελευταίος γύρισε από τα αριστερά και ο Νταβίντ Φουστέρ αυτή τη φορά βρήκε στόχο από το ύψος του πέναλτι για το 2-1 του Ολυμπιακού.

Η Τούμπα... πάγωσε ακόμα περισσότερο, ακολούθησε η πρώτη διακοπή μετά από ποτήρι με νερό που έπεσε στον Μάρκο Σίλβα και ο Ανδρέας Παππάς έδωσε σαφή εντολή πως αν συμβεί ξανά το παραμικρό θα διακόψει οριστικά το ματς.

Ο αγώνας συνεχίστηκε και στο 67’ ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τη «λόμπα» του Κάτσε, η οποία κατέληξε λίγο άουτ. Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν... είδαμε μπάλα αφού το ματς πήγε στην δύναμη κάτι που είχε άμεσο αντίκτυπο στο ματς. Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ξανά και μάλιστα, στο 81’ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-3 όταν ο Βελλίδης έδωσε με τα χέρια στον Τσίμιροτ, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ, ο Καμπιάσο έκλεψε και σούταρε αλλά είδε τη μπάλα να καταλήγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Για να φτάσουμε στη φάση του 86ου λεπτού. Ο Μακ έφυγε απέναντι από τον Καπίνο, ανατράπηκε εντός περιοχής από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού όμως, ο Ανδρέας Παππάς έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, οι οποίες κορυφώθηκαν με την αποβολή του Ρόμπερτ Μακ με απευθείας κόκκινη κάρτα λόγω του έντονου διαλόγου που είχε με τον Μήτσιο.

Ακολούθησε η... αντίδραση των οπαδών του ΠΑΟΚ με εισβολή στον αγωνιστικό χώρο και ρίψη φωτοβολίδων με αποτέλεσμα ο Ανδρέας Παππάς να διακόψει εκ νέου το ματς και να αποχωρήσει για τα αποδυτήρια. Το ίδιο έπραξαν και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Η κατάσταση στην Τούμπα έδειχνε να έχει εκτονωθεί όμως, παρά το γεγονός ότι διαιτητές και παίκτες ότι επέστρεψαν στο χορτάρι μετά από περίπου 15 λεπτά για να συνεχίσουν το ματς, οι οπαδοί του «Δικεφάλου» είχαν... αντίθετη άποψη, πέταξαν ξανά φωτοβολίδες, εισέβαλαν στο γήπεδο και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι πρωταγωνιστές του αγώνα μπήκαν και πάλι στα αποδυτήρια και η ένταση συνεχίστηκε...

Σύλληψη τριών ατόμων έξω από την Τούμπα

ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός: Η στιγμή που χτυπάει τον Σίλβα ένα ποτήρι με νερό

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα