Ο Μανώλης Καραλής στην κορυφή του κόσμου

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 2049 άτομα
Ο Μανώλης Καραλής στην κορυφή του κόσμου

Την ώρα που τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο ΟΑΚΑ, ένας πιτσιρικάς που αύριο θα πάει στο σχολείο για μάθημα έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ.

Πρόκειται για τον Εμμανουήλ Καραλή, από χθες κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ στην κατηγορία παίδων στο επί κοντώ. Ο νεαρός άλτης, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ, υπερέβη τα 5.53μ και σημείωσε νέο – απόλυτο – ρεκόρ στον κόσμο, αφού κατέρριψε την προηγούμενη επίδοση του Αργεντινού Χερνάν Καραβίγιο που ήταν 5.51μ από το 2004.Στο μεταξύ, τα συγχαρητήριά του στον Εμμανουήλ Καραλή έστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού: «Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του στον 16χρονο αθλητή του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή για την επίδοσή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου με 5,53μ., επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ Παίδων.

«Ο ελληνικός αθλητισμός έχει γερές βάσεις και δείχνει να στέκεται όρθιος παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η Πολιτεία είναι εδώ για να στηρίξει τέτοιες προσπάθειες με απόλυτο σεβασμό στον Έλληνα φορολογούμενο και τη νεολαία που αθλείται στα γήπεδα της χώρας. Θερμά συγχαρητήρια στον αθλητή, τους προπονητές του και τον σύλλογό του αλλά και σε όλους όσοι συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου για την προσπάθειά τους»

Διαβάστε ακόμα: Γιάννης Βαρδινογιάννης: «Να πορευτούμε ενωμένοι στον Βοτανικό, στηρίζω τον Αλαφούζο»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα