Ο Αστέρας καθάρισε το ματς με τον Λεβαδειακό

Κυνικός ο Αστέρας στο δεύτερο μέρος σκόραρε δύο φορές σε τρεις φάσεις και καθάρισε το ματς με τον Λεβαδειακό (2-0), ο οποίος είχε περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, αλλά έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Μπαντή που έκανε τέσσερις μεγάλες επεμβάσεις.

Α' Ημίχρονο:

Με διάθεση μπήκαν οι δύο ομάδες, πιο επιθετικός ο Αστέρας, την κόντρα έψαξε ο Λεβαδειακός. Παρ' όλα αυτά οι ευκαιρίες εξαντλήθηκαν στο 16'. Πρώτα ο Στανισάβλεβιτς υποχρέωσε τον Τσιτώντα να διώξει σε κόρνερ και από την εκτέλεση ο Ζησόπουλος έπιασε γυριστό σουτ άουτ (5'). Η απάντηση του Λεβαδειακού ήταν ένα απευθείας φάουλ του Μπεν που τράνταξε το δοκάρι του Μπαντή στο 11'. Στο 14' ο Ζησόπουλος έβαλε το σώμα του σωστά μετά από σέντρα αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Μπερτόλιο (16'). Από εκεί και μετά μίλησαν οι άμυνες και δη η ανασταλτική λειτουργία του Λεβαδειακού που δεν άφησε τον Αστέρα να μετουσιώσει την υπεροχή του σε φάσεις πλην αυτής στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Γιάννου σούταρε, ο Τσιτώντας έπεσε στη γωνία του και έδιωξε.

Β' Ημίχρονο: Η πρώτη φάση ανήκε στους γηπεδούχους με την κεφαλιά του Γιάννου να περνάει εκτός εστίας (57'). Τα αμέσως επόμενα λεπτά ήταν του Λεβαδειακού. Οι Βοιωτοί έχασαν αλλεπάλληλες μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθούν. Από το γύρισμα του Μάντζιου ο Μπεν βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μπαντή που αρνήθηκε το γκολ. Αμέσως μετά ο Ατζαγούν σούταρε άουτ από καλή θέση και σε ένα χρονικό που σημείο που οι φιλοξενούμενοι είχαν μείνει με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο δέχτηκαν το γκολ. Ο Παντελιάδης εκτέλεσε πολύ δυνατά το πλάγιο από αριστερά και βρήκε τον Μπερτόλιο στην περιοχή, ο οποίος με το κεφάλι νίκησε τον Τσιτώντα για το 1-0 (61'). Η αντίδραση του Λεβαδειακού ήταν άμεση, αλλά οι Βοιωτοί βρήκαν τον Μπαντή σε πλήρη ετοιμότητα. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα έπιασε το διαγώνιο σουτ του Ατζαγκούν και με δόση τύχης το σουτ του Μάντζιου. Στην επαναφορά ο Ατζαγκούν αστόχησε σε κενή εστία. Στο 82' ο Αστέρας τελείωσε το ματς με τον Μάσα να εκτελεί υπέροχα το φάουλ χωρίς να αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Τσιτώντα.

Που κρίθηκε: Στις μεγάλες επεμβάσεις του Μπαντή που στέρησε από τον Λεβαδειακό, είτε το πορβάδισμα είτε την ισοφάριση και στην κυνικότητα του Αστέρα στην επίθεση στο δεύτερο μέρος. Τρεις φάσεις, δύο γκολ κατέγραψαν σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι.Παίκτης από χρυσάφι: Ο Μπερτόγλιο μοιράζεται στον τίτλο με τον Μπαντή. Ο ένας σκόραρε, ο άλλος κράτησε με τέσσερις μεγάλες επεμβάσεις, ανέπαφη την εστία του.

Η σφυρίχτρα: Σωστά έκρινε σχεδόν σε όλες τις φάσεις ο άρχοντας της αναμέτρησης. Η πτώση του Μπερτόλιο στην περιοχή στο πρώτο μέρος και οι διαμαρτυρίες δεν συγκίνησαν τον Καραντώνη, ο οποίος έδειξε σωστά συνέχεια. Δεν έκανε λάθος στον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ επίσης σωστή ήταν και η αποβολή του Μαχαίρα (87') με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα