Νίκη και ρεκόρ για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός γιόρτασε το ρεκόρ των 17 σερί νικών που αποτελεί την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με εξαιρετικό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και εύκολη νίκη επί του Λεβαδειακού με 3-1.

Οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο μέρος έκαναν το καλύτερο φετινό ματς και ξεσήκωσαν τον κόσμο τους στην εξέδρα, πετυχαίνοντας δύο γκολ σε αυτό το διάστημα με τους Ιντέγε και Πάρντο και χάνοντας σωρεία ευκαιριών για πολύ μεγάλο σκορ.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού Αλεχάντρο Ντομίνγκες έβαλε το τρίτο γκολ στην επανάληψη και ολοκλήρωσε την άνετη επικράτηση της ομάδας του, ενώ στο φινάλε όλο το γήπεδο αποθέωσε εν χορώ τον Μάρκο Σίλβα για την ομάδα που έχει δημιουργήσει.

Ο Ολυμπιακός μπήκε από την αρχή για το γκολ και μετά από ένα δεκάλεπτο που είχε μια φάση με τον καμπιάσο, έκρυψε την μπάλα και χόρτασε ποδόσφαιρο το κοινό του.

Ο Σίλβα είχε μπροστα από τον Ρομπέρτο τους Σλίνο, Μασουακού που ανέβαιναν συνέχεια, τους Ντα Κόστα και Σιόβα στόπερ, τον Μιλιβόγεβιτς και τον Καμπιάσο στον άξονα, με τον Αργεντινό να προωθείται συχνά και να κάνει εξαιρετικό δίδυμο με τον Τσόρι. Στα άκρα οι Πάρντο, Ντουρμάζ σε μεγάλα κέφια και στην κορυφή ο Ιντέγε που άνοιξε το σκορ στο 16'Από το κλέψιμο του Πάρντο, ο Τσόρι έδωσε ξανά στον Κολομβιανό που σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ιντέγε για το 1-0.

Στο πιο χορταστικό πρώτο ημίχρονο της σεζόν, ο Ολυμπιακός έχασε αμέτρητες κλασικές ευκαιρίες. Τις σημαντικότερες είχαν ο Ντουρμάζ στο 14', ο Καμπιάσο με τον Σιόβα στο 26', ο Ιντέγε στο 27 (σε δύο χρόνους από έξοχες ενέργειες του Τσόρι) και ο Πάρντο στο 36. ΄Ο Κολομβιανός άσος που είναι σε σούπερ φόρμα μετά τις γιορτές έκανε το 2-0 στο 42'. Άλλαξε την μπάλα με τον Τσόρι, ο Βερένκο είχε εύκολο έργο να μπλοκάρει, αλλά του έφυγε η μπάλα και ο Πάρντο κυνήγησε τη φάση, νίκησε και τον Γιάχιτς και εύκολα πέτυχε το δεύτερο φετινό γκολ του.Ο Λεβαδειακός είχε καλή στιγμή με τον Μπεν στο 20, αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τη σέντρα του Μίνγκα μπροστά από τον Ρομπέρτο. Ο Μάντζιος είχε αρκετά επιθετικά την ομάδα του στο ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια την είδε να παρασύρεται από το καταιγιστικό παιχνίδι του Ολυμπιακού και να γλιτώνει περισσότερα γκολ.ο Ολυμπιακός δεν είχε τον ίδιο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά κατάφερε να πετύχει γρήγορα το τρίτο γκολ.Στο 56' ο Μασουακού πέρασε στον Ντουρμάζ κι αυτός είδε τον Τσόρι να μπαίνει στην περιοχή, του έκανε την ωραία πάσα με τον Αργεντινό να αποφεύγει με τη φόρα που είχε τον Βερένκο και να γράφει άνετα το 3-0 σφραγίζοντας την καταπληκτική απόδοσή του.Ο Ντομίνγκες αποθεώθηκε κατά την αντικατάστασή του, όπως και ο Μανιάτης που μπήκε αλλαγή στο 74 στη θέση του Καμπιάσο επιστρέφοντας μετά από δέκα μήνες σε αγώνα πρωταθλήματος.

Στο 80 ο Ιντέγε έχασε την ευκαιρία από κοντά να σπρώξει την μπάλα στο άδειο τέρμα μετά τη σέντρα του Σαλίνο και ο Λεβαδειακός κατάφερε να μειώσει στο 88 με τον Μπεν μετά από σέντρα του Μίνγκα. Ο σκόρερ δεν πανηγύρισε το γκολ καθώς ως γνωστό παίζει δανεικός από τον Ολυμπιακό στον ΛεβαδειακόΟ Βοσκάκης έδειξε κίτρινες σε Πάρντο και Μεντί για μια κοκορομαχία τους. Θα μπορούσε να δώσει πέναλτι σε χέρι του Τσουρίκοφ στο 40'. Με ανύπαρκτο οφσάιντ έκοψε τον Σεμπά στο 87 ο επόπτης Βλάσσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα