Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να απειλήσει τον Λεβαδειακό

Αν και καλύτερος κυρίως στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τον Λεβαδειακό και αναπόφευκτα "κόλλησε" στο 0-0 στην αναμέτρηση με την οποία "έπεσε" η αυλαία της 14ης αγωνιστικής της Super League.

Δεύτερη "λευκή" ισοπαλία στην προϊστορία των αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων. Ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μπερμπάτοφ στις καθυστερήσεις. Όταν μετά από 45 λεπτά οι πρωταγωνιστές του ματς είναι οι δύο τερματοφύλακες τότε το «μηδέν» στο πηλίκο είναι αναπόφευκτο. Μπορεί να μην καρδιοχτύπησαν ιδιαίτερα ωστόσο, Τσιντώτας και Όλσεν ήταν εκεί όταν η ομάδα τους το χρειάστηκε και σταμάτησαν τις λίγες επιθετικές ενέργειες που δημιούργησαν Λεβαδειακός και ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” ήταν ελαφρώς καλύτερος από τους Βοιωτούς, έχοντας περισσότερα λεπτά τη μπάλα στην κατοχή του και μέχρι το πρώτο τέταρτο κατάφερε να απειλήσει τρεις φορές. Στο 12’ και στο 14’ ο Τσιντώτας δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει τη μπάλα μετά από τα σουτ του Κάτσε και του Σάμπο και ένα λεπτό αργότερα απομάκρυνε με δυσκολία μετά από την προσπάθεια του Ροντρίγκες.

Ουσιαστικά αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση για τον ΠΑΟΚ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο καθώς από το ημίωρο και μετά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους και να βγαίνουν με περισσότερες αξιώσεις μπροστά. Σε διάστημα ενός λεπτού ο Βαγγέλης Μάντζιος δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Όλσεν με τον Σουηδό τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να αντιδράει θετικά.

Ο Ιγκόρ Τούντορ εντόπισε πρόβλημα στην ανάπτυξη της ομάδας του κυρίως από την δεξιά πλευρά και για το λόγο αυτό στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε στο ματς τον Μυστακίδη αντί του Ροντρίγκες. Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν περισσότερη “φρεσκάδα” και στο 48’ ο νεαρός μεσοεπιθετικός έβγαλε μπαλιά ακριβείας για το κεφάλι του Κλάους όμως, εκείνος έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα. Μετέφερε το παιχνίδι στο μισό γήπεδο την ώρα που η ομάδα του Άκη Μάντζιου αμυνόταν μαζικά. Η υπεροχή των γηπεδούχων δεν μετουσιώθηκε σε κάποια καλή φάση και στο 68’ ο Τούντορ αποφάσισε να “φρεσκάρει” τη γραμμή κρούσης του επιστρατεύοντας από τον πάγκο τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στη θέση του Αθανασιάδη. Τόσο ο Βούλγαρος επιθετικός όσο και ο Πέλκας που πέρασε στο ματς 12 λεπτά αργότερα δεν κατάφεραν να δώσουν το κάτι παραπάνω στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο οποίος παρέμενε... φλύαρος και γύρω – γύρω από την περιοχή του Λεβαδειακού. Ότι δεν έκαναν σε ολόκληρο το ματς οι “ασπρόμαυροι” επιχείρησαν να το κάνουν στις καθυστερήσεις αλλά το γκολ που πέτυχε ο Μπερμπάτοφ ακυρώθηκε ορθώς από τον διαιτητή καθώς ο Βούλγαρος έκανε επιθετικό φάουλ στον Τριποτσέρη.

Τελικό αποτέλεσμα στη Λιβαδειά 0-0 με τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει στην 4η θέση με 23 βαθμούς και τον Λεβαδειακό να βρίσκεται στην 7η με 19.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα