Δεν υπάρχει η ποδοσφαιρική βραδιά που ζήσαμε! Το θρίλερ του 3ου ομίλου του Champions League μας κράτησε στην τσίτα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με την Γιουνάιτεντ να επιστρέφει από την κόλαση στον παράδεισο και να γυρίζει ξανά στην κόλαση του αποκλεισμού αφού ηττήθηκε με 3-2 από τη Βόλφσμπουργκ και σε συνδυασμό με τη νίκη της Αϊντχόφεν επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έμεινε εκτός συνέχειας. Η πρόκριση άλλαζε χέρια σε διάστημα λίγων λεπτών με τους Γερμανούς να πανηγυρίζουν τελικά την πρόκριση στους "16" για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Στην επόμενη φάση και η Αϊνχτόφεν ως 2η από τον 3ο όμιλο. Αντίθετα, η έτερη ομάδα του Μάντσεστερ, η Σίτι, αν και βρέθηκε να χάνει από την Γκλάντμπαχ στο "Eithad", νίκησε τελικά με 4-2 και κατέκτησε την κορυφή του 4ου ομίλου αφού η Σεβίλλη νίκησε στο "Σάντσες Πιθκουάν" την Γιουβέντους με 1-0. Τα γκολ των "Πολιτών" τα πανηγύρισαν πιο πολύ οι οπαδοί της Σεβίλλης αφού η νίκη των Άγγλων τους έστειλε στο Europa League.
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η Γιουνάιτεντ ήθελε νίκη επί τη Βόλφσμπουργκ για να "καθαρίσει" μόνη της την πρόκριση ή να μην νικήσει η Αϊντχόφεν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Ολλανδία. Η ομάδα του Λουίς Φαν Χαάλ μπήκε φουριόζα στο ματς και μόλις στο 10ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Μαρσιάλ. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Οι "Λύκοι" γύρισαν το ματς σε διάστημα 15 λεπτών με τα γκολ των Νάλντο και Βιεϊρίνια και όσο το "μηδέν" παρέμενε στην Ολλανδία, οι "κόκκινοι διάβολοι" έμεναν εκτός. Στο 76' η ΤΣΣΚΑ άνοιξε το σκορ με το πέναλτι του Ιγκνασέβιτς και το ηθικό της Γιουνάιτεντ αναπτερώθηκε. Η χαρά της όμως κράτησε για δύο μόλις λεπτά αφού η PSV έφερε το ματς στα ίσια με τον Ντε Γιονγκ και η πρόκριση πέρασε πάλι στα χέρια των Ολλανδών αλλά για λίγο όμως... Κι αυτό γιατί η Γιουνάιτεντ ισοφάρισε σε 2-2 με το αυτογκόλ του Γκιλαβογκί και οι Άγγλοι απέκτησαν εκ νέου προβάδισμα πρόκρισης. Το απίστευτο θρίλερ συνεχίστηκε. Στο 84' ο Νάλντο τους... προσγείωσε ανώμαλα αφού έκανε το 3-2 για τη Βόλφσμπουργκ και το γκολ της Αϊντχόφεν δευτερόλεπτα αργότερα με τον Πρέπερ έβαλε... ταφόπλακα στα όνειρα πρόκρισης. Βόλφσμπουργκ και Αϊντχόφεν στην επόμενη φάση και η Γιουνάιτεντ συνεχίζει στο Europa League με την καρέκλα του Φαν Χαάλ να... τρίζει.
Έντονες συγκινήσεις και στον 4ο όμιλο. Η Σίτι νίκησε με 4-2 την Γκλάντμπαχ και σε συνδυασμό με την ήττα της Γιουβέντους από την Σεβίλλη με 1-0 κατέκτησε την 1η θέση. Οι "Πολίτες" προηγήθηκαν με τον Σίλβα αλλά οι Γερμανοί ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση με τα γκολ από τον Κερμπ και τον Ράφαελ. Ο τελευταίος λόγος ανήκε στον Στέρλινγκ, ο οποίος με δύο γκολ σε διάστημα ενός λεπτού έδωσε και πάλι το προβάδισμα στη Σίτι και στο 85' ο Μπονί διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Την ίδια ώρα η Σεβίλλη νικούσε στην Ισπανία την Γιουβέντους με το γκολ του πρώην της "Κυρίας", Φερνάντο Γιορέντε, και έπαιρνε το εισιτήριο για το Europa League. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι έμενε εκτός όσο νικούσε η Γκλάντμπαχ της Σίτι και για το λόγο αυτό τα γκολ των Άγγλων πανηγυρίστηκαν έντονα από τους οπαδούς στο "Σάντσες Πιθκουάν".
Διαστημική βραδιά για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η "Βασίλισσα" διέλυσε με 8-0 τη Μάλμε στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" με τον Πορτογάλο αστέρα να πετυχαίνει 4 γκολ και τον Καρίμ Μπενζεμά να προσθέτει άλλα 3. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ισοφάρισε το ρεκόρ της Λίβερπουλ, η οποία τη σεζόν 2007-08 είχε νικήσει με το ίδιο σκορ την Μπεσίκτας. Στο άλλο ματς του ομίλου η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε με 2-0 τη Σαχτάρ.
Την 1η θέση του 3ου ομίλου κατέκτησε η Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι "ροχιμπλάνκος" νίκησαν με 2-1 τη Μπενφίκα στο "Ντα Λουζ" με τον Κώστα Μήτρογλου να πετυχαίνει το γκολ των "Αετών". Σαούλ και Βιέτο οι σκόρερ της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε. Στο Europa League θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή περιπέτειά της η Γαλατάσαραϊ, η οποία παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 1-1 στην Αστάνα στην Κωνσταντινούπολη.
Προκρίθηκαν: Ρεάλ Μαδρίτης, Βόλφσμπουργκ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμεν, Αϊντχόφεν, Μπενφίκα, Γιουβέντους.
Συνεχίζουν στο Europa League: Σαχτάρ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γαλατάσαραϊ, Σεβίλλη.
Αποκλείστηκαν: Μάλμε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αστάνα, Γκλάντμπαχ,
Τα αποτελέσματα της βραδιάς
Παρί Σεν Ζερμέν – Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-0 (57' Λούκας, 86' μπραΐμοβιτς)
Ρεάλ Μαδρίτης – Μάλμε 8-0 (12’, 24', 74’ Μπενζεμά, 39', 47', 50', 59' Ρονάλντο, 70’ Κόβατσιτς)
Βόλφσμπουργκ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3 (14’, 84' Νάλντο, 29’ Βιεϊρίνια - 10’ Μαρσιάλ, 82' αυτ. Γκιλαβογκί)
Αϊντχόφεν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1 (78’ Ντε Γιονγκ, 86' Πρέπερ- 76’ πεν. Ιγκνασέβιτς)
Γαλατάσαραϊ – Αστάνα 1-1 (64’ Σελτσούκ Ινάν - 62' Τουμάσι)
Μπενφίκα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2 (75’ Μήτρογλου - 33’ Σαούλ, 55' Βιέτο)
Μάντσεστερ Σίτι – Γκλάντμπαχ 4-2 (16’ Σίλβα, 80’, 81’ Στέρλινγκ, 85' Μπονί – 19’ Κορμπ, 42' Ράφαελ)
Σεβίλλη – Γιουβέντους 1-0 (65’ Γιορέντε)
Βαθμολογία
1ος Όμιλος
1. Ρεάλ Μαδρίτης 16
2. Παρί Σεν Ζερμέν 13
3. Σαχτάρ 3
4. Μάλμε 3
2ος Όμιλος
1. Βόλφσμπουργκ 12
2. Αϊντχόφεν 10
3. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 8
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4
3ος Όμιλος
1. Ατλέτικο Μαδρίτης 13
2. Μπενφίκα 10
3. Γαλατάσαραϊ 5
4. Αστάνα 4
4ος Όμιλος
1. Μάντσεστερ Σίτι 12
2. Γιουβέντους 11
3. Σεβίλλη 6
4. Γκλάντμπαχ 5
Διαβάστε ακόμα: Ο Άρης και η νέα εποχή: Το σχέδιο που έφερε τον Σπανούλη και αλλάζει τα δεδομένα




