Στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται ο Απόλλων Σμύρνης

Στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται ο Απόλλων Σμύρνης. Στη ρεβάνς του 1-1 στη Ριζούπολη, η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη "διέλυσε" με 4-1 τον Λεβαδειακό και πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Φοβερό ματς στη Λιβαδειά με πέντε γκολ, δύο δοκάρια, αρκετές χαμένες ευκαιρίες και δύο κόκκινες κάρτες.

Η αναμέτρηση για τους "16" του Κυπέλλου "άναψε" από νωρίς. Στο 16' ο Ψιάνος νικήθηκε από τον Στρατηλάτη και στην επόμενη φάση ο Απόλλων άνοιξε το σκορ. Ο Ηρακλής έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και ο Χατζής με κοντινή προβολή έκανε το 1-0. Η απάντηση των Βοιωτών ήταν άμεση. Με τη σέντρα ο Βαγγέλης Μάντζιος βρέθηκε σε θέση βολής κι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για την ισοφάριση.

Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν μόλις δύο λεπτά για να ανακτήσουν το προβάδισμά τους αφού στο 19' ο Λαγός εκτέλεσε φάουλ και ο Κοτσώνης με κεφαλιά "κρέμασε" τον Στρατηλάτη "γράφοντας" το 2-1 για τον Απόλλωνα. Στη συνέχεια ο ξέφρενος ρυθμός του αγώνα... χαλάρωσε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου ουσιαστικά χωρίς να έχουν δημιουργήσει κάποια άλλη αξιόλογη φάση.

Στο δεύτερο μέρος όμως η ταχύτητα αυξήθηκε και πάλι. Στο 50' ο Ανγκούλο έστειλε από καλή θέση την μπάλα άουτ και τρία λεπτά αργότερα ο Λεβαδειακός είχε δοκάρι μετά από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες. Στο 54' ο Ανγκούλο έχασε τεράστια ευκαιρία να "κλειδώσει" την πρόκριση της ομάδας του όταν έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικά, το τρίτο γκολ για τον Απόλλωνα ήρθε στο 57' όταν ο Άρσιτς βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ άφησε "άγαλμα" τον Στρατηλάτη για το 3-1. Το πάντα κρίθηκαν. Το έργο των φιλοξενούμενων έγινε ακόμα πιο εύκολο στο 70' όταν ο Μάντζιος χτύπησε με αγκωνιά τον Κοτσώνη και ο διαιτητής τον απέβαλε σωστά με απευθείας κόκκινη κάρτα. Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 83' όταν ο Ψιάνος είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Το κερασάκι στην τούρτα για τον Απόλλωνα ήρθε στο 89' όταν ο Βασιλαντωνόπουλος κέρδισε την μπάλα από τα αριστερά, έστρωσε στον Ανγκούλο, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό 4-1.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα