Πλατανιάς - Εργοτέλης 1 - 2

Ο Εργοτέλης έχανε μέχρι το 75  αλλά το πίστεψε και μέσα σε 9 λεπτά σημείωσε δύο γκολ και έκλεψε το διπλό στα Χανιά (1-2)!

Α' Ημίχρονο: Δεν πρόλαβαν να περάσουν καλά καλά 25 δευτερόλεπτα αγώνα και ο Πλατανιάς έπιασε την άμυνα του Εργοτέλη στον ύπνο. Από την πάσα του Μιλούνοβιτς ο Γουνδουλάκης ολοκλήρωσε τη βόλτα του στην περιοχή του Εργοτέλη με εύστοχο πλασέ για το προβάδισμα των γηπεδούχων (1'). Προοδευτικά ο Εργοτέλης αντέδρασε και έβγαλε δύο μεγάλες φάσεις. Στο 14 ο Καζναφέρης έπιασε την κεφαλιά όμως ο Δημήτρης παρεμβλήθηκε και έκοψε την πορεία της μπάλα προς τα δίχτυα. Στο 19' ήταν η σειρά του Γιουσούφ να φτιάξει τις προυποθέσεις για ένα γκολ όμως ο Παμλίδης που υποδέχτηκε την πάσα του, αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση. Ο Πλατανιάς έφτασε κοντά στο δεύτερο τέρμα με την κοντινή κεφαλιά-ψαράκι του Μιλούνοβιτς που έβγαλε ο Σαράνοφ, ενώ στην επαναφορά η κεφαλιά του Γουνδουλάκη προσέκρουσε στα σώματα. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους το παιχνίδι ναι μεν, συνέχισε να έχει καλό ρυθμό, αλλά έκλεισε χωρίς φάση.

B' Ημίχρονο: Ο Εργοτέλης έμεινε πιστός στην επιθετική του τακτική. Δεν είχε τίποτα να χάσει, αντιθέτως ότι μπορούσε να περισώσει καλό θα ήταν για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα. Οι φάσεις ήταν στοιχείο που έλειψε από το δεύτερο μέρος, γεγονός που κοίμισε τον Πλατανιά και σχεδόν τον υποχρέωσε να γυρίσει πίσω για να διαφυλάξει το αποτέλεσμα. Ο Εργοτέλης είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια και την κατάλληλη στιγμή έφτασε στην ισοφάριση. Ο Καλέ αξιοποίησε το γύρισμα του Γιουσούφ και με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (77'). Οι φιλοξενούμενοι γέμισαν με δύναμη και έψαξαν εντονότερα το δεύτερο γκολ. Το βρήκαν στο 86'! Ο Ολιμπά εξουδετέρωσε με μεγάλη επέμβαση την κεφαλιά του Τζίλας όχι όμως και το κοντινό σουτ του Γιουσούφ στην επαναφορά. Η τέλεια απόδραση από τα Χανιά είχε ολοκληρωθεί.


Που κρίθηκε: Στο γεγονός ότι ο Πλατανιάς δεν επιτέθηκε για να καθαρίσει το ματς στο δεύτερο μέρος. Περιορίστηκε σε έναν παθητικό ρόλο. Παράλληλα ο Εργοτέλης που είναι ομάδα με επιθετικές αρετές, αξιοποίησε την υπεροχή του χτυπώντας σε σημείο που δεν υπήρχε επιστροφή για τους γηπεδούχους.

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Γιουσούφ! Όχι μόνο γιατί σκόραρε το δεύτερο γκολ αλλά γιατρί αποδεικνύει στο γήπεδο ότι πιο ποιοτικό διαθέτει η ομάδα του Ηρακλέιου. Σε όλο το ματς ήταν ένα κλικ επάνω από συμπαίκτες και αντιπάλους.

Η σφυρίχτρα: Δεν αντιμετωπίσε προβλήματα το τρίο σε πειθαρχικό έλεγχο και φάσεις. Συνεπώς καλή διαιτησία χωρίς το μεγάλο λάθος .

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Μπανανά, Ιτούα , Δημήτρης, Τετέ, Αγκιλέρα, Τσουράκης, Γουνδουλάκης (67' Μπεριάν), Μιλούνοβιτς (81' Μενδρινός), Τόρες.

Εργοτέλης (Τσαουσιάνης): Σαράνοφ, Τζανακάκης, Λουβιόν, Φιντέλεφ, Λυκογιάννης , Καζναφέρης (74' Τζίλας), Κοζορώνης, Γκέντσογλου , Γιουσόφ, Παμλίδης (46' Ουλά), Χαντί (60' Καλέ)

Γκολ: 1' Γουνδουλάκης/77' Καλέ

Κάρτες: 30' Γουνδουλάκης/42' Καζναφέρης, 78' Φιντέλεφ, 90+Κοζορώνης, 90+ Τζανακάκης

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα