Πρωί Σαββάτου 23 Νοεμβρίου έσκασε η βόμβα: ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ετοιμάζεται να πάρει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Δύο μήνες πέρασαν και η αναμονή τείνει να γίνει αιώνια.
Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το δίμηνο έγιναν βήματα μπροστά. Όχι τόσα, όμως, που να κάνουν τους φίλους του Παναθηναϊκού αισιόδοξους ότι θα γίνει το ιδιοκτησιακό άλμα.
Σε αυτές τις 60 ημέρες (61 για την ακρίβεια) έγινε μία συνάντηση του Γιαννακόπουλου με τον Αλαφούζο διάρκειας σχεδόν δέκα λεπτών. Μικρότερη και από τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε και έφερε τον Αλαφούζο μόνο του στο πάνελ να απαντά όσα μπορούσε σχετικά με το θέμα. Ο Γιαννακόπουλος προτίμησε να τοποθετηθεί εγγράφως για να σημειώσει ότι υπάρχει όντως ενδιαφέρον, ότι μαζί του έχει συμπαίκτες και ότι θα πάρει τα οικονομικά στοιχεία για να τα μελετήσει και να αποφασίσει.
Ακριβώς εκεί έχουμε μείνει. Υπεγράφη στο ενδιάμεσο μια ρήτρα εμπιστευτικότητας, ως ορίζεται σε τέτοιες σοβαρές διαπραγματεύσεις για την πώληση μιας ανώνυμης εταιρίας, η οποία πάντως πήρε και αυτή το χρόνο της μέχρι να υπογραφεί.
Έκτοτε το θέμα συντηρείται κατ’ ουσία από δημοσιεύματα. Σποραδικά πλέον και αυτά. Έχουν γραφτεί σχεδόν όλα. Ότι ο Γιαννακόπουλος θα μπει με Κινέζο συμπαίκτη, ότι θα μπει χωρίς συμπαίκτη, ότι θα μπει το καλοκαίρι, ότι δεν θα μπει γιατί το άνοιγμα είναι μεγάλο, ότι δεν θα μπει γιατί ο Κινέζος δεν πείστηκε, ότι δεν θα μπει αλλά θα κάνει δώρο μια μεταγραφή, ότι ακόμα δεν ξέρει εάν θα μπει ή όχι γιατί μαζεύει τα χρήματα ώστε να δει εάν μπορεί να προχωρήσει σε ένα τέτοιο εγχείρημα.
Το βέβαιο είναι ότι προς το παρόν ό,τι έχει βγει προς τα έξω τον τελευταίο 1,5 μήνα, διαψεύδεται από τα γεγονότα. Από το περιβάλλον Γιαννακόπουλου προέκυπτε η διάθεση να τελειώσει το ζήτημα μέχρι τα Χριστούγεννα ή έστω τις πρώτες μέρες του 2014. Δεν συνέβη. Επίσης, αναφέρονταν ότι ο Γιαννακόπουλος θα δώσει μια συνέντευξη Τύπου για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση διότι δεν επιθυμεί να «τραβήξει» πολύ η ιστορία.
Μια πληροφόρηση που δεν «σηκώνει» αμφισβήτηση είναι ότι ο Γιαννακόπουλος ακόμα δεν έχει αποφασίσει τελεσίδικα. Προφανώς τα στοιχεία δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά που θα του επέτρεπαν να πει εύκολα «ναι». Επίσης τα στοιχεία δεν είναι τόσο απαγορευτικά που θα τον οδηγούσαν σε ένα άμεσο «όχι».
Ενόσω ο Γιαννακόπουλος παρατείνει την αγωνία των φίλων του Παναθηναϊκού, ο Αλαφούζος συνεχίζει το έργο του δίχως να υπολογίζει εμπλοκή του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ. Κάτι απολύτως λογικό, αν και δεν είναι λίγοι όσοι κρίνουν ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ διακατέχεται από σιγουριά ότι ο Γιαννακόπουλος εν τέλει θα διατηρηθεί εκτός ποδοσφαίρου.
Διαβάστε ακόμα: Μουντιάλ 2026: Το Last Dance των θρύλων του ποδοσφαίρου




