Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΟΦΗ με το ίδιο σκορ: 3-1!!!
Μετά από ένα ισόπαλο 2-2 της σεζόν 2006-07, οι πράσινοι επικράτησαν με αυτό το σκορ τις περιόδους 2007-08, 2008-09 και 2011-12. Πριν το 2-2, ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει και πάλι με 3-1 την περίοδο 2005-06.
Με την συμπλήρωση 100 αγώνων στην Α' Εθνική (26 με τον Ατρόμητο), ο Στέργος Μαρίνος πέτυχε με περίφημο τρόπο το πρώτο γκολ της καριέρας του! Ο Κώττης στην καταγωγή αμυντικός έπαιξε μάλιστα για πρώτη φορά στη θέση του αριστερού μπακ.
Ο ΟΦΗ από τον Ιανουάριο του 2004 όταν και είχε χάσει με 1-0 στη Λεωφόρο, σκοράρει ανελιπώς σε όλες τις αναμετρήσεις του με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα.
Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις εντός έδρας νίκες μετά από τέσσερα ματς. Τελευταία νίκη στις 18/11 με τον ΠΑΟΚ.
Για πρώτη φορά στην σεζόν, οι πράσινοι πετυχαίνουν τρία γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος.
Για τρίτη φορά σκοράρει στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Στις 29/10 του 2008 όταν ο Εργοτέλης είχε επικρατήσει των πρασίνων με 3-2 είχε πετύχει τα δύο από τα τρία γκολ της άλλης Ηρακλειώτικης ομάδας.
Εβδομη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για τον ΟΦΗ.
Ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε 50 νίκες στην Α' Εθνική επί του ΟΦΗ και 30 ως γηπεδούχος!
Δεύτερο συνεχόμενο 3-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με χαρακτηριστικό το ότι από τα έξι γκολ τα πέντε τα πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο. Πριν την Κέρκυρα είχε υποδεχθεί τον ΟΦΗ.
Μετά από πέντε ματς χωρίς γκολ μακριά από την έδρα της σκόραρε η Κέρκυρα. Το τελευταίο της γκολ το είχε πετύχει την 9η αγωνιστική στο 1-1 με τον Πλατανιά στα Χανιά.
Το γκολ του Γκέσιου ήταν το πρώτο της Κέρκυρας στην Τούμπα σε πέντε αγώνες στην επαγγελματική κατηγορία. Στα προηγούμενα τέσσερα είχε μείνει στο μηδέν (1-0, 1-0, 2-0, 0-0).
Δύο εκτός έδρας έχει πετύχει η Βέροια και τις δύο στην Θράκη. Πριν την Ξάνθη είχε περάσει νικηφόρα και από την Κομοτηνή (1-0 τον Πανθρακικό την 5η αγωνιστική).
Για πρώτη φορά στην ιστορία των αναμετρήσεων τους στην Α' Εθνική, η Βέροια νίκησε στην Ξάνθη. Στις προηγούμενες τέσσεριςα αναμετρήσεις τους, η Ξάνθη είχ ε νικήσει σε όλες.
Μετά τον Φεγκρούς του ΠΑΣ και τον Κηπουρό του Πλατανιά, ο Τζόναθαν έγινε ο τρίτος γκολκίπερ που αποκρούει δεύτερο πέναλτι στη σεζόν.
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013
Διαβάστε ακόμα: Μουντιάλ 2026: Οικονομολόγος που βρήκε τους 3 προηγούμενους πρωταθλητές προβλέπει τον φετινό νικητή




