Μαγιάτικο Στεφάνι: Οδηγίες για ένα όμορφο στεφάνι

Το βασικότερο όλων είναι τα λουλούδια, είτε αγριολούλουδα από τα γειτονικά χωράφια, είτε κάποια λουλούδια που έχουμε στον κήπο μας όπως γαρύφαλα, τριαντάφυλλα, μαργαρίτες, ανεμώνες, βιολέτες, ή πασχαλιές, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κοτσάνια. Απαραίτητη είναι η πρασινάδα από αγγελικούλα, κισσό, φτέρες, αγιόκλημα ή άλλα αναρριχητικά φυτά. Μικρά ματσάκια από πρασινάδα ελιάς, πεύκου, έλατου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν την βάση του στεφανιού.

Σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε μια βάση από μακριά ευλύγιστα και ανθεκτικά κλαριά όπως κληματόβεργες ή κλαδιά από λυγαριά, τα οποία θα πλέξουμε σε κυκλικό σχήμα και πάνω στο οποίο θα στερεώσουμε τα λουλούδια. Την βάση αυτή μπορούμε να την φυλάξουμε και να την επαναχρησιμοποιήσουμε και την επόμενη χρονιά αφού έχουν μαραθεί τα λουλούδια. Αν δεν έχουμε στην διάθεσή μας τέτοια κλαδιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοντρό αλλά ευλύγιστο σύρμα ή ακόμα να αξιοποιήσουμε τις παλιές σιδερένιες κρεμάστρες, στις οποίες θα δώσουμε κυκλική μορφή.

Λεπτό σπάγκο, μεταλλικό συρματάκι ανθοδετικής, πετονιά ή βαμβακερό νήμα είναι απαραίτητα για να δένουμε τα ματσάκια από πρασινάδα και τα λουλούδια πάνω στην βάση μας.
Κορδέλες υφασμάτινες, σατινέ ή δανδελωτές είναι προαιρετικές για τον ομορφότερο στολισμό τους στεφανιού σας.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ...

Διαβάστε αναλυτικά στο FYTOKOMIA.GR

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα