Έλληνας ναυτικός κρατείται όμηρος από Νιγηριανούς

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ενός Ελληνα ναυτικού που κρατείται όμηρος από ληστές στη Νιγηρία! Ο α’ μηχανικός, καθώς και ο Ουκρανός πλοίαρχος του πλοίου έπεσαν θύματα απαγωγής, ύστερα από το ρεσάλτο με σκοπό τη ληστεία που έκαναν νεαροί κακοποιοί από τη Νιγηρία, στο λιμάνι της χώρας Ονε. Ετσι, οι άνθρωποι της ναυτιλιακής εταιρείας Trinto Matitime, με έδρα τον Πειραιά, προσπαθούσαν μέχρι αργά χθες το βράδυ να επιτύχουν την αναίμακτη απεμπλοκή των δύο ναυτικών από τα «νύχια» της νιγηριανής συμμορίας.

Οι ληστές με την απειλή όπλων Καλάσνικοφ κατάφεραν τα ξημερώματα της Τετάρτης να ακινητοποιήσουν τα μέλη του πληρώματος, στο σημείο όπου βρίσκεται αγκυροβολημένο το πλοίο «Περσέας», το οποίο φέρει σημαία Αγίου Βικεντίου. Ο νεαροί Νιγηριανοί απέσπασαν από το πλήρωμα φορητούς υπολογιστές (laptop), χρήματα, καθώς και τρόφιμα. Το πλήρωμα το οποίο αποτελείται από δεκαπέντε άτομα αρχικά προσπάθησε να επιτεθεί κατά των ληστών, αλλά δεν τα κατάφερε. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν ελαφρά δύο Αιγύπτιοι ναυτικοί, ενώ εγκαταλείποντας το πλοίο οι αδίστακτοι νεαροί πήραν μαζί τους τον Ουκρανό πλοίαρχο και τον Ελληνα α’ μηχανικό, ηλικίας 54 ετών. Στο πλοίο επέβαιναν ένας Ελληνας, δύο Ουκρανοί, ένας Σύριος και δέκα Αιγύπτιοι.

Οπως δήλωσε στην «Espresso» ο μάνατζερ της ναυτιλιακής εταιρείας Γιώργος Σορώτος, και οι δύο άντρες είναι πολύ καλά στην υγεία τους. «Το πλήρωμα μόλις είδε τους ληστές προέβαλε αντίσταση, λάθος τους βέβαια, διότι από το γραφείο μας είχαν ενημερωθεί ότι σε αυτές τις περιπτώσεις τους δίνουμε ό,τι θέλουν να φάνε, να πιουν και χρήματα. Οι δικοί μας δεν ήθελαν να τους δώσουν τίποτα. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις μέσω Αγγλίας ώστε να τους δώσουμε τα χρήματα που ζητάνε και να επιστρέψουν έτσι πλοίαρχος και μηχανικός και πάλι στο πλοίο. Στο σημείο που έγινε η επίθεση δεν γίνονται πειρατείες, αλλά ληστείες. Ευτυχώς, και οι δύο άντρες μας είναι καλά στην υγεία τους, έχουμε επικοινωνήσει μαζί τους και έχουμε ενημερώσει και τους συγγενείς τους».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα