Θάνατος - μυστήριο Ρώσου ειδικού στα πυρηνικά όπλα

Η αστυνομία της Μάλτας διερευνά τις συνθήκες θανάτου ενός ρώσου αξιωματούχου ειδικευμένου στα πυρηνικά όπλα.

Πρόκειται για τον 48χρονο, Alexander Pikayev, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του σε παραθαλάσσιο συγκρότημα διακοπών την περασμένη Τετάρτη, αλλά μόλις σήμερα έγινε γνωστή η ταυτότητα του.

Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για δολοφονία, αλλά περιμένει την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας καθώς και τα αποτελέσματα της νεκροτομής.

Ωστόσο, διάφοροι κύκλοι εκτιμούν ότι ο θάνατος του Pikayev μπορεί να ήταν και τυχαίος, καθώς ένα βαθούλωμα σε πόρτα του διαμερίσματος πιθανόν να οφείλεται σε χτύπημα που προκάλεσε με το κεφάλι του πέφτοντας στο πάτωμα. Επίσης δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης στο διαμέρισμα.

Η πρώτη αυτοψία έδειξε ότι είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερική αιμορραγία. Ο Pikayev ήταν μια διεθνώς αναγνωρίσιμη προσωπικότητα ειδικευμένος στα όπλα μαζικής καταστροφής και είχε ασχοληθεί με τον τομέα της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων.

Επίσης ήταν ένας από τους ρώσους ειδικούς που συχνότατα εξέδιδε ή υπέγραφε ανακοινώσεις για αυτά τα θέματα.

Διετέλεσε, παράλληλα, διευθυντής του Τμήματος Αφοπλισμού και Επίλυσης Συγκρούσεων του Ινστιτούτου για τη Διεθνή Οικονομία και τις Διεθνείς Σχέσεις που εδρεύει στη Μόσχα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα