Γερμανικό "μπλόκο" για χρέος και παροχές

Δεν αφήνει περιθώρια για χαλάρωση της λιτότητας στην Ελλάδα ο Ραλφ Μπρινκχάους, στενός συνεργάτης της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ. Μιλώντας στη Realnews, ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και εκπρόσωπος για θέματα οικονομίας τονίζει ότι «πρέπει να πείσουμε τον ελληνικό πληθυσμό ότι αξίζει να ακολουθήσει η χώρα τον δύσκολο δρόμο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της σταθεροποίησης των δημόσιων οικονομικών» και προσθέτει ότι «ο δρόμος για την Ελλάδα είναι μακρύς».

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη  του Ραλφ Μπρινκχάους



«Οχι στο “κούρεμα” του χρέους»

Κατηγορηματικά απέρριψε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όπως αυτές που έχουν συμβεί στo παρελθόν, ο επικεφαλής του μηχανισμού στήριξης ESM/EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ και μαζί του συμφωνεί το σύνολο των εταίρων και το ΔΝΤ.

Το τελειωτικό χτύπημα στο αίτημα για ουσιαστική ελάφρυνση θα δοθεί σε λίγες εβδομάδες με τη δημοσιοποίηση της ανάλυσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους (DSA). Ο Κλάους Ρέγκλινγκ κατά τη διάρκεια κλειστής ενημέρωσης, στην οποία έλαβε μέρος η Realnews στο Λουξεμβούργο αποκάλυψε ότι «δεν υπάρχει καμία πολιτική διάθεση ούτε στην Ε.Ε. ούτε στο ΔΝΤ για "κούρεμα" του ελληνικού χρέους».

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα