Η έγκριση των μέτρων στα διεθνή μέσα

Ως έκτακτη είδηση εμφανίζεται στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά και αμερικανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και τηλεοπτικά δίκτυα η έγκριση του νέου πακέτου δημοσιονομικής εξυγίανσης από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Η ελληνική κυβέρνηση εξασφάλισε την υποστήριξη της Βουλής για έναν νέο σκληρό γύρο μέτρων λιτότητας», αναφέρει ο τίτλος του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC.



Στο ίδιος μήκος κύματος κινείται και ο τίτλος που επιλέγει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.



To Reuters εστιάζει στα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο, την ίδια στιγμή που μέσα στο κτήριο οι βουλευτές ψήφιζαν «το σκληρό πακέτο μέτρων προκειμένου να ξεκλειδώσει η ζωτική οικονομική βοήθεια και να αποτραπεί η χρεοκοπία».



«Το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του πακέτου λιτότητας», αναφέρει ο τίτλος στη διαδικτυακή έκδοση της βρετανικής the «guardian», ενώ συγκρούσεις σημειώνονταν ανάμεσα στην Αστυνομία και διαδηλωτές.



Στα βίαια επεισόδια έξω από το κτήριο της Βουλής εστιάζεται η γαλλική εφημερίδα «Le Monde», υπογραμμίζοντας ότι περίπου 70.000 διαδηλωτές ζήτησαν από την κυβέρνηση να μην περάσουν τα προτεινόμενα μέτρα.



Παρόμοιες είναι οι αναφορές και στη διαδικτυακή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica», η οποία αναφέρει ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε μέτρα ύψους 13,5 δισ. ευρώ.



Η διαδικτυακή έκδοση της ισπανικής εφημερίδας «El Pais» κάνει εκτενείς αναφορές στα βίαια επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, με την «Ελλάδα να υιοθετεί νέες περικοπές».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα