Κατάληψη στο δημαρχείο Αθηνών από συμβασιούχους

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων προχώρησε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, μετά την κατάληψη της αίθουσας από μερίδα συμβασιούχων του Δήμου που επιδιώκουν την μονιμοποίησή τους.

Με δήλωσή του ο Γ. Καμίνης καταδίκασε «την παρεμπόδιση της λειτουργίας των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων του Δήμου, από ομάδα συμβασιούχων υπαλλήλων του, που διεκδικούν την νομιμοποίησή τους και μπήκαν σήμερα με τη βία στο δημαρχείο, προπηλακίζοντας συναδέλφους τους στην είσοδο και καταλαμβάνοντας την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου».

Παράλληλα, ο δήμαρχος κάλεσε τους δημότες του δήμου Αθηναίων και τις λοιπές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να «καταδικάσουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις ενέργειες» που οδήγησαν στην αναγκαστική ματαίωση της διεξαγωγής της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Το ζήτημα που πυροδότησε την ένταση ήταν ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη, που αφορούσε την πρόσληψη νέων εργαζομένων με οκτάμηνη σύμβαση από την ημερήσια διάταξη. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο σύνολό τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον δήμο τάχθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων και ζήτησαν την απόσυρση του θέματος, κάτι που οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ο δήμαρχος δεν έκανε, προτιμώντας την αναβολή της συνεδρίασης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα