Με μολότοφ θα έκαιγαν εβραϊκή συναγωγή και αυτοσχέδια τζαμιά

Μια εβραϊκή συναγωγή αλλά και αυτοσχέδια τζαμιά στο κέντρο της Αθήνας είχαν βάλει στο μάτι δύο νεαροί 24 και 26 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. λίγο πριν πραγματοποιήσουν εμπρηστικές επιθέσεις στα συγκεκριμένα σημεία.

Οι δύο νεαροί, οι οποίοι χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της κατοχής εμπρηστικών υλών, συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή του Περιστερίου έχοντας στην κατοχή τους ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, τρία άδεια μπουκάλια μπίρας κι ένα μεγάλο κομμάτι στουπί. Υλικά, δηλαδή, κατάλληλα για την κατασκευή βομβών μολότοφ.

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών που συνέλαβαν τους νεαρούς κίνησε το γεγονός πως οι δύο φερόμενοι ως δράστες είχαν βγάλει την πινακίδα κυκλοφορίας από τη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι των δύο συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία σιδηρογροθιά και πλήθος εντύπων ακραίου περιεχομένου.

Στην κατάθεσή τους οι δύο νεαροί είπαν πως είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, με αποτέλεσμα να πάρουν την απόφαση να πραγματοποιήσουν εμπρηστικές ενέργειες σε στόχους που έχουν να κάνουν με την εβραϊκή κοινότητα αλλά και την παρουσία αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας, κινούμενοι από τον «πατριωτικό» τους ενθουσιασμό!

Ωστόσο, και παρά τις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών για την οργάνωση ή την ομάδα στην οποία ανήκουν, οι δύο δράστες δεν αποκάλυψαν το παραμικρό, λέγοντας πως δεν ανήκουν πουθενά και είναι «αυτόνομοι εθνικιστές».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα