Προαστιακός ταλαιπωρίας για κλάματα

H βλάβη σε ένα συρμό του Προαστιακού δημιούργησε πανδαιμόνιο στον Σταθμό των Άνω Λιοσίων χθες το απόγευμα. Σύμφωνα με έναν εκ των επιβατών: «Το τρένο των 18:06 φτάνει στα Λιόσια 18:35 δηλαδή με 16 λεπτά καθυστέρηση και το... πάρτι αρχίζει. Μπαίνει ο κόσμος το rail bus σβήνει. Ακούμε ότι δεν δουλεύει ο κλιματισμός στο μεσαίο συρμό. Μπαίνει μηχανοδηγός και ανοίγει παράθυρα. Ξαναπαίρνει μπροστά. Ξανασβήνει. Αναμονή 10 λεπτά, η μηχανή σβηστή, εμείς παστωμένοι, και χωρίς αέρα. Καμία ανακοίνωση.

Ξαναπαίρνει, ξανασβήνει. Περνάει ο σεκιούριτι και λέει όποιος θέλει μπορεί να βγει θα ακολουθήσει νέος συρμός. Κάποιοι που δεν αντέχουν βγαίνουν. Το τρένο μισο-αδειάζει. Φτάνει απέναντι το desiro με κόσμο που παίρνει το rail bus για Πειραιά. Είναι ήδη 19:45. Καμία ανακοίνωση!!! Ο κόσμος μπαίνει στο τρένο για Πειραιά. Καμία ανακοίνωση. Τους ενημερώνουμε εμείς ότι ο συρμός είναι για Κιάτο και έχει καθυστέρηση. Βγαίνουν από το τρένο.

Ανακοίνωση από μεγάφωνα: "Όποιος θέλει μπορεί να βγει. Ακολουθεί νέος συρμός". "Παρακαλώ απομακρυνθείτε από τις πόρτες να φύγουμε". Κλείνουν οι πόρτες και το τρένο... ξανασβήνει!!!

Ξαναπερνάει ο σεκιούριτι και μας βγάζουν όλους έξω. Εν τω μεταξύ φτάνει ο συρμός που έρχεται από Κιάτο. Μετακινείται ο χαλασμένος στην άκρη της αποβάθρας προς Πειραιά για να χωρέσουν και οι δύο μαζί στην ίδια γραμμή - αποβάθρα. Καμία ανακοίνωση.

Μαθαίνουμε από άλλους επιβάτες, ότι θα πρέπει να μπούμε στον συρμό που μόλις έφτασε από Κιάτο, ο οποίος θα γυρίσει προς Κιάτο. Όσοι ήρθαν με αυτόν θα μπούνε στο δικό μας τον χαλασμένο για να πάνε προς Πειραιά. Στις φωτογραφίες φαίνεται ο χαμός που ακολούθησε. Τελικά αναχωρήσαμε για Κιάτο 19:15. Ο συρμός είχε πρόβλημα από τον Πειραιά!! Άλλαξαν ένα rail bus στου Ρέντη αλλά το πρόβλημα συνεχίστηκε. Χωρίς άλλο σχόλιο...».

Πηγή: proastiakos.ning.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα