Η Βασίλισσα Ελισάβετ απαντά στον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

Οταν ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ έστελνε προ ημερών επιστολή στη βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ, ουδείς -πλην του σεβασμιότατου- ανέμενε ότι θα υπήρχε απάντηση από την πλευρά της. Ομως λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα έφθασε στα γραφεία της Μητροπόλεως Πειραιώς η απαντητική επιστολή της Ελισάβετ και όλοι εξεπλάγησαν ευχάριστα.

Ο μητροπολίτης Σεραφείμ είχε αποστείλει προ μηνός επιστολή διαμαρτυρίας στη βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ με αφορμή προκλητική δήλωση του τραγουδιστή σερ Ελτον Τζον ότι «ο Χριστός ήταν ένας έξυπνος ομοφυλόφιλος». Ο κ. Σεραφείμ καλούσε τη βασίλισσα Ελισάβετ να εκφράσει την αποδοκιμασία της αποστερώντας από τον γνωστό τραγουδιστή τον ιδιαίτερο τίτλο τιμής, αυτόν του «σερ», που του έχει απονεμηθεί. Πράγματι, το γραφείο Τύπου του Μπάκιγχαμ απάντησε στον σεβασμιότατο. Ο κ. Σεραφείμ έλαβε με έκπληξη την απαντητική επιστολή της βασίλισσας Ελισάβετ και το πρώτο σχόλιο που έκανε ήταν να επισημάνει τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ ξένων πολιτικών ανδρών και γυναικών και Ελλήνων.

Στην επιστολή της, η Ελισάβετ ευχαριστεί τον κ. Σεραφείμ για «την ευγένεια που είχε να ενημερώσει τη μεγαλειοτάτη για τις απόψεις του», ενώ στη συνέχεια αναφέρεται στο αίτημα του μητροπολίτη Πειραιά να αφαιρέσει η βασίλισσα από τον ομοφυλόφιλο τραγουδιστή τον τιμητικό τίτλο «σερ». Η Ελισάβετ απαντά σε αυτό το αίτημα λέγοντας στον ποιμενάρχη του Πειραιά ότι αυτούς τους τίτλους δεν τους απονέμουν τα ανάκτορα, αλλά η κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι η Ελισάβετ έχει παραδώσει στον αρμόδιο υπουργό της βρετανικής κυβέρνησης την επιστολή διαμαρτυρίας του μητροπολίτη Πειραιά διά τα περαιτέρω. Τώρα, το αν θα υπάρξει συνέχεια από τη βρετανική κυβέρνηση, θα φανεί το επόμενο διάστημα, αν και στις 6 Μαΐου στήνονται στη Γηραιά Αλβιώνα κάλπες.

 

Σκληρή επίθεση του Μητροπολίτη Πειραιώς στον Elton John

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα