Δολοφονία Λάμπρου: Οι καταθέσεις, τα δάκρυα της κόρης, οι αντιφάσεις και τα νέα στοιχεία

Με δάκρυα στα μάτια και με φωνή που έτρεμε κατέθεσε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρίπολης η 13χρονη κόρη του δολοφονημένου ναυτικού Θανάση Λάμπρου και της Δήμητρας Βούλγαρη, η οποία κατηγορείται ότι τον σκότωσε με δύο σφαίρες στην Κοιλάδα Ερμιονίδας στις 8 Δεκεμβρίου του 2014. Η ανήλικη προσπάθησε επί δύο ώρες (κεκλεισμένων των θυρών) να απαντήσει στις ερωτήσεις των δικαστών και να πει όσα γνώριζε για τη σχέση των γονιών της, ενώ κατά τη χθεσινή διαδικασία η πλευρά του θύματος διερωτήθηκε για τον ρόλο του φίλου ζευγαριού και ιδιοκτήτη του σπιτιού, όπου βρέθηκε το πτώμα του ναυτικού!

«Μου λείπει πολύ η μητέρα μου. Την αγαπώ!» φέρεται ότι είπε η ανήλικη μόλις ξεκίνησε η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης. Στις ερωτήσεις αν υπήρχε ένταση στο σπίτι και αν ο 42χρονος και η 38χρονη κατηγορούμενη μάλωναν, η μαθήτρια απάντησε: «Οχι, ποτέ, ήταν πάντα αγαπημένοι. Ηταν ευτυχισμένοι». Ωστόσο, όσα υποστήριξε ήταν εντελώς αντίθετα με αυτά που είχε πει στην αρχική κατάθεσή της, γεγονός το οποίο επεσήμανε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

«Αρχικά είχατε πει ότι υπήρχαν καβγάδες. Τώρα μας λέτε πως δεν υπήρχαν;» ρώτησε, αλλά το κορίτσι δεν μπόρεσε να απαντήσει. Το ίδιο συνέβη όταν ρωτήθηκε πότε και πώς έμαθε για τον θάνατο του πατέρα της. Αν και αρχικά είχε υποστηρίξει ότι της το είπε την ίδια μέρα η μητέρα της, χθες υποστήριξε ότι το έμαθε 15 ημέρες αργότερα, καθώς βρισκόταν σε ένα φιλικό της σπίτι.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η 13χρονη μίλησε με τρυφερότητα για τη μητέρα της και δήλωσε σίγουρη για την αθωότητά της. Οι συνήγοροι και των δύο πλευρών δεν θέλησαν να ταλαιπωρήσουν περισσότερο τη μικρή και δεν της έκαναν καμία ερώτηση.

Δύο νέα στοιχεία

Στη συνέχεια ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αλέξης Κούγιας παρουσίασε δύο νέα στοιχεία. Το ένα αφορούσε τη ζακέτα του ναυτικού, η οποία βρέθηκε πεσμένη δίπλα από το πτώμα. Οπως διαπιστώθηκε, είχε τρυπηθεί από σφαίρα, γεγονός που μαρτυρεί ότι κάποιος την έβγαλε από τον άτυχο 42χρονο. Το δεύτερο αφορούσε το μηχανάκι, που ήταν στο σπίτι του φίλου του ζευγαριού όπου βρέθηκε το πτώμα του ναυτικού. Στη μίζα υπήρχε το κλειδί, ενώ στο μπρελόκ υπήρχε και το κλειδί του σπιτιού! «Τα νέα αυτά στοιχεία αφήνουν πολλά ερωτήματα για τον ακριβή ρόλο του φίλου και ιδιοκτήτη του σπιτιού» είπε ο κ. Κούγιας.

Αμέσως μετά κατέθεσαν η αδελφή, ο αδελφός και ο πατέρας του Θανάση Λάμπρου. Και οι τρεις υποστήριξαν ότι το ζευγάρι είχε σοβαρά προβλήματα, καθώς η σατανική χήρα ήταν σπάταλη και δεν ικανοποιούνταν με τίποτα. «Με τη νύφη μου δεν μιλούσαμε επί 15 χρόνια» ανέφερε η αδελφή, ενώ τόσο ο αδελφός όσο και ο πατέρας του ναυτικού αναφέρθηκαν σε εξωσυζυγικές σχέσεις της Δήμητρας Βούλγαρη ακόμη και με μικρότερους άνδρες!

Τελευταία κατέθεσε η γυναίκα με την οποία φέρεται ότι αντάλλασσε ερωτικά μηνύματα ο ναυτικός. Η ίδια πάντως ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν είχε δεσμό μαζί του, καθώς εκείνη την περίοδο είχε σχέση και μάλιστα λίγο καιρό αργότερα παντρεύτηκε. Οι συγγενείς του Θανάση Λάμπρου ζήτησαν την ανωτάτη των ποινών για τη Δήμητρα Βούλγαρη, για την ενοχή της οποίας δήλωσαν απόλυτα σίγουροι.

«Εχει συμμετοχή στο έγκλημα»

«Η κατηγορούμενη, η οποία έχει συμμετάσχει οπωσδήποτε στο έγκλημα, δεν λέει όλη την αλήθεια. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι για την ενοχή της. Υπάρχει μια ενδόμυχη σκέψη, που προέρχεται από το περιεχόμενο της δικογραφίας, ότι η κατηγορούμενη κρύβει μια αλήθεια. Αυτή θα ανακαλύψουμε μαζί με το δικαστήριο» επεσήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Αλέξης Κούγιας.

«Η υπεράσπιση επιμένει και υποστηρίζει ότι η κατηγορούμενη είναι αθώα. Η Αστυνομία νομίζει ότι έκανε τη δουλειά της, αλλά πλανήθηκε οικτρά, όπως θα αποδείξει η πρόοδος της δίκης. Ο κύριος υπεύθυνος είναι ένας αστυνομικός, που πήρε στραβά το πράγμα, και επειδή επί επτά μήνες δεν είχε ολοκληρωθεί η προανάκριση στην Αστυνομία θέλησαν να βρουν κάποιον για να κλείσουν την υπόθεση» επισήμανε ο δικηγόρος της κατηγορουμένης Βασίλης Ρομποτής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα