Δολοφονία καπετάνιου: Πρώτη μάρτυρας στη δίκη η ανήλικη κόρη του

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρίπολης η δίκη για τη δολοφονία του καπετάνιου στην Κοιλάδα Αργολίδας.

Η σύζυγος του Θανάση Λάμπρου, που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του συζύγου της σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, μεταφέρθηκε στο δικαστήριο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

Ως πρώτη μάρτυρας την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, κλήθηκε να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών η ανήλικη κόρη τους.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με τις καταθέσεις της αδελφής, του πατέρα και φίλης και συναδέλφου του αδικοχαμένου Θανάση Λάμπρου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ο κ. Βασίλης Ρομποτής, υποστήριξε σε δηλώσεις του  πως η κατηγορουμένη είναι αθώα κάτι που θα το αποδείξει η δίκη. Διευκρίνισε πως το ανήλικο κορίτσι που ζει με την μητέρα της κατηγορούμενης , κλήθηκε να καταθέσει από την εισαγγελέα και όχι από την πλευρά της υπεράσπισης .

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής ο κ. Αλέξης Κούγιας υποστήριξε με βεβαιότητα πως από το περιεχόμενο της δικογραφίας υπάρχει η ενδόμυχη σκέψη πως η κατηγορούμενη κρύβει μια αλήθεια. Για την κατάθεση του ανήλικου κοριτσιού ο κ. Κούγιας είπε πως από τη μελέτη της δικογραφίας δεν είδε κάποιο λόγο παρουσίας του παιδιού στο δικαστήριο.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχουν κληθεί να καταθέσουν περισσότεροι από σαράντα μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης. Ανάμεσα τους και η Αγγελική Νικολούλη που ερεύνησε μέσα από το «Τούνελ» την πολύκροτη υπόθεση.

Στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας, η πρόεδρος αναφέρθηκε στην παρουσία του ανήλικου τέκνου του ζευγαριού την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στο δικαστήριο, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Όπως ανέφερε η πρόεδρος, δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή της η παρουσία του παιδιού αρχικά, και επέστησε την προσοχή, καθώς το παιδί δεν θα έπρεπε καν να βρίσκεται στην αίθουσα.

Το  προεδρείο εισήλθε στην αίθουσα περίπου στις 09:30 όταν και έγινε η προβλεπόμενη διαδικασία κλήρωσης των ενόρκων οι οποίοι ήταν 10 στον αριθμό συν δύο αναπληρωματικούς.

Ακολούθως, εκλήθησαν οι μάρτυρες  οι οποίοι θα κατέθεταν και στο σύνολό τους ήταν 42. Από αυτούς οι 4 απουσίαζαν, ενώ είχαν προσκομίσει έγγραφα με τα οποία δικαιολογούνταν η απουσία τους. Άλλοι τέσσερις ήταν αδικαιολογήτως απόντες.

Η υπεράσπιση της Δ. Βούλγαρη ζήτησε από το δικαστήριο να διακόψει τη συνεδρίαση, καθώς, όπως τόνισε, δεν μπορούσε να γίνει κανονική δίκη δίχως τους μάρτυρες.

Μετά από μία λογομαχία μεταξύ των συνηγόρων το προεδρείο αποφάσισε να ξεκινήσει την ακροαματική διαδικασία καθώς αυτή θα διαρκέσει επί μακρόν. Όταν όλοι οι μάρτυρες καταθέσουν, τότε σε αυτήν ή σε επόμενη συνεδρίαση θα γίνει βίαιη προσαγωγή των υπολοίπων μαρτύρων, ακόμα και σύλληψη αυτών, όπως ο νόμος ορίζει.

Ο εισαγγελέας διάβασε το κατηγορητήριο το οποίο ανέφερε ότι η κατηγορουμένη αφαίρεσε τη ζωή του συζύγου της με δύο πυροβολισμούς, ενώ η ίδια ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ακόμα, η κατηγορία είχε να κάνει και με την κατοχή και χρήση όπλου.

Η κατηγορουμένη σηκώθηκε στο εδώλιο και η πρόεδρος της απηύθυνε μερικές ερωτήσεις σχετικά με την ταυτοποίηση των στοιχείων της, με την οικογενειακή της κατάσταση αλλά και με την επαγγελματική της κατάσταση και τις σπουδές της.

Σημειωτέον ότι η κατηγορουμένη αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες απαντώντας ότι δεν σκότωσε η ίδια τον σύζυγό της και κουνούσε το κεφάλι της, δείχνοντας την έντονη άρνησή της.

Ακολούθως, ο συνήγορος υπεράσπισης του θύματος Αλέξης Κούγιας είπε ότι η γυναίκα σκότωσε τον σύζυγό της με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αναφέρθηκε στο χρονικό του εγκλήματος, στις ιατροδικαστικές εξετάσεις, στο υλικό DNA που βρέθηκε στο σημείο. Επίσης, αναφέρθηκε και στη ζωή που έκανε η κατηγορουμένη, περιγράφοντάς την ως μια γυναίκα που της αρέσουν τα λούσα και λέγοντας ότι η γυναίκα είχε εξωσυζυγικές σχέσεις τις οποίες είχε αντιληφθεί και η κοινωνία.

Ο συνήγορος υπογράμμισε ότι το ζευγάρι είχε κακές σχέσεις λόγω της ζωής που διήγε η κατηγορουμένη. Και τόνισε ότι η γυναίκα σκότωσε τον σύζυγό της με μένος:

Τον εκτέλεσε. Ζητούμε την καταδίκη της.

Σημειωτέον ότι το ανήλικο τέκνο του ζευγαριού έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας. Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου αποφασίστηκε το παιδί να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών.

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στα στοιχεία, που βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος όπως η μπλούζα και η ζακέτα του θύματος, το DNA  που βρέθηκε πάνω στο θύμα, στα αποτελέσματα της δακτυλοσκόπησης.

Αρχικά ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι λίγα μέτρα από την κύρια είσοδο της οικίας όπου βρέθηκε νεκρός ο άτυχος άνδρας, βρέθηκε και ένα μαχαίρι κουζίνας, μια μωβ μπλούζα και ζακέτα του θύματος, τα κλειδιά της μηχανής τα οποία ήταν πάνω στη μίζα της μηχανής μαζί με τα κλειδιά του φιλικού σπιτιού όπου βρισκόταν καθώς και μία σφαίρα.

Ακολούθως, ο κ. Κούγιας εκτίμησε ότι τα στοιχεία αλλοιώθηκαν από τους ενόχους, ότι το σκηνικό δεν ήταν το πραγματικό, επειδή οι δράστες είχαν στόχο να παραπλανήσουν τις Αρχές, προκειμένου να πειστούν ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Τα ρούχα του άτυχου ναυτικού δεν αφαιρέθηκαν πριν από τη δολοφονία του, καθώς είχαν την τρύπα από τη σφαίρα, άρα «κάποιος άλλος τα έβγαλε», όπως είπε. Επίσης, το περίστροφο βρέθηκε κάτω από το κεφάλι του, ενώ κάτι τέτοιο στην περίπτωση της αυτοχειρίας δεν είναι εφικτό.

Κάποιος άλλος έβαλε το όπλο εκεί

Η σφαίρα που έλειπε απομακρύνθηκε, τόνισε ο συνήγορος, εικάζοντας ότι υπήρξαν και άλλοι στο σημείο της δολοφονίας και προσπάθησαν να συγκαλύψουν το έγκλημα.

Η ιατροδικαστική έκθεση, όπως είπε ο κ. Κούγιας, έδειξε ένα τραύμα εξ επαφής, ενώ το άλλο δεν ήταν. Και κατηγόρησε τη γυναίκα ότι έπαιζε θέατρο, προκειμένου να συγκαλύψει το έγκλημα, τόσο στην κοινωνία όσο και στην εκπομπή της κυρίας Νικολούλη.

Ο πρώτος μάρτυρας μετά την αγόρευση του κ. Κούγια ήταν η 13χρονη κόρη του ζευγαριού, η οποία και κατέθεσε κεκλεισμένων των θυρών, και έτσι δεν γνωρίζουμε τι ειπώθηκε στην αίθουσα της ακροαματικής διαδικασίας από το παιδί.

Περίπου μία ώρα μετά, οι πόρτες άνοιξαν ξανά και το κοινό εισήλθε με την αδερφή του θύματος να καλείται να καταθέσει ως μάρτυρας, η οποία είπε ότι είχε ελάχιστες σχέσεις με τον αδερφό της, καθώς είχαν 15 χρόνια να μιλήσουν εξαιτίας μιας παρεξήγησης.

Ο αδελφός μου δεν αυτοκτόνησε, είμαι σίγουρη

Στο σημείο αυτό ο συνήγορος της κατηγορουμένης επικαλέστηκε το συναίσθημα των δικαστών, καθώς την χαρακτήριζε «φτερό στον άνεμο», μικροκαμωμένη και αδύναμη, λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε να σηκώσει όπλο και ότι δεν θα μπορούσε να προβεί σε ένα τέτοιο έγκλημα.

Επόμενος μάρτυρας ήταν ο πατέρας του θύματος, ψαράς στο επάγγελμα. Ο ηλικιωμένος άνδρας στην αρχή της ομιλίας του είπε ότι ήξερε όλα τα προβλήματα του γιου του, τα οικονομικά και όλα τα θέματα που τον απασχολούσαν, τονίζοντας ότι το ζευγάρι ήταν ρημαγμένο και τσακωμένο συνήθως.

Ανέφερε ότι ο γιος του ήταν ναυτικός, είχε καλό μισθό τον οποίον διαχειριζόταν η γυναίκα του, και ότι ο ίδιος δεν είχε «ούτε για τσιγάρα» έτσι και του ζητούσε χρήματα για τα μικροέξοδά του. Είπε ότι το θύμα είχε πάρει δάνειο επειδή η γυναίκα του ήθελε να κάνει μεγάλη ζωή και ότι ζούσε μέσα στα λούσα.

Δεν ξέρω αν είχε άλλη γυναίκα ο γιος μου. Και να είχε, δεν ήταν κακό. Η σύζυγός του πήγαινε με όλη την περιφέρεια...

Η κατάθεση της 39χρονης φίλης του καπετάνιου: Δεν περνούσε καλά στον γάμο του

arcadiaportal

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα