Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Κακαουνάκης

Έχασε τη μάχη με τον θάνατο, στις 21:00, ο δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης.

Τις τελευταίες 10 ημέρες ο Νίκος Κακαουνάκης νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ιασώ General», μετά από χειρουργικές επεμβάσεις. Την Τετάρτη οι γιατροί έχασαν τις ελπίδες τους και τον αποσύνδεσαν από τη συσκευή μηχανικής υποστήριξης.

Δύο ημέρες πριν το θάνατό του η υγεία του είχε παρουσιάσει κάποια βελτίωση, παρά την πολυοργανική ανεπάρκεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ταφεί στην πατρίδα του, τα Χανιά...

Ο Νίκος Κακαουνάκης αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια προβλήματα υγείας, ωστόσο κρίσιμη στάθηκε μια εγχείριση ρουτίνας στις αρχές του μήνα στον Ευαγγελισμό, μετά από την οποία παρουσιάστηκαν επιπλοκές.

Τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν στο νοσοκομείο με πολυοργανική ανεπάρκεια, για την  οποία δεχόταν μηχανική υποστήριξη. Αν και η κατάσταση της υγείας του είχε παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης, υπέκυψε τελικά περίπου στις 9.00 το βράδυ.

Γεννήθηκε στα Χανιά και ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, όπου εργάστηκε για πολλά χρόνια στα "Νέα". Μεταξύ άλλων, εργάστηκε στο Mega, τον Alpha, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Σκάι, ενώ τους τελευταίους μήνες συνεργάζονταν ξανά με τον Flash, ενώ παράλληλα τα τελευταία χρόνια εξέδιδε την εφημερίδα "Στο Καρφί".

Συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο του Ν. Κακαουνάκη έκανε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Επισημαίνει ότι "ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος και εκπρόσωπος μιας γενιάς δημοσιογράφων που ταυτίστηκαν με το ρεπορτάζ και την έρευνα", ο οποίος "δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται για αυτά που πίστευε". "Οι αγώνες του για τη Δημοκρατική Παράταξη τον κατέστησαν προνομιακό συνομιλητή με τους απλούς καθημερινούς συνανθρώπους μας, που επιζητούσαν να ακουστεί η φωνή τους. Αυτό προσπάθησε να πετύχει και με το δημιούργημά του, «Το Καρφί», για το οποίο ήταν περήφανος. Είχε άποψη και την έλεγε πάντα χωρίς φόβο", καταλήγει στην δήλωσή του ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας στην οικογένειά του τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

 

(ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009)

Κρίσιμες ώρες για τον δημοσιογράφο Νίκο Κακαουνάκη που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ιασώ General». Ο γνωστός δημοσιογράφος, τις τελευταίες δέκα ήμερες δίνει μάχη για τη ζωή στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, ενώ πριν ήταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, ο ασθενής τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει πολυοργανική ανεπάρκεια. Η κλινική εικόνα του ασθενούς χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς παρουσιάζει νεφρική, ηπατική και αναπνευστική ανεπάρκεια, γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή διασωληνώθηκε και υποστηρίζεται μηχανικά.

Οι θεράποντες γιατροί καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του ασθενούς, διενεργώντας συχνές μεταγγίσεις αίματος, χωρίς όμως να αποκαθίσταται η σταθεροποίηση του ασθενούς, όπως είπαν στη zougla.gr πολύ καλά πληροφορημένες πηγές από το νοσοκομείο.

Από το πλευρό του Νίκου Κακαουνάκη δεν έχουν λείψει ούτε λεπτό οι άνθρωποι του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα