Ντινόπουλος: Δύο δις ευρώ για τη θωράκιση της Αττικής από τις πλημμύρες

Ποσό της τάξεως ενάμιση με δύο δις ευρώ θα χρειαστεί για την «ασφαλή θωράκιση» και αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής, εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη.

Όπως ανέφερε ο κ. Ντινόπουλος, την περίοδο 2003 - 2014 έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Αττικής, που είναι η αρμόδια για την αντιπλημμυρική προστασία, 450 εκατ. ευρώ και γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή για «προώθηση και επιτάχυνση των έργων που είναι ενταγμένα σε προγράμματα της Ε.Ε.».

Αναφερόμενος στις ενέργειες που έχουν γίνει για την ανακούφιση των πληγέντων ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «μέριμνα της κυβέρνησης είναι η ταχεία και στοχευμένη καταβολή αποζημιώσεων, να πάνε δηλαδή εκεί που υπάρχει ανάγκη».

Στο πλαίσιο αυτό:

- θα δοθεί έκτακτο βοήθημα 586 ευρώ. Δεσμεύθηκαν 304.000 ευρώ, ενώ έχουν υποβληθεί 395 αιτήσεις στους δήμους Αχαρνών, Ηλίου, Περιστερίου, Φυλής Νίκαιας και Πειραιά.
- αποζημιώσεις: δεν έχουν έρθει στο υπουργείο Εσωτερικών αιτήματα για αποζημίωση.
-το υπουργείο Εσωτερικών για να συνδράμει τους Δήμους διαβίβασε τα Δελτία καταγραφής Ζημιών που συνέταξε η Πυροσβεστική εκτιμώντας ότι θα διευκολυνθεί η ταυτοποίηση των πληγέντων.
-τα στοιχεία της Πυροσβεστικής για τις καταστροφές χθες βράδυ ήταν 1.085 ακίνητα και 422 αυτοκίνητα, ενώ την Κυριακή ήταν 580 ακίνητα και 168 αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα