Κρήτη: Κανένα σημάδι από τον άνδρα που θάφτηκε στο πηγάδι

Κανένα σημάδι ζωής δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής από τον 39χρονο άνδρα από τη Γεωργία που “θάφτηκε” στον βυθό του πηγαδιού λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης όταν κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούσε στην περιοχή Κόκκινο Μετόχι Χανίων, καταπλακώθηκε από όγκους χωμάτων.

Άνδρες της ΕΜΑΚ που απο την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον άνθρωπο που βρίσκονταν μέσα στο πηγάδι καταβάλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό του 39χρονου οι οποίες συνεχίζονται και με το πρώτο φως της ημέρας χωρίς ωστόσο για την ώρα να έχουν εντοπίσει κάποιο σημείο ζωή από τον άτυχο άνδρα.

Ο 39χρονος εργαζόταν με πέντε ακόμα άτομα, τα οποία κατάφεραν και απεγκλωβίστηκαν χωρίς την βοήθεια της ΕΜΑΚ.

Από τότε μέχρι και τώρα γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον τον απεγκλωβισμό του 39χρονου, ο οποίος ωστόσο δεν απαντά στα καλέσματα των διασωστών.

Η επιχείρηση εξελίσσεται με μεγάλη δυσκολία, καθώς οι διασώστες πυροσβέστες, μπαίνοντας μέσα στο πηγάδι, πρέπει να ανασύρουν μεγάλες ποσότητες από χώματα και πέτρες, ενώ προχώρησαν και σε απάντληση του νερού που υπήρχε.

Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν ό,τι διαθέσιμα μέσα υπάρχουν, ενώ μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης όλου του πηγαδιού, εξετάζεται η δυνατότητα να τοποθετηθούν τσιμεντένια στεφάνια ως μέσα αντιστήριξης, έτσι ώστε με ασφάλεια για τους διασώστες, να συνεχιστεί η επιχείρηση για την απομάκρυνση των χωμάτων κάτω από τα οποία εκτιμάται ότι βρίσκεται ο εγκλωβισμένος.

πηγη www.cretalive.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα