"Έκανα μεταμόσχευση καρδιάς και κατάφερα να γίνω μαμά"

Η Ζωή Κωσταρίδη είναι μια πραγματική ηρωίδα της ζωής. Στα 13 χρόνια της, εντελώς τυχαία οι γιατροί κατάλαβαν ότι έχει ένα πρόβλημα με την καρδιά της. Τα επόμενα δέκα χρόνια πέρασαν σαν νεράκι, με την Ζωή να παίρνει ένα χαπάκι και να ελέγχει το πρόβλημά της κάθε χρόνο.

Στα 23 της όμως, κι ενώ ετοιμαζόταν να παντρευτεί, το πρόβλημα επιδεινώνεται.

«Στα 23 μου δούλευα γραμματέας σε ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο με πάρα πολύ πίεση. Μετά από ένα φραστικό επεισόδιο με  μια συνάδελφο, συγχύστηκα πολύ και έπαθα συγκοπικό επεισόδιο. Μου γύρισε η γλώσσα και το μόνο που θυμάμαι είναι τους τραυματιοφορείς πάνω από το κεφάλι μου», είπε η Ζωή.

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό επεισόδιο, όμως οι γιατροί πίστευαν ότι δεν οφείλεται στο πρόβλημα της καρδιάς. Ώσπου παραμονές του γάμου της, τη μέρα που έκαναν το κρεβάτι, η Ζωή αισθάνθηκε και πάλι τα συμπτώματα του συγκοπικού επεισοδίου. Θορυβημένος  ο τότε αρραβωνιαστικός της και μετέπειτα άνδρας της, την πήγε στο Ωνάσειο, όπου οι γιατροί αποφάσισαν ότι έπρεπε να βάλει απινιδωτή.

Και από εκεί ξεκινά ο μεγάλος της Γολγοθάς. Για οχτώ χρόνια η Ζωή συνέχισε να ζει με τον απινιδωτή, όμως ένα καλοκαίρι η καρδιά της είχε κουραστεί τόσο πολύ που δεν μπορούσε να ανέβει ούτε δύο σκαλιά. Έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και έτσι μπήκε στη λίστα για την εύρεση μοσχεύματος.

«Ο θάνατος με φλέρταρε στενά. Μετά από δύο μήνες όμως στη λίστα βρήκα μόσχευμα. Ένα 17χρονο παλικάρι, ο Αργύρης,  από τον Πύργο Ηλείας έφυγε από τη ζωή μετά από τροχαίο και η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του. Θέλω να τους ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά γιατί μου έσωσαν τη ζωή. Μου έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσω και να κάνω και ένα μωρό», είπε συγκινημένη.

Όλα αυτά τα χρόνια ο μεγάλος της καημός ήταν να καταφέρει να κάνει ένα παιδάκι. Οι γιατροί της το είχαν αποκλείσει κατηγορηματικά, τονίζοντάς της ότι δεν πρόκειται να αντέξει μια εγκυμοσύνη. Εκείνη όμως ήταν αποφασισμένη. Προσπάθησε να υιοθετήσει, αλλά δεν τα κατάφερε και μετά αποφάσισε να προσπαθήσει να μείνει έγκυος και τα κατάφερε.

Πριν από τρία χρόνια έφερε στον κόσμο τον… Αργύρη της. Έτσι βάφτισε το αγοράκι της, από το παιδί που της χάρισε τη ζωή της και όπως λέει και η ίδια δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς.

«Η καρδιά μου είναι αργυρένια. Χάρη σ’ αυτήν την καρδιά γεννήθηκε ο Αργύρης μου, επομένως πώς θα μπορούσα αλλιώς να τον ονομάσω;», είπε.

Όταν γεννήθηκε το παιδί της η Ζωή δεν το πίστευε ότι κρατά στην αγκαλιά της το σπλάχνο της.

«Δεν το πίστευα ότι κατάφερα να γεννήσω. Τις πρώτες μέρες που τον πήρα στο σπίτι νόμιζα ότι κάποιος θα μου χτυπήσει την πλάτη και θα μου τον πάρει πίσω. Όλα αυτά τα χρόνια πίστευα ότι δεν θα τα καταφέρω να κάνω ένα παιδί. Ήξερα ότι δεν πρόκειται να ακούσω ποτέ την λέξη μαμά και ξαφνικά γίνεται όλο αυτό το μαγικό», είπε.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε έχει γνωριστεί και με τους γονείς του Αργύρη που της δώρισε την καρδιά του.

«Μετά την δημοσιοποίηση που πήρε το θέμα με την γέννηση του γιου μου με βρήκαν μέσα από το facebook και μου έστειλαν τις ευχές τους για το μωρό μου. Εγώ τους κάλεσα στην βάφτιση του παιδιού μου και ήταν μια πολύ δυνατή στιγμή», είπε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα