Σύρος: Προφυλακίστηκε ο 21χρονος Πακιστανός

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και μάσκα, ο νεαρός πακιστανός που κακοποίησε την 15χρονη στην Πάρο, προσήρθε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ανακριτή, στο Δικαστικό Μέγαρο Σύρου.

Στην απολογία του, ο δράστης της άγριας κακοποίησης της νεαρής κοπέλας, ομολόγησε την πράξη του, ζητώντας συγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Την ίδια ώρα, η 15χρονη εξακολουθεί να δίνει τη μάχη για τη ζωή στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από άτομο με πλήρη ψυχική ηρεμία, βιασμό και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.
Ο 21χρονος Πακιστανός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, φορώντας κουκούλα για να μην φανούν τα χαρακτηριστικά του, αλεξίσφαιρο γιλέκο και χειροπέδες,ζήτησε σήμερα συγγνώμη από την 15χρονη και την οικογένειά της για το κακό που τους προκάλεσε.

Συνήγορος υπεράσπισης του Πακιστανού ορίστηκε η δικηγόρος Αλεξάνδρα Δήμου από τη Μύκονο, η οποία δήλωσε τα παρακάτω:

"Ανέλαβα την υπεράσπιση του Πακιστανού διότι με διόρισε η Ανάκριση και βέβαια η αποδοχή του διορισμού είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τον Κώδικο Περί Δικηγόρων.
Αρνήθηκα, όπως άλλωστε πάντα το έχω κάνει στα 35 χρόνια της δικηγορίας μου (30 στη Σύρο και 5 στην Αθήνα) να εισπράξω την αποζημίωση, που οφείλει να καταβάλει το Δημόσιο σε κάθε διοριζόμενο εξ επαγγέλματος συνήγορο

Ο εντολέας μου ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε μεταμέλεια και τη συντριβή του για το αδίκημα που διέπραξε, τονίζοντας επίσης ότι δεν ζητά την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού.

Όλοι και εγώ προσωπικά έχω συγκλονισθεί από το έγκλημα σε βάρος του αθώου ανήλικου θύματος. Η υπεράσπιση είναι υποχρέωση του δικηγόρου, ο οποίος είναι άμισθος δημόσιος λειτουργός.
Με συγκλονίζει το έγκλημα αυτό, όπως με συγκλόνισε και το έγκλημα του υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος  οδηγώντας μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα, 07.30' η ώρα το πρωί στην οδό Πατησίων, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έστειλε στην εντατική δύο παιδάκια που τα κρατούσε η δύστυχη μάνα τους και που όπως πληροφορήθηκα το ένα εκ των δύο ακόμα νοσηλεύεται.

Το ενδιαφέρον μου για κάθε αθώο θύμα είναι πάντα το ίδιο, είτε ο θύτης είναι Πακιστανός είτε Έλληνας. Δεν μπορώ να κάνω καμία διάκριση λόγω της ιδεολογίας μου, που έτσι μου επιβάλλει."

Ποιοί έδωσαν το κτήνος της Πάρου

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα