Με μαύρα περιβραχιόνια θα παρελάσουν οι καθηγητές

«Μαύρη» θα είναι αυτή τη φορά η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, τουλάχιστον για όσους σπεύσουν να δουν από κοντά τις μαθητικές παρελάσεις.

Με απόφαση της ΟΛΜΕ, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης προγραμματίζουν να συνοδεύσουν τους μαθητές τους στην παρέλαση φορώντας... μαύρα περιβραχιόνια, ενώ την ίδια μέρα σχεδιάζουν να ανεβάσουν στους ιστούς των σχολείων όχι τις ελληνικές αλλά μαύρες σημαίες.

Όπως είπε (στο Mega) ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης, αυτή η απόφαση ελήφθη ως συμβολική κίνηση που έχει ως στόχο να αναδείξει τα ζητήματα της πολιτικής που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση και η οποία έχει επίπτωση και στην Παιδεία

Δεν θέλουν τους πολιτικούς στην παρέλαση των παιδιών τους!

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά και… «επίσημα» Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζήτησε από τους πολιτικούς να μην παρευρεθούν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το «the best», την απόφαση πήραν οι γονείς του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας, οι οποίοι ζήτησαν στην θέση των επισήμων να κυματίζει μόνο η ελληνική σημαία.

Διαβάστε αναλυτικά:

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμν. Λευκάδας:
"Στην παρέλαση στη θέση των επισήμων η Ελληνική σημαίαΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας ύστερα από τη γενική συνέλευση που έγινε στις 17/10/2011 αποφάσισε να εκφράσει την άποψή του για τον τρόπο εορτασμού των Εθνικών Εορτών. Εκτιμώντας την Κοινωνική Πολιτική και Οικονομική κατάσταση της χώρας και την επίδρασή της στο χώρο της παιδείας επιθυμούμε κατά την παρέλαση των μαθητών, στο χώρο των επισήμων να βρίσκετε η Ελληνική σημαία και μόνο αυτή.Η θέση μας δεν προσβάλει τους θεσμούς, αλλά πιστεύουμε ότι ταυτίζεται με το κοινό αίσθημα και με την υποχρέωση μας έναντι των παιδιών μας για τη δημιουργία ιδανικών και όχι άλλων δανεικών".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα