Έκλεβε χρήματα δημοσίου και απλά την άλλαζαν όροφο!

Τρομακτικές" -πραγματικά- είναι οι ποινές που επιβάλλονται στους δημοσίους υπαλλήλους που "κλέβουν" τα χρήματα του κοσμάκη....

Σκεφτείτε ότι μία υπάλληλος της πολεοδομίας του Περισσού, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του star.gr, είχε προσημειωμένα -κρατηθείτε-, 70.000 ευρώ!!!

Και ξέρετε ποια ήταν η ποινή της;;;

Να αλλάξει όροφο!!! Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία πολύ "εξοντωτική" ποινή... Ο "γολγοθάς" όμως της συγκεκριμένης κυρίας, δεν σταματά εδώ... Λόγω του μεγάλου όγκου δουλειάς που προέκυψε με τους ημιυπαίθριους, την γύρισαν στο γραφειάκι της και στον όροφο που δούλευε πριν, καθώς όπως είπαν η ποινική της δίωξη εκκρεμεί!!!

Και όλα αυτά γίνονται την ώρα που ο γενικός επιθεωρητής της Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής έστειλε στους φορείς του Δημοσίου, μία λίστα με τα ονόματα 500 επίορκων υπαλλήλων του Δημοσίου, των οποίων οι υποθέσεις έχουν εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, για την επιβολή πειθαρχικών ποινών.

Οι εν λόγω υπάλληλοι εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, όπως η υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος, η πλαστογράφηση δημοσίων εγγράφων και ο παράνομος χρηματισμός.

Μάλιστα ξεκαθαρίζεται ότι οι διώξεις που θα τους επιβληθούν,  δεν θα είναι μόνο πειθαρχικές!!!! Θα είναι ακόμα πιο "σκληρά" τα πράγματα.

Κάποιοι από αυτούς δεν θα μπορούν να εξελιχθούν στην ιεραρχία, να γίνουν διευθυντές για παράδειγμα,  ενώ θα τους επιβληθεί ακόμη και μείωση των αποδοχών τους, το ύψος της οποίας θα εξαρτάται πλέον από τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους.

Αν μην τι άλλο είναι αυτονόητο πως κάποιος ο οποίος εμπλέκεται σε διαφθορά δεν μπορεί να εξελιχθεί στην ιεραρχία!!!!

Ο κ. Ρακιντζής έχει στην κατοχή του ακόμη μία λίστα με 1.540 ονόματα Δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι επίσης, σύμφωνα με τα πορίσματα του ελέγχου, τα «τσέπωναν».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα