Ποιοί υπουργοί θα είναι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές;

Μέλη της κυβέρνησης φέρεται διατεθειμένος να «επιστρατεύσει» ο Γ. Παπανδρέου ως υποψηφίους στις περιφέρειες αλλά και στους μεγάλους δήμους της χώρας. Ο πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ φάνηκε να δίνει μεγάλη έμφαση στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, την ίδια ώρα  που κορυφαία κομματικά στελέχη θέτουν σαν στόχο να κερδηθούν τουλάχιστον 8 από τις 13 περιφέρειες από υποψηφίους με το χρίσμα του κόμματός τους.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου ο κ. Παπανδρέου   είχε και κατ’ ιδίαν  συνομιλίες με μέλη της κυβέρνησης αλλά και με βουλευτές, για τους οποίους εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο καθόδου τους ως υποψηφίων περιφερειαρχών.

Έτσι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε πριν από λίγο στην Ιπποκράτους με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μπατζελή (η οποία είναι πρώτη στα γκάλοπ για την Στερεά Ελλάδα), με τον υφυπουργό Υποδομών κ. Γ. Μαγκριώτη (πιθανός υποψήφιος στην Κεντρική Μακεδονία όπως και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδης, αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Φλωρίδης),  με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κατσιφάρα ( που ενδέχεται να είναι υποψήφιος στη Δυτική Ελλάδα) και την υφυπουργό Παιδείας κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου (για την περιφέρεια Αττικής) . Συναντήθηκε ακόμα    με τον βουλευτή Καβάλας Μ. Τιμοσίδη (υποψήφιος για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης) και με τον  βουλευτή Κοζάνης  κ. Π. Κουκουλόπουλο (πιθανός υποψήφιος στη Δυτική Μακεδονία). Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ορισμένοι εκ των παραπάνω, όπως η κ. Μπατζελή και ο κ. Κουκουλόπουλος,  σε δηλώσεις τους δεν έχουν δείξει να είναι «ζεστοί» για το ενδεχόμενο να είναι  υποψήφιοι.

Το ίδιο ισχύει και με την κ. Μπιρμπίλη, η οποία έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφια για την περιφέρεια  Αττικής, αλλά της οποίας η υποψηφιότητα εξακολουθεί να συζητείται στην Ιπποκράτους. Τόσο για την ίδια περιφέρεια όσο και για  τον Δήμο Αθηναίων  εξακολουθούν να  συζητούνται  επίσης τα ονόματα της κ. Φ. Γεννηματά, του κ. Κ. Σκανδαλίδη και του νυν νομάρχη κ. Γ. Σγουρού.

Στον Πειραιά πάντως  θα γίνει «τράμπα» μεταξύ Γ. Μίχα και Π.  Φασούλα, με τον πρώτο να κατέρχεται υποψήφιος για τον Δήμο και τον δεύτερο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης.

Μέχρι την Κυριακή θα γίνουν γνωστοί οι υποψήφιοι για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός  (ίσως και το βράδυ της ίδιας ημέρας και μέχρι τη Δευτέρα το πρωί το αργότερο).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα