Πάγκαλος: "Η κόρη μου προσελήφθη νομίμως"

«Η κόρη μου προσελήφθη νομίμως στο βουλευτικό μου γραφείο και δουλεύει σήμερα στην χορωδία του Δήμου Αθηναίων ως λυρική τραγουδίστρια» είπε πριν από λίγο στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, απαντώντας στις κατηγορίες, περί «βολέματος» μελών της οικογένειας του.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η καταγγελία του κ. Πάγκαλου εναντίον «γαλάζιων υπουργών».

Ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Μega» αναφέρθηκε σε 269 εργαζόμενους, οι οποίοι προσελήφθησαν στον οργανισμό ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. το καλοκαίρι του 2009.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι πρόκειται για ανειδίκευτους συγγενείς συγκεκριμένων πολιτικών, τις προσλήψεις των οποίων υπέγραψε ο τέως υπουργός της ΝΔ, κ. Σ. Χατζηγάκης, υποστηρίζοντας ότι είναι ειδικευμένοι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ανάμεσα στα ονόματα αυτών που διορίστηκαν, σύμφωνα με την λίστα του κ. Πάγκαλου, είναι συγγενείς των κ.κ. Μαγγίνα, Βεργίνη, Κωνσταντόπουλου, Σκιαδά, Σουφλιά, Μαρκογιαννάκη, Στυλιανίδη, Σπάθη, Χανιωτάκη, Μπασιάκου, Χατζηγάκη, Τσιαρτσώνη και Χαλκίδη.

Πολλοί ήταν οι βουλευτές που αντέδρασαν έντονα στις δηλώσεις. Ο πρώην υφυπουργός της ΝΔ, κ. Γ. Κωνσταντόπουλος, του οποίου το όνομα ήταν στην λίστα, παραδέχτηκε ότι πρότεινε μια κοπέλα η οποία και διορίστηκε τονίζοντας ότι οι λόγοι ήταν καθαρά κοινωνικοί.

Ο κ. Χατζηγάκης μιλώντας από το βήμα της Ρηγίλλης απάντησε στον κ. Πάγκαλο λέγοντας ότι με ιταμό τρόπο επιτίθεται στα παιδιά των 700 ευρώ και αναρωτήθηκε αν είναι περισσότερο δίκαιο να προωθεί ο κ. Πάγκαλος την σύζυγό του για θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Επίσης, ο κ. Χατζηγάκης αναρωτήθηκε γιατί από όλους τους οργανισμούς επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος για να γίνουν απολύσεις.

Tέος, ο κ. Μαρκογιαννάκης, που ήταν στην λίστα του κ. Πάγκαλου, δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με το παιδί που διορίστηκε στην ΑΓΡΟΓΗ και που ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι είναι βαφτιστήρι του. Για αυτό τον λόγο «ο κ. Πάγκαλος πρέπει να ζητήσει συγνώμη» κατέληξε.

Δείτε εδώ και το σχετικό Φ.Ε.Κ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα