Καλλικράτης: Αντιδράσεις ακόμα και απεργία πείνας

Διαφώνησε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ κ. Χρ. Ζώης με τον ισχυρισμό του υπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση ότι το νομοσχέδιο «Καλλικράτης» ανακοινώθηκε μετά από «εξαντλητική» διαβούλευση.

«Δεν υπήρξε, ούτε καν προσχηματική διαβούλευση. «Η διαβούλευση η οποία υπήρξε για το χωροταξικό εξαντλήθηκε στα στενά όρια του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, στα κλειστά γραφεία του κόμματος και τα υπουργικά γραφεία» υποστήριξε. Ο κ. Ζώης πρόσθεσε ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα ακόμη σχετικά με το χωροταξικό, τους πόρους και τις αρμοδιότητες

Ερωτηματικό κατά τη ΝΔ είναι και το τι θα γίνει με τους εργαζόμενους.  «Ένας, όμως, είναι ο κίνδυνος ο βασικός τον οποίο αυτή την ώρα επισημαίνουμε, εκτός όλων των άλλων, και αφορά την υπηρεσιακή ανασφάλεια, των εργαζομένων. Ότι μετά την ψήφιση του «Καλλικράτη», μπορεί να προκληθεί παράλυση των Υπηρεσιών, με κυρίαρχο κίνδυνο την απώλεια πόρων από το Ε.Σ.Π.Α.» τόνισε ο κ. Ζώης

Ο τομεάρχης της ΝΔ πρόσθεσε πάντως ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα τοποθετηθεί ολοκληρωμένα για τον «Καλλικράτη» μετά την τοποθέτηση των θεσμικών οργάνων της αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ),  αλλά και μετά την ανταλλαγή απόψεων με τα αυτοδιοικητικά στελέχη της ΝΔ, στα οποία θα μιλήσει  την Κυριακή στην πρωτεύουσα ο Αντώνης Σαμαράς.

«Δυστυχώς δεν είναι η Μεταρρύθμιση που περιμέναμε», είπε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ καλώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό «να δει ότι η κρίση καθιστά την Μεταρρύθμιση καταδικασμένη να αποτύχει».

Στον δήμο Ελληνικού, ο δήμαρχος, άρχισε χθες απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνένωση του Δήμου με την Αργυρούπολη.

Ο δήμαρχος Ρέντη, που συνενώνεται με τη Νίκαια, κ. Γ. Ιωακειμίδης, εξέφρασε την αντίθεσή με τη συνύπαρξη δύο δήμων εκ των οποίων ο ένας, ο δικός του, είναι οικονομικά υγιής με αποθεματικό 10 εκατ.ευρώ ενώ ο άλλος βρίσκεται στο «κόκκινο» από χρέη που εκτιμώνται σε 60-80 εκατ. ευρώ. Στον δήμο Ρέντη έχει προγραμματιστεί μάλιστα δημοψήφισμα για τις 9 Μαίου.

Για τον ίδιο λόγο αντιδρά και ο δήμαρχος Θρακομακεδόνων κ. Θ.Οικονόμου με τον δήμο Αχαρνών.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα