Ανασχηματισμός το απόγευμα και αύριο η ορκωμοσία

Από νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο γραφείο του και έχει συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες.  Σε ανοιχτή γραμμή βρίσκεται ο Α. Σαμαράς με τον Ευ. Βενιζέλο για την οριστικοποίηση των ονομάτων

Ο γραμματέας της κυβέρνησης Φ. Καϋμενάκης ετοιμάζει τα τυπικά έγγραφα για τον ανασχηματισμό προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την αυριανή ορκωμοσία.

Το τηλεοπτικό συνεργείο της ΝΕΡΙΤ έχει πάρει ήδη θέση στο γραφείο του πρωθυπουργού στην βουλή προκειμένου να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό.

Τα ονόματα που θα μετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα έχουν «κλειδώσει» και τα τηλέφωνα θα αρχίσουν από το Μαξίμου τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Διαψεύστηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τον Καθηγητή Ν. Οικονομίδη να είναι ο νέος «τσάρος», ενώ όπως ανέφερε το Real.gr στο τραπέζι παραμένει το όνομα του καθηγητή Γ. Μουρμούρα. Συνεργάτες του πρωθυπουργού επιμένουν πως το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών θα είναι έκπληξη και δεν θα είναι βουλευτής.

Οι σίγουροι, οι "νέοι" και οι καραμπόλες

Πέραν της διαμόρφωσης του νέου οικονομικού επιτελείου τα υπόλοιπα παζλ του νέου κυβερνητικού σχήματος δεν πρόκειται να προκαλέσουν...εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως μεταδίδουν στενοί συνεργάτες των δύο ανδρών.
Στο ίδιο υπουργείο αναμένεται να υπηρετήσουν οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Μανιάτης,Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Φώφη Γεννηματά, ενώ εντός κυβερνητικού σχήματος αναμένεται να βρεθούν οι Μάκης Βορίδης, πιθανώς στο Υπουργείο Ανάπτυξης, από όπου φαίνεται πως...αναχωρεί ο Κωστής Χατζηδάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, που καταλαμβάνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από όπου φεύγει ο Αθανάσιος Τσαυτάρης, Πάρις Κουκουλόπουλος, που φαίνεται πως στοχεύει το Υπουργείο Εσωτερικών, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που ακούγεται για το επιτελείο του Υπουργείου Υγείας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Άρις Σπηλιωτόπουλος, Κώστας Μαρκόπουλος, Γιώργος Κουμουτσάκος. Δεν αποκλείεται,μάλιστα, να αξιοποιηθούν στελέχη, όπως οι Συλβάνα Ράπτη,Παντελής Καψής και Κυριάκος Πιερακκάκης.

Υπό μετακίνηση φέρονται οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ σε σενάρια...καραμπόλας εμπλέκονται οι Γιάννης Μιχελάκης, Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Μητσοτάκης, εφ όσον εγκαταλείψουν τα τωρινά τους πόστα.Προς αναβάθμιση οδεύει η Εύη Χριστοφιλοπούλου,αναλαμβάνοντας είτε το Υπουργείο Παιδείας είτε και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ερωτηματικά προκύπτουν για την τύχη του Γιάννη Βρούτση, φαίνεται πως παραμένει εντός κυβερνητικού σχήματος την ύστατη ώρα ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ την έξοδο βλέπει ο Αθανάσιος Τσαυτάρης.

πηγές:real.gr, newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα