Η απάντηση της Ρεπούση για τα Θρησκευτικά

Απάντηση έδωσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, στην κριτική που δέχθηκε όταν ανέφερε σε παρέμβασή της στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «τα Θρησκευτικά δεν έχουν θέση στο σύγχρονο Λύκειο».

Η Μαρία Ρεπούση, μιλώντας στη Βουλή, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο, ανέφερε:

«Το Συμβούλιο της Ευρώπης σε Ολομέλειά του ψήφισε μία σύσταση για τη διδασκαλία των Θρησκειών στην οποία προτείνεται η διδασκαλία της ιστορίας και της φιλοσοφίας των κυριότερων θρησκειών, με στόχο την καταπολέμηση του φανατισμού. Η γνώση των θρησκειών θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της γνώσης της ανθρώπινης ιστορίας και των πολιτισμών. Βασικός κορμός αυτής της εκπαίδευσης πρέπει να είναι η ιστορία των κυριότερων θρησκειών, όπως επίσης και η επιλογή της μη πίστης σε κάποια θρησκεία. Θα πρέπει το μάθημα των Θρησκευτικών να γίνεται με πλήρη αμεροληψία, χωρίς να πριμοδοτείται καμία θρησκεία απέναντι στις άλλες».

Όπως τόνισε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, «αυτές είναι οι συστάσεις που έχει κάνει το Συμβούλιο της Ευρώπης, τις οποίες έχει προσυπογράψει στην Ολομέλεια και η χώρα μας».

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα