Σαχινίδης: Οι Αγανακτισμένοι έφεραν την Χρυσή Αυγή στη Βουλή!

Έντονη αντιπαράθεση εντός της Βουλής προκάλεσαν οι βίαιες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη και τον Φίλιππο Σαχινίδη να ανταλλάσσουν πυρά. "Τι κατάφεραν όλοι αυτοί οι οποίοι συναγελάζονταν στην πλατεία Συντάγματος πέρσι τον Ιούνιο αγκαλιά με τους Χρυσαυγίτες; Να φέρουν εδώ μέσα τους Χρυσαυγίτες" υποστήριξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης απάντησε: "Την άνοδο της άκρας δεξιάς δεν την έφεραν οι πλατείες όπως ανιστόρητα και υβριστικά είπε ο απών κ. Σαχινίδης. Εσείς τρέφετε με την πολιτική σας την άκρα δεξιά".

Επίθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής σε πολύ υψηλούς τόνους εξαπέλυσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου λέγοντας: "Ντροπή για μας και για τη δημοκρατία μας. Και όλοι ενεχόμεθα, πολίτες και πολιτικοί σε όποιο φάσμα της δημοκρατίας και αν ανήκουμε, να ανεχόμαστε τάγματα εφόδου, να ανεχόμαστε αντιποίηση της αρχής".

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Γιώργος Βαρεμένος σημείωσε ότι "είναι περιττό να διερωτώνται ορισμένοι που οφείλετε η άνοδος του φασισμού. Στην Ελλάδα. Αν συνεχιστεί αυτή η τακτική έντρομοι θα βλέπουν αυτοί τις συνέπειες της της πολιτικής τους".

Σε φιάσκο κατέληξε η συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας στην οποία συζητήθηκαν οι συμπεριφορές των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς τα κόμματα δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σ' ένα κείμενο που θα καταδίκαζε τη δράση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Τελικά, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, η επιτροπή με ένα ήπιο κείμενο καταδικάζει τις πράξεις βίας στις οποίες συμμετείχαν βουλευτές ενώ επιρρίπτουν ευθύνες στο Νίκο Μιχαλολιάκο για τη στάση των βουλευτών του, και ζητούν τη διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, αν συνεχιστούν τα κρούσματα βίας.

Να σημειωθεί ότι ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος απαγόρευσε στο βουλευτή του κόμματος να συμμετάσχει στην επιτροπή, ενώ σε ανακοίνωσή του εξαπολύει πυρά κατά πάντων ανφέροντας: "Το άθλιο πολιτικό σύστημα, που αρνείται να βάλει στη φυλακή τους κλέφτες και ευθύνεται για τον διεθνή διασυρμό της Ελλάδας, δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να μας κάνει μαθήματα δεοντολογίας και ορθής συμπεριφοράς".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα