Αίθριος καιρός με λίγες εξαιρέσεις, μέχρι τους 33 ο υδράργυρος

Ιδανικός για… βουτιές θα είναι ο καιρός του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, καθώς προβλέπεται αίθριος με ελάχιστες τοπικές εξαιρέσεις, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει έως και 33 βαθμούς Κελσίου!

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα, Σάββατο, περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 33 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 14 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 18 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Την Κυριακή προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Τέλος, την Δευτέρα, αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές, κυρίως στα ηπειρωτικά, το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα