Η Τρόικα ζητά νέες απολύσεις για το 2015

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε για το δεύτερο κύμα απολύσεων στο δημόσιο τομέα και τις πηγές από τις οποίες θα προκύψει.

«Το ένα είναι, τα πειθαρχικά, είμαστε στις 230 περίπου αυτή τη στιγμή απολύσεις, επίορκων, για σοβαρά παραπτώματα. Αυτός ο αριθμός μέχρι τέλος του χρόνου μπορεί να φτάσει τις 400. Ο δεύτερος στόχος είναι όντως τα Ν.Π.Ι.Δ., αλλά αυτό δεν σημαίνει και κλείσιμο πάντα», είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου

Παράλληλα αποκάλυψε πως η τρόικα κατά την χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζήτησε και νέες απολύσεις στο δημόσιο την περίοδο 2015 – 2016. «Η τρόικα επανήλθε περισσότερο στο κομμάτι του μέλλοντος και εκεί, βεβαίως εισέπραξε από τον κ. Μητσοτάκη και από όλους μας ένα μεγάλο “όχι”, δηλαδή, εκεί είπαμε ένα μεγάλο “όχι” στο να υπάρξει αυτή η συνεχής, η αέναη, ο φαύλος κύκλος κινητικότητας, συνδεδεμένη με απολύσεις και διαθεσιμότητες».

Και η κ. Χριστοπούλου διευκρίνισε: «Η τρόικα πήγε στο μέλλον σε ότι αφορά εμάς, προφανώς ήταν και ο βαθμός ικανοποίησης από την δυνατότητα του υπουργείου να αποδίδει αποτελέσματα αυτή τη φορά».

Στο θέμα αναφέρθηκε και o υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε την κινητικότητα, όπως την θέλουμε εμείς, χωρίς να συνδέεται με τις απολύσεις».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα