ΣΔΟΕ: "Δίνουν ασυλία στους επώνυμους φοροφυγάδες"

Αγανακτισμένοι με την Δικαιοσύνη είναι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας, που όπως λένε κάνουν αγώνα δρόμου, για να πιάσουν τους φοροφυγάδες και μετά αυτοί την «σκαπουλάρουν».

Οι πρόσφατες αποφάσεις ανακριτών και εισαγγελέων, που ούτε προφυλάκισαν, ούτε επέβαλαν έστω ένα ευρώ εγγύηση σε γνωστά πρόσωπα, που φιλοξενούνται σε life style εκπομπές, γεμίζει τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ απελπισία, καθώς κάνουν λόγο για «ασυλία των γκλαμουράτων».

«Όταν κάποιος κατηγορείται ότι έχει κλέψει ένα εκατομμύριο ευρώ από το Δημόσιο, τον προφυλακίζεις για την πράξη αυτή, γιατί το αδίκημα της μη καταβολής ΦΠΑ ουσιαστικά είναι κλοπή! Δεν είναι ότι κάποιος δεν δίνει τους φόρους που οφείλει στο κράτος. Είναι κλοπή σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, αφού τα χρήματα του ΦΠΑ, που δεν απέδωσε στο κράτος ο κατηγορούμενος, τα έχει εισπράξει προηγουμένως από το προϊόν, που εμπορεύεται και τα παρακρατά», αναφέρει υπάλληλος του ΣΔΟΕ στο Έθνος της Κυριακής.

Από την άλλη πλευρά, οι δικαστικοί υποστηρίζουν ότι οι εταιρίες των γνωστών αυτών ανθρώπων υπάγονται στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Η απόγνωση των υπαλλήλων είναι μεγάλη, αφού λένε ότι εμείς τους πιάνουμε και αυτοί τους αφήνουν...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα