Το θαύμα του Αγίου Γεωργίου με την εικόνα που δακρύζει

Συγκίνηση και θρησκευτικό δέος έχει προκαλέσει στους κατοίκους της κοινότητας Καμπιού Φαρμακά στην Κύπρο η θέα της εικόνας του Αγίου Γεωργίου που δακρύζει. Ανήμερα της εορτής του Τροπαιοφόρου, όσοι πιστοί εισήλθαν στον ιερό ναό, έκπληκτοι είδαν από την εικόνα να αναβλύζει ένα υγρό που μοσχοβολούσε μύρο. Αμέσως το νέο μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα και στην εκκλησία της κοινότητας άρχισαν να σπεύδουν άνθρωποι κάθε ηλικίας, προκειμένου να δουν ιδίοις όμμασι το «θαύμα του αγίου». Οι καμπάνες του χωριού άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα, ενώ αρκετοί ήταν οι πιστοί που ξέσπασαν σε κλάματα και ευχαριστούσαν τον άγιο που βρίσκεται δίπλα τους.

Χθες στον ιερό ναό τελέστηκε ολοήμερη λειτουργία για τους πιστούς που έσπευσαν από κάθε γωνιά της Κύπρου, προκειμένου να τιμήσουν τον Αγιο Γεώργιο. Στον ναό έσπευσε ο μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής μαζί με εμπειρογνώμονες, οι οποίοι εξέτασαν εξονυχιστικά την εικόνα, προκειμένου να σιγουρευτούν ότι κανείς άνθρωπος δεν είχε «βάλει το χέρι του». Και οι επιστήμονες τον διαβεβαίωσαν ότι εκ πρώτης όψεως δεν εντοπίζουν φυσικά αίτια για το φαινόμενο αυτό. Πρόκειται για εικόνα του 15ου αιώνα, ξεχωριστής αγιογραφικής αξίας, η οποία απεικονίζει τον Αγιο Γεώργιο και βρίσκεται στην εκκλησία της κοινότητας, η οποία είναι αφιερωμένη στον άγιο.

Ο μητροπολίτης Ταμασσού Ησαΐας ανέφερε χθες πως όλα ξεκίνησαν μετά το τέλος της λιτανείας. Οπως είπε, ένας από τους πιστούς διαπίστωσε πως από τον χιτώνα του αγίου ανάβλυζε ένα παχύρρευστο υγρό που ευωδίαζε και αναμίχθηκε με το βερνίκι της εικόνας που συντηρήθηκε πριν από δώδεκα χρόνια. Σύμφωνα με τον μητροπολίτη, η συγκεκριμένη εικόνα ήταν υπερβολικά βαριά και για τη μεταφορά της κατά τη λιτανεία χρειάστηκαν έξι άνδρες, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν. Δείγμα από το παχύρρευστο υγρό πάντως έχει σταλεί για εξέταση, προκειμένου να εξακριβωθεί η σύστασή του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα